![]() |
Sn. dregeli
Hoşgeldiniz. 250 metre boyunca aman allahım demiş olmalısınız. Clematis x durandii ve Clematis 'Comtesse de Bouchaud' gördüm sanki... Teşekkürler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Peyzajını yapanlara tebrikler. Bir süre sonra içi açılan tüm yürüyüşçüler bu çiçekleri sorup soruşturmaya başlar:) |
Hoşbulduk
Alıntı:
Peysaja ben de bayıldım. Altta yaseminlerin kokusu, üstte uzayıp giden renk çümbüşü... Telefon açıp belediyedekileri tebrik ettim... |
Evet harika düşünmüş belediye:)Geçenlerde Büyükşehir Belediyesinin Alibeyköy Fidanlığına gittim ve orada bir yetkili ile tanıştım.Dedim ki her yıl bir sürü masraf yapıp mevsimlik çiçekleri dikme derdi ile uğraşacağınıza caddelere ve yol kenarlarına bol bol pervane çiçekli yasemin(arap yasemini) ve clematis dikseniz mevsimliklerden daha hesaplı olur hem de kokusu ve renk cümbüşü ile caddeler renklenir dedim.İstanbul'un iklimi bu iki bitki türünü kaldırır hem de kışa dayanıklılar dedim.Ama malesef yetkili clematis ve pervane çiçekli yasemini hatırlayamadı:(
|
Bu arada yeni favorim Filbahri. Geçenlerde komşu bir evden gelen kokuya yönelince, kocaman, Clematis Montana'ya benzer çiçekleri olan bir çalı gördüm. Kokusu yaseminle limon arası. Dönüp kitapları karıştırınca, Filbahri olduğunu gördüm. Bu çalıyı eski bahçelerden hep duyardım ama dikkatimi çekmemişti. Çiçekleri Clematis'e çok benziyor. Eminim dibine ekilecek Clematis'lerle çok uyumlu olur, özellikle mavi ya da sarı tonlarıyla. Ama ne yazıkki fidesini sorduğum yerlerde bulamadım. Ben de bir iki dal kopardım köklendirmeye çalışıyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
bunu tanıyan var mı? |
Alıntı:
Benimkilerden 228327 nolu resimdeki Clematise çok benziyor. İlk alırken resminde rengi koyu kırmızı kadifemsiydi ve 6 yapraklı. İlk çiçeklerini koyu mor tonlarında açtı (Cemo ile birlikte almıştık, onunki de mor açmış) Yalnız sonradan gelen çiçekler kırmızı bordo rengine yaklaştı. Adı Clematis voluceau.. |
1 Eklenti(ler)
Clematis Mevsimi sürüyor. Paylaşmamak olmaz :)
|
Tam bir görsel şölen harika :D en sağ üst köşedeki clematisin adı nedir acaba Sayın Terra :confused:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu arada resmin etiketlisini de koyuyorum. Saygılar, |
Alıntı:
|
Alıntı:
Şu resimdekine bayağı benziyor sanki: http://www.lwg.bayern.de/gartenbau/b...ska_nike__.gif |
Alıntı:
|
Alıntı:
Büyük çiçekleri ve çok hoş bir mavisi var. Bazen katmerli açabildiği söyleniyor. Size hiç denk geldi mi? |
Alıntı:
|
Mrs.Cholmondeley
1 Eklenti(ler)
Bir C.'Fortunei' x C.'Jackmanii' hibridi...
Katmerli açması rutin ve sürekli değil... Yakalarsanız keyfini çıkartın... |
Arkadaşlar gittigidiyor da Clematis Montana "Tetra Rose" satışı gördüm ilgilenen arkadaşların dikkatine ;)
|
Sevgili Gilan,
resimle aynı görünüyor. Teşekkür ederim. W. Nike yetiştiren arkadaşlara sormak istiyorum. İlk çiçekler büyük ve koyu mor, sonrakiler bordoya dönüyor mu? |
1 Eklenti(ler)
Clematis wyevale,
açmaya başladı. |
Sevgili lir, Warshawska Nike harfiyen dediğin gibi oldu bende önce mor sonra bordo...
Çiçek ömrü diğer cinslere göre daha uzun diyebiilirim. C.wyevale'nin rengi güzelmiş, kendisi küçük çiçekli olsa da çok zarif. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Hafif bir de kokusu vardı, ama Clematis'den çok bordür bitkisini andırıyordu. |
Alıntı:
|
Alıntı:
seni yine aramızda görmek çok güzel. Tekrar geçmiş olsun. C. wyevale kocaman yaprakları olan çiçekleri küçük sıradan bir çalı. Kartındaki resme büyülenmiş almıştım. Çiçek açınca biraz hayal kırıklığı yaşamadım desem yalan olur. Dona dayanıklı kış mevsiminde şov yapan soğanlıların olduğu alanlar için ideal bir seçim olabilir. |
Alıntı:
Sizlerle paylaşmak istediğim diğer clematisim multiblue diye aldığım multiblueye benzemeyen clematis. İlk çiçeklerini verdiğinde klasik clematis yapraklarına sahipken şimdi yaprak rengi ve şekli değişmeye başladı. Ve yeni tomurcuklar var. Acaba diyorum bazı hibrit türlerde bitki gençken hibride edildiği türlerden baskın olana benziyor sonra büyüdükçe hibrit türün özelliklerine sahip oluyor. Merakla izliyorum. Çünkü yapraklar son derece sağlıklı rengi biraz daha açık ve kenarlarını düzenli çevreleyen yeşil- kahverengi bir görüntü var. Macropetala nın yapraklarına benziyor. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025