![]() |
Rockwool yazarsan kaynakları çıkar , ben söylersem reklam olur .
Bir arkadaşımın internet mağzasından 50 'li paket almıştım . |
Araştırdım, öğrendim. Ama tohum çimlendirmedeki etkisini bilemedim.
|
Canım arkadaşım tohum çimlendirmede bir rolü yok .
Özelliği şu , nötr bir madde ne asidik ne de alkalen , kolayca steril oluyor , mikrodalga fırına koyuyorum 3 dk 'da çıkarıyorum . Soğuyunca steril (kaynamış soğumuş )suyla ıslatıyorum . Drenajı çok iyi fazla su süzülüp gidiyor ancak tamamen de kurumuyor sera ortamı sağlarsan . Besleyici bir özelliği yok suyun içinde ne gübre verirsen o . Normal dediğimiz bahçe toprağında aslında anormal , kontrolün dışında bir çok etmen olabilir , yabancı tohum , parazit yumurtası , ph denge bozuklukları ... Saymakla bitmez . Bu Lapageria kendi meyvesinin bile etkisiyle çimlenmez hal alıyor . Meyve dokusundan arındırılıp derhal ekilmeli , meyvede çimlenme inhibisyonu yapan maddeler varmış . Bu tohum biraz "nane mollası " anlıyacağın , nereden nem kapacağını bilmek mümkün değil . Ben " her şeyi 4/4 'lük yaptım , nedir derdi , niye çıkmıyor ? "dediğim çok oldu ;) Maalesef bilinmeyen etmenleri en aza indirgemek için , işte bundan dolayı ROCKWOOL'a ekip , distile su ile fısfıs yaptım . Aydınlatıcı oldu umarım ;) |
Alıntı:
|
Dağlarda nispeten serin havada yetişen birbitki .
İzmirde yeni çimlenen bitkilerim sıcak havadan dolayı öldüler . Sadece 2 tanesi havaların serinlemesine dek dayanabildi . Bundan sonra daha hızlı gelişmelerini bekliyorum . Tohumunu eBay 'dan aldım . Taze tohum alacaksanız şu an Tazmanyalı satıcının elinde var , satışa sunmuş durumda . Ondakilerden daha tazesi olamaz , bahçesinden toplayıp gönderdi ... Saygılar . |
Bu sene ki sıcaklardan ne kurtuldu ki :( Umarım kalan 2 tane çabuk toparlayıp güçlenir sevgili Jezebel.
Tohumun çimlenmesinden sonraki gelişim döneminde aşırı sıcaklarla arasının iyi olmadığı anlaşıldığına göre yeni ekim yapacakların en azından Ağustos başına kadar beklemeleri uygun olacak sanırım. |
Hayırlısı zaten 45 gün soğuk katlama var , suni aydınlatma ve ısıtmayla kış aylarında da yaşamını idame ettirebilecek olursak bahara daha güçlü bir bitki olarak başlamış olur .
50 tohum daha yolda dememe bilmem gerek var mı ? ;) |
Tebrikler sevgili Jezebel, adını sanını bilmediğimiz bir çok değişik bitki ile tanıştırıyorsunuz bizleri.
Bu gün itibarı ile durum ne dir acaba? |
Hangi başlıkta hatırlamıyorum ama bir yerde "koş yoksa düşersin" demiştiniz işlerin karışıklığı-çokluğu ve bitmemesi ile ilgili. Felsefeniz bu olduktan sonra, bu azimle devam ederseniz bu sefer gelenlerin kurtuluşu yok, yaşayacaklar :)
|
Alıntı:
Yakında bir sürprizim daha olacak , mavi kelebek şeklinde çiçekleri olan bir bitkinin açmış halini dikkatinize sunacağım . Sevgili elek bu koşu mecburiyetten , görevler çok fazla :p hani reklamda çıkan çocuk var ya - " hem itfayeci , hem ayakkabı bağlayıcı , hem doktor , hem aşçı ..." ondandır . Bir de " hem bahçivan " olunca ... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Tazmanya Avustralya'dan bile uzak ;)
Oradan canlı bitki gelmez . Fransada bulmak mümkün . Fransada oturan üyemiz varsa isteyebiliriz ... |
[QUOTE=Jezebel;693953]
Yakında bir sürprizim daha olacak , mavi kelebek şeklinde çiçekleri olan bir bitkinin açmış halini dikkatinize sunacağım . Ay AY! Bu çok güzel bir haber, şimdiden çok sevindim canım:) |
ortaklaşa sipariş olsa ne güzel olur....
|
Evet katılıyorum,bir yolunu bulalım arkadaşlar,sevgili Jezebel bize yol gösterir.
|
Tohum alacaksanız hedef gösterebilirim .
Canlı bitki ben de arıyorum . Henüz bulamadım . Bu satıcı 200 adet taptazecik tohum satıyor ;) http://cgi.ebay.co.uk/Lapageria-rose...item4152f3d9a4 Ben de tohumlarımı ondan aldım . En ucuz ve taze tohum onda bulunur . Kolay gelsin |
Lapageria Roza
Alıntı:
ebay'a da üye oldum ama beceremedim ne zormuş.Bu tohumları nasıl alıcaz bilemiyorum ? |
Sevgili Perihan ,
benim yabancı dillerim fransızca ve rusca , ama deneye deneye öğrendim . Google çeviri sayesinde ingilizce kusursuz mesajlar bile yazıyorum . Yanınızda olsam 15 dakikada size bu işi öğretirdim . Buy It Now yazan yere tıklayın . Sonra açılan sayfada Confirm Bid yazan yere tıklayacaksınız . Sonra size mail adresinize invoice gelecek , orada Pay now yazıyor , ona tıklayacaksınız . Sonra ödemeyi PayPal sayfası üzerinden yapacaksınız . O kadar kolay ki , keşke daha zor olsa da bu kadar çok alamasam dediğim oluyor ;) Yani ekstre gelince .. |
Alıntı:
Sevgili Jezebel;bilgiler için teşekkür ederim,bizde bu bitki sevgisi oldukça herşeyi öğreniriz.Deneyeceğim.Selamlar. |
İngiltereden aldım, umarım sağlıklı gelir;)
Beklemedeyim. |
Sevgili Jezebel çiçek yapısı harika hayırlı olsun ...
|
Lapageria Rosea
Alıntı:
|
Perihan hanım, bu bitki 25 derecenin üzerine tahammül edemiyor.
Genç bitkilerin dayanması mümkün olmadı. Tüm emeklerim boşa gitti. Şimdi 3-4 gün içinde İngiltereden canlısı gelecek. Umarım onu yaşatırım... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Görmemişin Lapageria'sı gelmiş, kutudan kurtarır kurtarmaz resmini çekmiş:D
Eklenti 249479 Canım geldi, neşem geldi:) |
Güle güle büyüt canım, çok canlı görünüyor. Gözün aydın:p
|
Alıntı:
Sizin yazılarınız eskiden gazetelerde yazılan pehlivan sertifikaları gibi. Hep bir sonraki mesajınızı merak ediyoruz. Her zaman da bir süpriziniz var. |
Güle güle büyütün, Lapageria'nız çok sağlıklı gözüküyor. O kadar yoldan gelmiş, yol yorgunluğunu atmış, şimdiden uyum sağlamış bile :) Bayağı da büyükmüş.
Kargonuz kaç günde geldi acaba? Bir de rengini merak ettim, her rengi güzel ama beyazı bir başka güzel. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025