agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni3Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 13-05-2009, 15:04   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Avustralya dutu ve Ihlamur yaprağı dolması

Çoğu kişi üzüm yaprağı sarmasını sever ama üzüm yapraklarının kükürtle ve bordo bulamacı ile ilaçlandıktan sonra toplanıp toplanmadığı konusu toplayıcının insafına kalmış bir olay.

Şüphe duymaktansa elimizdeki alternatifleri değerlendirmekte fayda var:

Daha önce forumda konu arasında kalmış olan anlatımı buraya taşıdım ve üstüne Avustralya dutunu da ekledim.


Avustralya dutu ve Ihlamur yaprağı dolması:

Ihlamur veya Avustralya dutu yapraklarını kaynayan suya atıp çıkarın.

Zar şeklinde doğradığınız soğanların üzerine karabiber ve tuz atıp ovun.

Üzerine yıkanmış pirinçleri, kuş üzümünü, toz şekeri ve zeytinyağını atıp karıştırın.

Yaprakların parlak kısımları tezgahın üzerine gelecek şekilde koyun. Yaprağın içine bir kaşık dolma içinden koyup iki yanını içe katlayın.

Dolmaları tencereye sıralayın. 2 bardak sıcak su koyun. Dolmaların üzerine bir tabak kapatın. Kısık ateşte 35 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025