agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni93Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 05-12-2022, 14:25   #22
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 733
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş Mesajı Göster
Sn.Nurpkmzc dolma yaptığınız kabakların çapı ne kadar acaba? Görünce aklima hokkoido kabak geldi.İlla dediğiniz kabaktan mi olmalı ki?
Birkaç bal kabağı çeşidi ile denedim.
Küçük olduklarında tatlı olmuyorlar. Et kalınlığı 1 cm den kalın olmazsa iyi oluyor. İçini temizledikten sonra hafifçe karabiber serperseniz tatlılık hissedilmiyor. İç dolgu size kalmış.
Kabağın kabuğunda sertlik varsa rendeleyerek-salatalık soyacağı ile sıyırarak giderilmeli.
Bu sitedeki bir tarifte tulum öneriliyor. Tulum da nefis oldu.
Fırında pişme süresi kabağa göre değişiyor. 45 dakika sonra kabuğa çatal batırmaya başlıyorum. Yumuşadığı zaman tamamdır. (Ön pişirme yapmıyorum.)


Düzenleyen Portakal Rengi : 05-12-2022 saat 14:28 Neden: ekleme
Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025