agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Yaban Asması (Clematis sp.) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/4446.htm)

jineop 29-06-2011 23:43

Sn. dregeli
Hoşgeldiniz.
250 metre boyunca aman allahım demiş olmalısınız. Clematis x durandii ve Clematis 'Comtesse de Bouchaud' gördüm sanki...
Teşekkürler.

Terra 30-06-2011 07:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk (Mesaj 828816)
Hepsinin fidan etiketleri var. Bir ara isimleriyle birlikte eklerim :)
Eklentidekinin adı Blue Angel. Pembenin Hagley Hybrid olmadığını hatırlıyorum.

Güle güle büyütün. Blue Angel çok hoş görünüyor. Nereden almıştınız?

Terra 30-06-2011 07:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lir (Mesaj 829550)
Sn. dregeli
Hoşgeldiniz.
250 metre boyunca aman allahım demiş olmalısınız. Clematis x durandii ve Clematis 'Comtesse de Bouchaud' gördüm sanki...
Teşekkürler.

Haklısınız Sayın Lir pembeler kesinlikle "Comtesse de Bouchaud", ama maviler "Jackmanii" de olabilir.
Peyzajını yapanlara tebrikler. Bir süre sonra içi açılan tüm yürüyüşçüler bu çiçekleri sorup soruşturmaya başlar:)

drhegeli 30-06-2011 09:47

Hoşbulduk

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Terra (Mesaj 829600)
Haklısınız Sayın Lir pembeler kesinlikle "Comtesse de Bouchaud", ama maviler "Jackmanii" de olabilir.
Peyzajını yapanlara tebrikler. Bir süre sonra içi açılan tüm yürüyüşçüler bu çiçekleri sorup soruşturmaya başlar:)

Haklısınız sayın Terra, maviler C.Jackmanii. Fotografta mavi görünüyorlar ama gerçek renkleri mor... Sorun fotograf makinesinin yetersizliği; kesinlikle benim beceriksizliğim değil...:D
Peysaja ben de bayıldım. Altta yaseminlerin kokusu, üstte uzayıp giden renk çümbüşü... Telefon açıp belediyedekileri tebrik ettim...

Yılmaz Yalçın 30-06-2011 12:57

Evet harika düşünmüş belediye:)Geçenlerde Büyükşehir Belediyesinin Alibeyköy Fidanlığına gittim ve orada bir yetkili ile tanıştım.Dedim ki her yıl bir sürü masraf yapıp mevsimlik çiçekleri dikme derdi ile uğraşacağınıza caddelere ve yol kenarlarına bol bol pervane çiçekli yasemin(arap yasemini) ve clematis dikseniz mevsimliklerden daha hesaplı olur hem de kokusu ve renk cümbüşü ile caddeler renklenir dedim.İstanbul'un iklimi bu iki bitki türünü kaldırır hem de kışa dayanıklılar dedim.Ama malesef yetkili clematis ve pervane çiçekli yasemini hatırlayamadı:(

Terra 30-06-2011 17:31

Bu arada yeni favorim Filbahri. Geçenlerde komşu bir evden gelen kokuya yönelince, kocaman, Clematis Montana'ya benzer çiçekleri olan bir çalı gördüm. Kokusu yaseminle limon arası. Dönüp kitapları karıştırınca, Filbahri olduğunu gördüm. Bu çalıyı eski bahçelerden hep duyardım ama dikkatimi çekmemişti. Çiçekleri Clematis'e çok benziyor. Eminim dibine ekilecek Clematis'lerle çok uyumlu olur, özellikle mavi ya da sarı tonlarıyla. Ama ne yazıkki fidesini sorduğum yerlerde bulamadım. Ben de bir iki dal kopardım köklendirmeye çalışıyorum.

jineop 01-07-2011 12:10

1 Eklenti(ler)
Merhaba,
bunu tanıyan var mı?

nurguldk 01-07-2011 12:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lir (Mesaj 830198)
Merhaba,
bunu tanıyan var mı?

Sevgili lir,
Benimkilerden 228327 nolu resimdeki Clematise çok benziyor. İlk alırken resminde rengi koyu kırmızı kadifemsiydi ve 6 yapraklı. İlk çiçeklerini koyu mor tonlarında açtı (Cemo ile birlikte almıştık, onunki de mor açmış) Yalnız sonradan gelen çiçekler kırmızı bordo rengine yaklaştı. Adı Clematis voluceau..

Terra 01-07-2011 13:05

1 Eklenti(ler)
Clematis Mevsimi sürüyor. Paylaşmamak olmaz :)

bettyycim 01-07-2011 13:08

Tam bir görsel şölen harika :D en sağ üst köşedeki clematisin adı nedir acaba Sayın Terra :confused:

Terra 01-07-2011 13:46

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim (Mesaj 830230)
Tam bir görsel şölen harika :D en sağ üst köşedeki clematisin adı nedir acaba Sayın Terra :confused:

Sayın Bettycim, o Integrifolia Rosea. Çalı formunda bir Clematis. Geçen baharda Eminönü'nden almıştım.
Bu arada resmin etiketlisini de koyuyorum. Saygılar,

drhegeli 01-07-2011 14:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Terra (Mesaj 830249)
Sayın Bettycim, o Integrifolia Rosea. Çalı formunda bir Clematis. Geçen baharda Eminönü'nden almıştım.
Bu arada resmin etiketlisini de koyuyorum. Saygılar,

Clematis 'Comtesse de Bouchaud' pembe renkli değil miydi?

gilan 01-07-2011 14:02

Alıntı:

Merhaba,
bunu tanıyan var mı?

Ben Clematis Warszawska Nike'a benzettim.
Şu resimdekine bayağı benziyor sanki: http://www.lwg.bayern.de/gartenbau/b...ska_nike__.gif

Terra 01-07-2011 14:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi drhegeli (Mesaj 830262)
Clematis 'Comtesse de Bouchaud' pembe renkli değil miydi?

Sayın Drhegeli, dikkatiniz için teşekürler. Elim sürçmüş. Ms.Cholmondeley olacak doğrusu.

drhegeli 01-07-2011 14:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Terra (Mesaj 830272)
Sayın Drhegeli, dikkatiniz için teşekürler. Elim sürçmüş. Ms.Cholmondeley olacak doğrusu.

Mrs.Cholmondeley
Büyük çiçekleri ve çok hoş bir mavisi var. Bazen katmerli açabildiği söyleniyor. Size hiç denk geldi mi?

Terra 01-07-2011 14:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi drhegeli (Mesaj 830282)
Mrs.Cholmondeley
Büyük çiçekleri ve çok hoş bir mavisi var. Bazen katmerli açabildiği söyleniyor. Size hiç denk geldi mi?

Ms. Cholmondeley çok yeni daha bahçemde, bu bahar ektim. Ama epey gayretli bir tür, hemen boylanıp açmaya başladı. Katmerli açarsa pek hoş olur.

drhegeli 01-07-2011 15:19

Mrs.Cholmondeley

1 Eklenti(ler)
Bir C.'Fortunei' x C.'Jackmanii' hibridi...

Katmerli açması rutin ve sürekli değil... Yakalarsanız keyfini çıkartın...

bettyycim 01-07-2011 15:59

Arkadaşlar gittigidiyor da Clematis Montana "Tetra Rose" satışı gördüm ilgilenen arkadaşların dikkatine ;)

jineop 01-07-2011 15:59

Sevgili Gilan,
resimle aynı görünüyor. Teşekkür ederim. W. Nike yetiştiren arkadaşlara sormak istiyorum.
İlk çiçekler büyük ve koyu mor, sonrakiler bordoya dönüyor mu?

jineop 01-07-2011 16:26

1 Eklenti(ler)
Clematis wyevale,
açmaya başladı.

Jezebel 01-07-2011 16:29

Sevgili lir, Warshawska Nike harfiyen dediğin gibi oldu bende önce mor sonra bordo...
Çiçek ömrü diğer cinslere göre daha uzun diyebiilirim.
C.wyevale'nin rengi güzelmiş, kendisi küçük çiçekli olsa da çok zarif.

drhegeli 01-07-2011 16:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lir (Mesaj 830318)
Sevgili Gilan,
resimle aynı görünüyor. Teşekkür ederim. W. Nike yetiştiren arkadaşlara sormak istiyorum.

Bendekilerin rengi değişmiyor, ancak ebatları küçülüyor...

drhegeli 01-07-2011 16:37

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Merhaba,
bunu tanıyan var mı?

C. W. Nike için fazla kırmızı, C.Voluceau daha olası...

Terra 01-07-2011 17:15

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lir (Mesaj 830327)
Clematis wyevale,
açmaya başladı.

Güle güle büyütün. Ne yazıkki geçen sene bahçemde çok sağlıklı görünen Wyevale, bu bahar ortadan kayboldu. Neyi yanlış yaptım bilemedim. Belki kış ağır geldi. Siz nasıl bir ortamda yetiştirdiniz?
Hafif bir de kokusu vardı, ama Clematis'den çok bordür bitkisini andırıyordu.

acemifüsun 01-07-2011 17:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lir (Mesaj 830318)
Sevgili Gilan,

Sevgili lir bende W.Nike var. Benimkinin renkleri aynı, koyu mor, hiç değişmedi, geçen yıl da bu yıl da. Geçen yıl ilk geldiğinde çiçekler çok büyük değildi, fakat bu bahar ilk açan çiçekler oldukça büyüktü. Benimki saksıda ve çok yoğun bir şekilde çiçeklendiği için daha sonra çiçeklerin hafif küçülmesi olağan diye düşünüyorum.

jineop 02-07-2011 00:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 830329)
Sevgili lir, Warshawska Nike harfiyen dediğin gibi oldu bende önce mor sonra bordo...
Çiçek ömrü diğer cinslere göre daha uzun diyebiilirim.
C.wyevale'nin rengi güzelmiş, kendisi küçük çiçekli olsa da çok zarif.

Sevgili arkadaşım,
seni yine aramızda görmek çok güzel. Tekrar geçmiş olsun. C. wyevale kocaman yaprakları olan çiçekleri küçük sıradan bir çalı. Kartındaki resme büyülenmiş almıştım. Çiçek açınca biraz hayal kırıklığı yaşamadım desem yalan olur. Dona dayanıklı kış mevsiminde şov yapan soğanlıların olduğu alanlar için ideal bir seçim olabilir.

jineop 02-07-2011 00:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi drhegeli (Mesaj 830331)
Bendekilerin rengi değişmiyor, ancak ebatları küçülüyor...

Sn dregeli cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Renkler değişik çıkabiliyor. Gerçeğe uygun olmasına özen gösterdim ama yarın daha dikkatli çekim yaparım.
Sizlerle paylaşmak istediğim diğer clematisim multiblue diye aldığım multiblueye benzemeyen clematis. İlk çiçeklerini verdiğinde klasik clematis yapraklarına sahipken şimdi yaprak rengi ve şekli değişmeye başladı. Ve yeni tomurcuklar var. Acaba diyorum bazı hibrit türlerde bitki gençken hibride edildiği türlerden baskın olana benziyor sonra büyüdükçe hibrit türün özelliklerine sahip oluyor. Merakla izliyorum. Çünkü yapraklar son derece sağlıklı rengi biraz daha açık ve kenarlarını düzenli çevreleyen yeşil- kahverengi bir görüntü var. Macropetala nın yapraklarına benziyor.

jineop 02-07-2011 00:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Terra (Mesaj 830347)
Güle güle büyütün. Ne yazıkki geçen sene bahçemde çok sağlıklı görünen Wyevale, bu bahar ortadan kayboldu. Neyi yanlış yaptım bilemedim. Belki kış ağır geldi. Siz nasıl bir ortamda yetiştirdiniz?
Hafif bir de kokusu vardı, ama Clematis'den çok bordür bitkisini andırıyordu.

Gerçekten güzel kokulu, -12 lere rahat dayandı. Yarı gölgede. Nisanda ve kışa girerken organik bitki desteği vermiştim. Özel bir uygulama yapmadım.

Huri_ 02-07-2011 19:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 764648)
Sevgili Huri;
Öncelikle sitemize hoş geldiniz.

Clematis çok ilginç bir bitki, kök yapısı çok güçlü, gördüğünüz o yeşerme bitkinizin canlı olduğunu gösteriyor, gözünüz aydın.

Bitkinizin toprak yüzeyini ağaç kabukları vb. bir şeyle koruyun, bitkinin toprağını güneşten korumak gerekiyor.
Dalları güneş görebilir.

Clematis almak için İstanbul'daki bir yakınınızdan yardım isteyebilirsiniz.
Her yıl Mart Nisan aylarında Bauhaus a çok çeşitli clematisler gelir, bir çoğumuz oradan aldık.
Ayrıca Fidanistanbul firmasından adrese teslim kargo ile isteyebilirsiniz.
Sevgiler.

sonsuz teşekkürler bu sayfayı tesadüfen buldum ve teşekkür edememıştım sanırım sagolunuz

gilan 03-07-2011 10:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi drhegeli (Mesaj 830332)
C. W. Nike için fazla kırmızı, C.Voluceau daha olası...

Voluceau ile de çiçeğin göbek yapısı hiç benzemiyor. :rolleyes:

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025