![]() |
Koku konusunu bilmiyorum, boyumu 50cm aştığı için zor zar resim çekebildim. ;)
|
1 Eklenti(ler)
|
Çiçekte çok güzel görünüyor. Tohum almayı unutma arkadaşım...
|
2 Eklenti(ler)
Ben bunu çok sevdim, hem çiçekleri güzel, hem hoş kokulu ve yüzümün seviyesinde.
Koku çiçekler bollaşınca yoğunlaştı, şerbet gibi;) Dayanamıyorum, resmini çekmeden duramıyorum. Eklenti 309985 Eklenti 309986 . |
Çok lezzetli, dolmasını yapınca asıl bayılacaksın. Bu sene kurutup, kuru dolmasını da denemek istiyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Yerini değiştirdiğim ağaç bamyalarım, güneşli yerlerini sevecekler mi bakalım? Çimleneli üçüncü yılları, bu sefer çiçek bekliyorum. Çiçeklenme zamanları geçti mi yoksa?:rolleyes:
Eklenti 311688 |
Alıntı:
Misler gibi de kokuyor:p Umarım çiçeklenir hemen, güneş ona vız geliyor:D |
3 Eklenti(ler)
Her çiçek meyve tutmadı ama buna da şükür;)
Eklenti 321570 Bunu tohum için ayırıyoprum. Eklenti 321571 Eklenti 321572 Çok bereketli olmadı ama daha ilk yılımız;) |
Çiçekleri çok güzel ve kokusu çok tatlıymış duyduğum kadarıyla.
|
Yalova Kocadere de bulduğum fidanı balkonuma toprakladım. Şimdi tuttu ve yapraklandı.
Ne kadar zaman sonra büyüyecek, başka meyveden aldığım tohumları ise karanlık yerde muhafaza ediyorum Onları da toprağa salıcam bakalım netice ne olacak |
Merhabalar ağaç bamyasını ilk kez burda gördüm ve çok hoşuma gitti.bu bitkinin tohumlarını nerden bulabilirim.
|
1 Eklenti(ler)
Bu kapsülden yayılan tohumlar heryerden çıkar oldu.
Anneleri hayatta, eski bahçemde kaldı. Eklenti 407854 . |
1 Eklenti(ler)
Bu gün görmeye gittim, açmış.
Sarı yaprak biti istila etmişti ama o pek aldırmıyor gibi. Eklenti 409749 . |
Alıntı:
|
Merhaba,,ben yasemin yeni üye oldum..ağaç bamyasını görünce edinmek istedim..sanıyorum çıralıdaki bahçemde yetiştirebilirim..saygılar:))
|
Bu yıl tohum takas etkinliğinden aldığım tohumlar arasındaydı. Nedense ben çimlendiremedim.
|
Alıntı:
Hatta sonradan da bir sürü fide çıktı. Biraz daha uzarsa açar belki diye bekliyorum |
Evet cikan agac bamyasi fidesi.Bir yil sonra urun vermeye baslar.
|
1 Eklenti(ler)
|
4 senedir bahçemde olmasına rağmen ilk defa bu sene 6 adet koparıp etli dolmasını yaptık tadı mükemmeldi. hayatımda da ilk defa bamya yemiş oldum.
|
2 Eklenti(ler)
Ağaç bamyası tekrar döküm yaptı 10-15 gün sonra koparıp gene dolmasını yaparım. Üzerinde 10 adet var .
|
Merhabalar,Ben peyzaj ve süs bitkileri okuyorum.bu bitkinin tohumlarını sarılıcı oldugu için uygulamada kullandım.1 ay olmasına ragmen toprakta hiçbir hareketlilik yok.Sizce tohumlar bayat mıdır ? Yoksa biraz daha beklememde fayda var mıdır?
|
Tohum ekmek için uygun mevsim değil...
|
1 Eklenti(ler)
Yıllardır yazılmamış :(
Araujia sericifera Eklenti 620292 Çiçeği de kokusu da bamyası da, sıcağa tahammülü de süper. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sarı yaprak bitleri hiç eksik olmuyor.:) Eklenti 624334 |
Çalı minesi yapraklarını kaynatıp pompa ile üzerlerine sıkın. Faydası olur.
|
https://www.instagram.com/p/BmoIf_8l...=1utriwdmzkjkb1 yıl önce ektim içeride ışıkta büyüttüm baharda dışarı çıkardım ve hasat zamanı geldi .
|
Ama ben bunu cok istiyorum :(
:mad:
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
|
Benim ağaç bamyalarım ikinci yılında, bol çiçekli. Ancak hiç meyve tutmuyor. Meyve tutması için özel bir şey yapmak gerekir mi?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025