agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni7Beğeniler
  • 3 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-12-2008, 21:37   #1
Ağaç Dostu
 
Şule68's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: Antalya/Duacı Köyü
Mesajlar: 177
Galeri: 5
Fırında Balkabağı

Fotoğrafını yarışmaya da eklediğim balkabağı ile yapılmış bir fırın yemeğinin tarifini vermek istiyorum. Bu yemeği rahmetli anneannem çıtır çıtır yanan kuzinenin fırınında yapardı ama ben normal fırın kullandım.

Balkabakları irice doğranıp fırın kabına döşenir. Üzerine birkaç parçaya bölünmüş soğan, 5-6 diş sarımsak, kurutulmuş sivri biberler (yoksa taze biber) eklenir. Kurutulmuş biber çok yakışıyor, fırından çıktığında kıtır kıtır kavruk aroması ve tadı harika oluyor. Yeteri kadar salça suyla ve sıvı yağla inceltilerek tuz eklenip fırın kabındaki malzemenin üzerine dökülür. Balkabakları fırına konulup suyunu çekip yumuşayana kadar pişirilir. Bol sarımsaklı yoğurt hazırlanıp üzerine konur ve servis edilir. Afiyet olsun.

Eklenen Resimler
    
Şule68 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2011, 17:43   #2
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-03-2011
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Şule68 Mesajı Göster
Fotoğrafını yarışmaya da eklediğim balkabağı ile yapılmış bir fırın yemeğinin tarifini vermek istiyorum. Bu yemeği rahmetli anneannem çıtır çıtır yanan kuzinenin fırınında yapardı ama ben normal fırın kullandım.

Balkabakları irice doğranıp fırın kabına döşenir. Üzerine birkaç parçaya bölünmüş soğan, 5-6 diş sarımsak, kurutulmuş sivri biberler (yoksa taze biber) eklenir. Kurutulmuş biber çok yakışıyor, fırından çıktığında kıtır kıtır kavruk aroması ve tadı harika oluyor. Yeteri kadar salça suyla ve sıvı yağla inceltilerek tuz eklenip fırın kabındaki malzemenin üzerine dökülür. Balkabakları fırına konulup suyunu çekip yumuşayana kadar pişirilir. Bol sarımsaklı yoğurt hazırlanıp üzerine konur ve servis edilir. Afiyet olsun.
Herkese merhabalar, bu yemegi bende yapiyorum ama ben salcali yapmiyorum annem ve kayinvaldemden ogrendigim sekilde kup kup dogranmis kabaklari yaglanmis firin tepsisine diziyorum, 2-3 sogani da irice dogruyorum ve karistiriyorum balkabaklari ile. En son kuru biberleri de aralara koyuyorum cok yanmasinlar diye. Tuz, karabiber ve 1 fincan da pekmez ekliyorum Hepsini harmanliyorum ve firinda pisirince de sarimsakli yogurtla servis yapiyorum , ben de Aydin 'liyim. Ve sizde Aydinli olunca ayni tarifin kucuk bir nuans farkini paylasmak istedim Yalniz yemegin ust kismi yanmasin diye biraz pisirdikten sonra uzerini aluminyum folyo ile kapatiyorum. Ve pisip pismedigine de catal batirarak karar veriyorum.

aysecan2007 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025