![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Avustralya dutu ve Ihlamur yaprağı dolması
Çoğu kişi üzüm yaprağı sarmasını sever ama üzüm yapraklarının kükürtle ve bordo bulamacı ile ilaçlandıktan sonra toplanıp toplanmadığı konusu toplayıcının insafına kalmış bir olay. Şüphe duymaktansa elimizdeki alternatifleri değerlendirmekte fayda var: Daha önce forumda konu arasında kalmış olan anlatımı buraya taşıdım ve üstüne Avustralya dutunu da ekledim. Avustralya dutu ve Ihlamur yaprağı dolması: Ihlamur veya Avustralya dutu yapraklarını kaynayan suya atıp çıkarın. Zar şeklinde doğradığınız soğanların üzerine karabiber ve tuz atıp ovun. Üzerine yıkanmış pirinçleri, kuş üzümünü, toz şekeri ve zeytinyağını atıp karıştırın. Yaprakların parlak kısımları tezgahın üzerine gelecek şekilde koyun. Yaprağın içine bir kaşık dolma içinden koyup iki yanını içe katlayın. Dolmaları tencereye sıralayın. 2 bardak sıcak su koyun. Dolmaların üzerine bir tabak kapatın. Kısık ateşte 35 dakika pişirin. Afiyet olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Mesajlar: n/a
|
O kadar güzel tarif ettiniz ki Sn.denizakvaryumu çok fena canım çekti, ağzım sulandı. Ne yapacağım mecbur işten dönerken ÇAĞDAŞ'a uğrayacağım. ![]() Ama ben ZEYTİNYAĞLI DOLMAYI limonlu severim. Bu tarifte geçmiyo. Acaba limon koysak nasıl olur? |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
Şehir: Istanbul/Syndey
Mesajlar: 1,003
|
Mini Avusturalya dutunun sayıca çok olmayan yapraklarına potansiyel dolma gözüyle bakmam, bitki için çok tehlikeli olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Yaprak dolmasının yaprakları için yeni bahçenize Kazova asması mutlaka dikin, Serdar bey detay bilgisini verecektir ![]() Dut ve ıhlamur yanına yaklaşamaz. Tokat yaprağı olarak ünlenen asıl asma yapragı budur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
|
Biraz önce bionemli asmalarınızı görünce soracaktım onlar Tokat yaprağı asmalarımı diye ![]() Şimdilik detaylı bir bilgim olmamasına karşın, heran bilgilendirilebilir ve bilgilendirebilirim. Gerçi bu sene için gecikti, herhalde seneye kaldı benim Tokat asmaları. Şu an için Kazova asmasının başka yerde aynı ürün kalitesini yakalayıp yakalayamayacağı hakkında bile bilgim yok maalesef. Ama dediğim gibi bilgilenir bilgilenmez haberdar edeceğim sizleri. Daha elektrikli Tokat Kebabı ocağından bile maalesef haber gelmedi baksanıza ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama hemşeriniz Serdar Bey de bir tane bile yok...5 dönüm arazide bir tane kazova asması olmayacak, bu sefer kesin Tokat'lılar döver ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
|
Arazinin benim olmadığını tekrar hatırlatırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Resimdekiler farklı türler. 200 Kazova (Kat köyünde buldurabildim) Ankara'da köklendirip diktim, 50 kadar tuttu, ancak (rakım, nem, toprak vs.) üzüm verimi Turhal'daki gibi olmadı. Kazova olmasa bile Narincede idare eder. Kebabı çok hatırlatma, üstüne kalabilir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
|
Kebap diyen mi oldu ki ![]() Önünüze bakııın, hiç bir şey olmamış gibi yapııın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
5 dönüm araziye dikilen her fidan ve her fide bir Tokat'lı tarafından dikilmiş ama bir Tokat asması dikmemiş , kim olabilir acaba? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
|
Valla Şubat ayında babam arkadaşını aradı (uzaktan akrabalıkta çalar) söz aldı, hatta köklendirip yollayalım dediler ama bu zaman oldu ses seda çıkmadı. Onun için temin hususunda bir şey diyemeyeceğim. Malum, babam 70'i devirdi, e arkadaşı da öyle, daha ne deyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçeyle ilgili başlığı açamıyorum çünkü ön anlaşma oldu ama para verip senedi almadık.Gelecek hafta bir aksilik olmazsa olacak. Konu başlığını o zaman açayım. BalıkçıSerdar'ın başlığı çoktan açması gerek , bando-mızıka-havai fişek hepsi tamam.Vira bismillah başlığı bekliyoruz. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
Şehir: Istanbul/Syndey
Mesajlar: 1,003
|
Hmm yazlıkta bitkilere meraklı bir komşumuz kokulu üzüm ile kocaman yapraklı bir asma dikmişti (hiç üzümünü görmedik). İncecik ve kocaman boyutlu yapraklardan toplayıp dolma yapmış ve yemiştik. O tokat asması olabilir mi ki? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
Şehir: Istanbul/Syndey
Mesajlar: 1,003
|
RR nedir ![]() Red Robin mi? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Guest
Mesajlar: n/a
|
Siz hala annenizin domatlarını mı yetiştiriyorsunuz yoksa? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
|
Kıyar kıyar, hani o çantadaki falçata varya ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yaprakları çok büyük olmaz, dolmayı yerken damarlarını hiç farketmezsiniz. Kültüre alınmış en tanınan cins Narincedir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
E inanmıyorum, bütün sırlar açığa çıkarıldı ![]() Tamam bir kaç yaprak daha çıksın, sus payı sarma yapılacak söz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2006
Mesajlar: 179
|
Merhaba =) Bahçedeki dutun Avustralya dutu olduğunu tesadüfen öğrendim. Ben o dutu 3kuyular pazarından tire-kaplan karadutu diye almıştım çünkü. Mutlaka deneyeceğim yazın. Bu arada incir'in yapraklarının kokusu hep güzel gelmiştir. İncir yaprağını da benzer şekilde kullanabilirmiyiz? Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sayın arkadaşlar ! Kumyaka koyunun çekirdeksiz kırmızı uzumunun ( rumlardan kalma ) yapragını benim hanım sarma yapmak için çok sever . Çunki dolu ve ipek gibi yapragı vardır .Zeytinyaglı sarmaya bayılırım . Kimse heveslenmesin yazı beklemek lazım . Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,796
|
Sabah sefasının yaprağndan da çok güzel sarma olur. Ben çok severdim, yani çocukken. Annem üzüm yaprağı yetişmediğinde bahçeden bu yaprağı toplatır artan içi böyle değerlendirirdi. özellikle onları seçerdim yerken. Deneyin bence. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|