![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Dolma / Sarma Çeşitleri
Taze Asma yaprağı ve salamurasının sarması Hodan otu yaprağının sarması Kabak çiçeğinin dolması Kabak dolması Pazı yaprağı sarması Pırasa dolması Beyaz lahana sarması Kara lahana sarması Domates dolması Soğan sarması Dolmalık biber dolması Kuru dolmalık biber Kırmızı biber dolması Taze patlıcan dolması Kuru patlıcan dolması Ihlamur yaprağı sarması Kiraz yaprağı sarması Dut yaprağı sarması Sabah sefası yaprağı sarması Mantar dolması Ispanak sarması Aklıma gelen bunlardı. Dün normal etli (kıyma) dolma içi hazırlayarak, ilk kez 4 çeşit sarmayı bir tencere de pişirdim. Lezzeti harika olmuş. 1. sıraya karalahana dolmasını 2.sıraya beyaz lahana 3 .sıraya hodanı 4. son sıraya da pazı dolması dizip, üzerine yazdan hazırladığım dilimlenmiş domatesleri ekledim. Biraz sıvı yağ gezdirip, dolmaların hizasından bir parmak eksik sıcak su ilavesiyle pişirdim. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|