![]() |
1 Eklenti(ler)
Çimlenen Japon Fenerim
|
Alıntı:
|
Sevgili almira
Teşekkür ederim, Japon feneri tohumlarım bir haftada çimlenmeye başladılar, hepsi bir anda çıkmadı, tek tek gün yüzüne çıkıyorlar:) |
4 Eklenti(ler)
Japon fenerim büyüdü de büyüdü. Hala daha pet bardaktan çıkarıp da yerine şaşırtamadım. Neredeyse çiçek açacak:(
Eklenti 133431 Eklenti 133433 Eklenti 133434 Bu da tomurcuk sanırım. Zavallı pet bardakta açmaya çalışıyor. Eklenti 133432 |
Ne kadar güzel olmuş sayın Malbman, bunca tohum arasında ben de heveslendim şimdi.
Geçen sene almıştım tohumu, yer kalmadı diye ekmemiştim, umarım bayatlamamıştır. Görünen oluşum tomurcuk, bir an önce yerine yerleştirin de rahat bir nefes alsın yavrucak. |
2 Eklenti(ler)
Adalet hanım uyarınız için teşekkür ederim. Gerçekten de ha bu gün, ha yarın diye diye neredeyse öldürecekmişim zavallıyı.
Mesajınızı okur okumaz yeni yerine taşıdım. Saksı pek fazla büyük değil gibi sanki. Yeterli gelemeyebilir ama imkanlar dahilinde ancak bu kadar yer ayırabiliyorum. Sanırım yetmese de, pek şikayetçi olmayacaktır:p:p Bana sorarsanız siz de bir an önce ekin tohumu. Bayatladığını sanmam. Benimki de geçen yıldan kalma tohum. Bir de öyle sert, afilli göründüğüne bakmayın tohumun. Çok çabuk çimleniyor. Tabii önce bir kaç saat suda bekletin. |
3 Eklenti(ler)
Japon fenerim bir karış boyu, avuç içi kadar toprağıyla çiçek açıyor:p:p
|
2 Eklenti(ler)
Sanırım benden başka meraklısı yok bu fenerin. Bunlar da son hali. Gelecek yıla en az dört tane tohum garanti gibi.
|
Sn malbman,her fener bir tohum mu barındırıyor:confused:
|
Yanlış bilmiyorsam öyle olmalı sayın tamaşa.
Şimdi biraz araştırınca, bu mesajdan her kapsülde üç adet tohum olduğunu öğrendim. |
Benim de geçen gün bu maydonoz da kendiliğinden çıkmış dediğim demek ki japon feneriymiş.Bu bitki nedir diye sormayı düşünüyordum .Hatta yalnış hatırlamıyorsam limonun da bir saksısında aynı çiçekten vardı .O da bunu ektiğimi hatırlamıyorum .İsmi ne diye sormuştu .
Bir sarmaşığım daha oldu .Bu yıl sarmaşıktan yana şanslıyım :)) |
Ben geçen seneki bitkimden birkaç tohum almayı başarmıştım ama bu sene okul bitirme derdi derken ekmeyi unutmuşum. Tohumlar dayanırsa seneye artık..
|
Sevgili Nariel, benim bu fenerin tohumu da bir yılı geçkin bir tohumdu. Sen elindekileri gelecek bahara ek. Olmazlarsa yukarıdaki fenerlerden bir tanesi senindir.
|
Nariel bence hemen ek ben ekeli bir hafta oldu .Çabucak çıktılar .
|
Nisan gibi tohumdan yetiştirdiğim japon feneri 2 metreye ulaştı.Ancak çiçekleri oldukça küçük ve bir süre sonra minik balonlar oluşturuyor ama ben daha büyük balon şeklinde çiçekler bekliyordum o yüzden biraz hayal kırıklığına uğradım..Acaba benim japon fenerimde mi bir sorun var:)
|
heekese merhaba ,2009 yılından bu yana siteye üyeyim fakat aralıklı girebiliyorum.2009 da burdan bir arkadaştan alıp ektiğim japon fenerim bahçede karda buzda toprak altında kalıp yaz ayında tekrar filiz veriyor yetişmesi ve bakımı çok kolay sadece kendi haline bırakın:)))
|
Alıntı:
|
Benim fenerin ömrü tamam olmuş gibi.Kuruyan fenerlerde toplam 6 tane -3 tanesi minik-tohum olmuş.Bakımsız oluşuna göre yine de iyidir.
|
Çok arsız bir bitki, geçen sene dökülen tohumlar her yerde çimlenmiş..
|
Merhabalar acaba şuan elinde bu çiçegin tohumundan olan var mı.Veya bu seneki oluşacak tohumlardan bana gönderen olur mu.
Teşekkürler.. |
Sayın Sevgice Bayramdan sonra hazırlayacağım kargonuza 2 adet tohum ilave edebilirim.
|
Sn.serilaaa. Çok teşekkur ederim .Ama tohum geldi .İsteyen başka birine hediye ediniz.Seneye deniyecegim çimlendirmeyi.Kargomu unutmadıgınız için ayrıca teşekkür ederim.
Bol çiçekli günler dilerim. |
sayın notülüsten sonra okudum burayı. daha aşık oldum bu sarmaşığa. umarım tohumlarından bize de düşer :)
|
acaba kök gelişimi açısından ne kadar büyüklükte bir saksı ister. orta boy bir saksı yeterli olur mu?
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
(Buradan, paylaştığı için Sevgili Mirbe'ye, bana ulaştırdığı için de Sayın Halil Bey'e teşekkürler ;) ) |
Ben yetiştirmiştim.Orta boy saksı yeterlidir.
|
1 Eklenti(ler)
Bu bitkinin kudret narıyla bir akrabalığı var mı acaba? Geçen yıl ön balkonda büyük bir saksının içine kudret narı ekmiştim, ama büyüdüğünde rüzgarla birlikte mutfağa dolan yapraklarının kötü kokusu yüzünden söküp atmak zorunda kaldım...
Bu yıl yıldız çadırı tohumuyla aynı yere ekmişim. Çadırları boğduğu için yapraklarını biraz ayıkladığım japon fenerinde de aynı berbat koku mevcut... :dilli::dilli: Eklenti 310062 |
4 Eklenti(ler)
Merhaba. Ben de yetiştiriyorum balon otundan ama yapraklarında benekler var. Geçen sene de yetiştirmiştim, yine aynı sorun vardı. Çiçeklerinin çoğunu döküp çok az balon vermişti. Onlar da büyümedi.
Bu yıl yeniden deniyorum. Daha da ilerlememesi için ne yapmam lazım? Fikri olan var mı? |
Merhaba
2 Eklenti(ler)
İki sene önce tohumdan yetiştirmiştim. Bu sene bahçede hemen hemen her yerden kendiliğinden japon feneri çıkıyor. Çabuk çimlenen dertsiz bir sarmaşık. [ATTACH]Eklenti 316591[/ATTACH]
|
Ben de uzun zaman yetiştirdim, toplarının görünüşü hep hoşuma gitmişti ama hiç de kötü koku almadım.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025