agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 12-11-2008, 14:06   #1
Ağaç Dostu
 
Ayşe Özdil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 198
Galeri: 5669
Mualla ( Yöresel )

Mualla , Hatay yöresinde iyi bilinen ve sık pişirilen zeytinyağlı patlıcan yemeğinin ismidir. Sanırım , bölgenin hazırlanışı ve pişirilmesi en kolay yemeklerinden biri aynı zamanda.
Mualla kelimesi ; Arapçada yüce, yüksek anlamında ve aynı zamanda bir kadın ismi. Evimdeki , Gencinei Güftar Ferhengi Ziya nın Farsça - Türkçe Lugat ına göre ise ; yemeğin adının, Farsçadaki MUHELLA kelimesinden gelen bir isim olabileceğini düşünüyorum. Muhella , Farsça da patlıcan silkmesine verilen isimmiş. Patlıcan silkmesi , aslında doğranmış patlıcan ve kuşbaşı etle hazırlanan etli bir yemek. Ancak belki , etin yerine bitkisel protein kaynağı mercimeğin eklenmesiyle , muhella da belki mualla olarak ağız değiştirmiş olabilir.. ( Hatta ben birkaç yerde , yemeğe , inceltip uzatarak MALLA dendiğini de duydum...)
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa ve bilgilerini paylaşırlarsa çok memnun olurum..


Düzenleyen Ayşe Özdil : 17-11-2008 saat 23:04 Neden: Başlığa açıklayıcı eklenti..
Ayşe Özdil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025