![]() |
Ben de ilk kez bu yaz fide alıp ektim. Benimki gölgede kalıyor. Umarım gelecek yıl çiçek ve meyvesini görürüm.
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 698364
Nihayet birkaç tane ağaç bamyası oldu. İki tanesini dilimleyip kızarttım.Tadı patlıcan kızartmasını benziyor. Birkaç tane daha olursa dolmasını deneyeceğim. |
Merhabalar ;3-4 sene önce köy komşularımdan çiçekleri kokulu ve arılar seviyor diye 3 fide almıştım.O zaman bana alman biberi diye verdilerdi.Sonra inceleyince bir yerde alman bamyası diye gördüm.İki tanesi tuttu.İlk 2 sene zorlandılar ama iki senedir bol bol kızartmasını yaptık en güzeli o,türlüye kattım ,kartlaştı diye ,pamuk gibi oldu pişince,ben de dolmasını yapmadım.Çatının üstüne çıkanları toplayamadığımız için tohuma kaçtı ve yayıldı.Birçok yerde fidesi çıktı.Çiçeğin kokusunu beğenen istedi,birçok kişiye verdim.Bizim burada çok su istemiyor ama gübre ve sudan sonra meyvesi çok arttı.Hatta kışın pişirmek için bu sene dondurucuya da koydum ,üstelik kartlarından,deneyeceğim.Çok lezzetli bir sebze(bilmemki sebze mi acaba).Çok kalender olduğuna inanıyorum,yazın çok ilgilenemedik ama hiç oralı olmadı,hala bol miktarda çiçeği ve meyvesi var,sevgiler.
|
1 Eklenti(ler)
Araujia sericifera, çiçeklenme mevsimi
Eklenti 711136 Budama onu zaptedemiyor, çılgınca uzamaya devam ediyor |
Ağaç Bamyası Tohumu
5 Eklenti(ler)
Ağaç bamyası. Ülkemizde hem sebze hem çiçek veren sarmaşık olarak kullanılan bir bitki. Dünyaya süs bitkisi olarak yayılmıştır. Çiçeklerinin güzel kokusu vardır. Meyveleri ceviz büyüklüğüne gelince yenir. Dolması ve kızartması yapılır. Güveotu, güveasması da denir. Güneşli ve yarı gölge yerleri sever, soğuğa oldukça dayanıklıdır. Çarkıfelekle dikilirse dikildikleri alanı hemen kapatırlar.
#ağaçbamyası #tohum #yereltohum #doğaltarım #sarmaşık |
Yıllardır görmediğim bitkileri forumda görmek güzel
|
4-5 metre boy yaptı fakat çiçek açmıyor, 2-3 yaşında yarı gölgede bulunuyor, toprak kalitesi de uygun,
|
Merhabalar bende de tohumları mevcut fakat zehirli olabileceği ile ilgili birşeyler okudum diye hatırlıyorum çocuklarım olunca da korktum açıkcası ekmeye. Bu konuyla ilgili beni aydınlatabilir misiniz?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025