agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni93Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 19-03-2010, 13:39   #1
Ağaç Dostu
 
habibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 1,653
Galeri: 33
Dolma / Sarma Çeşitleri

Taze Asma yaprağı ve salamurasının sarması
Hodan otu yaprağının sarması
Kabak çiçeğinin dolması
Kabak dolması
Pazı yaprağı sarması
Pırasa dolması
Beyaz lahana sarması
Kara lahana sarması
Domates dolması
Soğan sarması
Dolmalık biber dolması
Kuru dolmalık biber
Kırmızı biber dolması
Taze patlıcan dolması
Kuru patlıcan dolması
Ihlamur yaprağı sarması
Kiraz yaprağı sarması
Dut yaprağı sarması
Sabah sefası yaprağı sarması
Mantar dolması
Ispanak sarması

Aklıma gelen bunlardı.

Dün normal etli (kıyma) dolma içi hazırlayarak, ilk kez 4 çeşit sarmayı bir tencere de pişirdim.
Lezzeti harika olmuş.
1. sıraya karalahana dolmasını 2.sıraya beyaz lahana 3 .sıraya hodanı 4. son sıraya da pazı dolması dizip, üzerine yazdan hazırladığım dilimlenmiş domatesleri ekledim.
Biraz sıvı yağ gezdirip, dolmaların hizasından bir parmak eksik sıcak su ilavesiyle pişirdim.

YeniBON ve mutlu_inan beğendi.
habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025