![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşımızın mesajını buraya taşıdım. Alıntı:
Sevgili Acarextt03, Taze fasulyede de olduğu gibi, börülcenin de kartlamamışı makbuldür. İşte size tarif. Tarifim yarım kilo börülce içindir. Börülceleri taze fasulye ayıklar gibi ayıklayın ya da ayıklatın ![]() Onlar bir tarafta yıkanmış olarak süzgeçte beklesin. Orta büyüklükteki bir soğanı yemeklik doğrayın. Bir kaç diş sarımsak ayıklayın. Domates bol olacak, 5 tane iri, olgun domatesi soyup, ufak ufak doğrayın. Şimdi, düdüklü tencereye uygun miktarda zeytinyağı koyup soğanları ilave edip, pişirmeye başlayın. Bir kaç dakika sonrada sarımsakları koyun. Sarımsağın kokusunu alınca domatesleri ilave edip, yaklaşık 10 dakika domatesler suyunu salana kadar orta ateşte kapağı açık olarak pişirin. Üzerine börülceleri ilave edip, tuz ve bir tatlı kaşığı (ya da bir adet kesme) şeker ekleyip kapağını kapatın. Yarım kiloya 5 iri domates hesabı yaparsanız su ilave etmenize gerek olmaz. Buharı çıktıktan sonra kısık ateşte (ocağın orta büyüklükteki gözünün kısık hali) tencerenin düdüğü kapalı olarak börülceniz 20 dakikada pişer. Afiyet olsun ![]() Düzenleyen DefneD. : 05-08-2009 saat 23:02 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|