agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 12-11-2008, 14:06   #1
Ağaç Dostu
 
Ayşe Özdil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 198
Galeri: 5669
Mualla ( Yöresel )

Mualla , Hatay yöresinde iyi bilinen ve sık pişirilen zeytinyağlı patlıcan yemeğinin ismidir. Sanırım , bölgenin hazırlanışı ve pişirilmesi en kolay yemeklerinden biri aynı zamanda.
Mualla kelimesi ; Arapçada yüce, yüksek anlamında ve aynı zamanda bir kadın ismi. Evimdeki , Gencinei Güftar Ferhengi Ziya nın Farsça - Türkçe Lugat ına göre ise ; yemeğin adının, Farsçadaki MUHELLA kelimesinden gelen bir isim olabileceğini düşünüyorum. Muhella , Farsça da patlıcan silkmesine verilen isimmiş. Patlıcan silkmesi , aslında doğranmış patlıcan ve kuşbaşı etle hazırlanan etli bir yemek. Ancak belki , etin yerine bitkisel protein kaynağı mercimeğin eklenmesiyle , muhella da belki mualla olarak ağız değiştirmiş olabilir.. ( Hatta ben birkaç yerde , yemeğe , inceltip uzatarak MALLA dendiğini de duydum...)
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa ve bilgilerini paylaşırlarsa çok memnun olurum..


Düzenleyen Ayşe Özdil : 17-11-2008 saat 23:04 Neden: Başlığa açıklayıcı eklenti..
Ayşe Özdil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025