agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni7Beğeniler
  • 3 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-03-2018, 16:17   #1
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 734
Bir tarif de ben vereyim. Girit yönteminden uyarladım.
Bebek balkabağı ile yapılıyor. (Küçük iken toplanmış olması gerekiyor.)
Dış kabuk salatalık soyacağı ya da rendeleme ile hafifçe sıyırılıyor.
Tepe bölümünden kapak olacak şekilde kesilip, açılıyor. Buradan, tatlı kaşığı yardımıyla içi temizleniyor. Temizlenen iç duvara karabiber sürülürse hoş oluyor ama isterseniz. Boşluğun içi ezilmiş beyaz (tulum) peynir, dereotu karışımı ile dolduruluyor. 200 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişiriliyor. (Dışarıdan çatal batırarak piştiğini anlayabilirsiniz. Kalınlığa bağlı olarak süre değişiyor.)
Pişen kabağı tabağa alıp dörde bölüyorum. Afiyet olsun.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025