agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-04-2011, 00:00   #1
Ağaç Dostu
 
nardane's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-04-2011
Şehir: KAHRAMANMARAŞ
Mesajlar: 337
Sevgili Ayşe Özdil ,ellerinize sağlık.
Bu yemeği bilenlerin olması hoşuma gitti ,pek bilinen bir yemek değildir.
Hataylı değilim ama ailemizde yemek kültürü çeşitli olduğundan bu yemeği çok iyi biliyorum.
Adınıda mercimekli patlıcan dilme deriz.
Aynen sizin tarifiniz gibi ancak benzer şeklide patlıcanı alaca soyup tümden uzunlamasına üç parça keserek fakat başına gelince tümden kalıyor ayırmıyoruz.
Hazırlanan mercimekli harçtan o aralara bırakıyoruz.Fazla gelen harcı tencereye bırakıp pişiriyoruz.Ve sarımsaklı yoğrtla çok yakışıyor, üzerine yoğurt gezdirip yeniyor.
Ben bildim bileli böyle yapıyoruz.
Ancak Hatay Ottoman Palace ' de yöresel yemek olarak , patlıcanlar sizin tarifinizdeki gibi kesilmişti.
Güzel, hafif , lezzetli farklı bir yemek.

nardane Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025