![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sebzeli güveç
Bir baş kurusoğan, Bir patlıcan, Bir kabak, İki olgun, büyükçe domates, Bir kase kuşbaşı et, Bir-iki diş sarmısak, Bir yeşil biber, Bir kahve fincanı kadar zeytinyağı, Tuz, karabiber,kimyon, Bir yumurta sarısı. Güveç adedi kadar milföy (Güler Hanım'a verdiği fikir için ayrıca teşekkür ederim) ![]() Önce kuşbaşını,tavada çevirdim, kendi suyunu saldı, çekti. Zeytinyağını tavaya ekledim. Soğanı, patlıcanı, sarmısağı, biberi ve kabağı hızlıca soteledim. Keşke elimin altında mantar da olsaydı, havuç ta güzel oluyor. ![]() Kabuğunu soyup, küçük doğradığım domatesi ve baharatları ilave ettim. ![]() Birkaç dakika hızlıca soteleyip, hemen güveçlere paylaştırdım. ![]() Güveç kaplarını milföyle kapatıp, üzerine yumurta sarısı sürüp, fırına 180 dereceye verdim. ![]() Güveçleri ters kapayıp, yanına pilavla servis yaptım. Ezan okunmuştu, acele yemem gerekiyordu, net olmamış fotolar, kusura bakmayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|