![]() |
Sn selis, bahsettiğiniz ipomea cardinal climber sanırım. Bu ipomea türü üzerinde olgunlaşmayı bekleyen tohumlarıyla bende mevcut.
|
Güle güle büyüsünler sevgili zeferan. Bolca tohum al:) seneye sıkca dikersen ,daha güzel olur kanımca. Sevgiler
|
Alıntı:
|
Yıldızım mevsimi bitirdi "öldü artık" diyordum ama inatla çiçek ve tohum vermeye devam ediyor.
Olgunlaşmadan kopardığım birkaç tohumu çöpe değil, saksı dibine atmıştım. İki tanesi gelişmiş ve dantel yapraklarını gün yüzüne çıkarmış. Çok üzüldüm. Kışı sağ salim geçireceğini sanmıyorum. Bakalım ne olacak? |
Benim yıldız çadırı hızla kuruyor. Kırmızı ve pembeden tohum alabileceğim sanırım. Beyazdan hiç ümidim yok...
|
Arkadaşlar, yıldız çadırı 10C° in altında yaşamıyor, soğuğa karşı çok hasas bir bitki.
Toprakta kendiliğinden çıkan iki fideyi küçük bir saksıya dikip Mersin'e getirmiştim, üç-dört santimcik ancak vardı, hemen tomurcuk vermiş, sıcak hava bol ışık istiyor çiçeklenmek için. |
Adalet Hanım,
Sizin önerinizle ağustosta yıldız çadırı ekmiştim.(Aydın sıcak olduğu için geç kalmış sayılmazsınız demiştiniz).Sayenizde bu güzelliği yaşadım.Şimdi bir sürü tohumum var. Saklama koşulları için özel bir şey yapmam gerekiyor mu? Buzdolabı,karanlık,metal kap vs.?? |
yolumun üstünde gördüm ve tohumlarını henüz yeşil olmalarına rağmen kopardım. mesela akşamsefası çiçeğinin tohumları kurumdan alınınca çimlenme ihtimali oldukça düşüyor. bu bitkiye yabancı olduğum için bilemedim size sorayım dedim. tohumlar olgun fakkat yaş. sizce tutabilir mi
|
Sevgili Nalan, çok sevindim, güle güle büyütün yıldızlarınızı.
Özel bir uygulama yapmanıza gerek yok, tohumlar iyice kuru ise küflenmedilerse sorunsuz çimlenecektir. Nisan Mayıs gibi ekin, sonra şaşırtırsınız. |
Geçen ay ektiğim 1 tane yıldız çadırı tohumu süper hızlı gelişerek tomurcuk verdi. Bu yılın ilk çiçeği bakalım ne zaman ve ne renk açacak!
|
Uzman16 çok erken dikmişsiniz umarım sağlıklı gelişir.. Ben de deneyeyim bakalım filizlenecek mi?
|
bir hafta önce ektiğim tohumlarda henüz çimlenme yok arkadaşlar
uzman16 arkadaşım siz erkencisiniz, umarım güzel çiçeklerini de görürüsünüz |
6-7 tomurcuk var üzerinde. Ben zaten 1 tane ekmiştim. Yoksa erken olduğu kesin. Ama 10-15 gün sonra ekilirse iyi olur, bahar geldi sayılır.
|
1 Eklenti(ler)
|
Sayın Adalet Yağcı,
Yıldız çadırını uzun zamandır takip ediyorum ve artık benim de olsun istiyorum..Tohumlarını nerden temin edebilirim İstanbul'da?Ve şimdi bahçeme eksem olur mu? |
Bahçeye ekmek için erken, Nisan başını bekleseniz daha iyi olur, ama iç ortamda çimlendirebilirsiniz, Nisanda esas yerine alabilirsiniz.
|
Adalet Hanım, yıldız çadırının yan tarafında görünen yaprak da sizden gelen karagözlü suzana ait. Yıldız çadırı ile aynı zamanda ekmiştim. Çok sağlıklı, iyice uzadı, henüz çiçek oluşumu yok. Bol bol yapraklanıyor. Yakında o da çiçeklenince fotoğrafını yüklerim.
|
Bu mevsimde çok güzel yetişmiş, tebrik ederim sizi.
Suzan hanım da ne güzel olmuş öyle, ben daha suzanları ekmedim bile. |
benim ektiğim yıldız çadırı tohumlarındanhareket yok henüz :(
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Tohumları 24 saat ılık (oksijenli) suda beklettim. Sabaha birçoğu o kadar şişmişti ki çürüdüklerini sandım! Meğer suyun içinde çimlenmeye başlamışlar. 10litrelik su şişesinin dibini kestim, içine ıslak torf ve perlit koyup karıştırdım. Sıkarak suyunu çıkardım ve döktüm, sadece nemli olarak bıraktım. Tohumları oraya ektim. Üstünü streç filmle kapadım. Yarı aydınlık bir yere aldım... Sonuç, |
3 gün önce bir gece ılık suda bekletip ektiğim yıldızçadırı tohumlarımdan hareket yok bu gün poşet geçirdim üstüne , bakalım yarına gelişme olacak mı?
|
Benim de üçüncü ekişim, hala sonuç yok.. Demek ki çoğumuzda aynı.. :(
|
2 Eklenti(ler)
Yıldız çadırı çabuk ve sorunsuz çimlenen bir bitki, çiçek ve yaprak yapısı çok naif, tek kusuru kokusuz olması.
Kırmızı yıldız çadırı, çimlenenler. |
Benim yıldız çadırı tohumlarımın olduğu saksı çok nemlenmişti neredeyse küf oluşmuştu , üzerini açtım bakalım yarına ne göreceğim?
Adalet Ablacığım çok gür görünüyorlar maaşallah. |
Ben de çok sık ekmişim sevgili Hüzün.
Bir kaç güne kadar viyollere ayırıp komşulara da paylaştıracağım. Sizinkiler de en kısa zamanda çıkarlar inşallah. |
Adalet Hanım eklediğiniz iki fotoğraf arasındaki ton farkı çiçek rengi ile mi ilgili acaba?
|
Ben bir ay önce ekmiştim. Ekmeden önce 12 saat suda bekledi. Ama hareket yok. Böyle olunca çok üzülüyor insan. Yapı marketlerde bulabilir myim acaba tohumunu...
|
S. Güngör görülüyor ki ben ve birçok kişi aynı sizin durumunuzdayız..
Hatta 1 aydan fazla oldu, nihayet dün iki tanesinin çimlendiğini gördüm.. Biraz sabır.. Bir-iki gün daha bekleyin sonuç alamazsanız haber verin 10-12 adet tohum yollayabilirim. (elimdeki tek renk kırmızı) |
Arkadaşlar Sevgili Adalet Hanımın yolladığı kırmızı yıldız çadırları 1 gece ılık suda beklettikten sonra torfa ekmiştim 2 gün sonra hepsi çimlendiler hatta epey büyüdüler çok hızlı gelişiyorlar:)
|
Arkadaşlar benimde ektiğim yıldızçadırları çimlendi ama bitürlü büyümek bilmiyolar :rolleyes: daha geniş bir saksıya aldı ama bakalım belki havalar birazdaha ısınınca boy atmaya karar verirler benide sevindiriler. renklerinide bilmiyorum bu arada sürpriz olucak.;)
|
Benim yıldız çadırları sanki biraz uzun gibi geldi bana korkuyorum eğilip kırılmalarından:(bahçeye koydum güneş görsünler diye ama
|
BEN DE umudumu kestim çimlenmelerinden dün kasımpatı ektim aynı saksıya.
|
Alıntı:
|
Geceleri içeri alıyorum burda havalar gece soğuk hala.Sulama işini ayarlayamıyorum sanırım fıs fıs ile suluyorum ama ölçüsünü ayarlayamıyorum galiba.
|
Alıntı:
Sayın Yılmaz Yalçın, bitkiniz dış ortamda ise rahat rahat sulayabilirsiniz, fısfıs devrini atlatmıştır artık. Güle güle büyütüp bol çiçek görürsünüz inşallah. |
Sevgili Adalet Hanım,
Ne kadar teşekkür etsem azdır size:)yıldız çadırları tek tek çimlenip boy atıyorlar.Yarın fotoğraflarını ekleyeceğim..Sizinkiler ne alemde? |
Ben üç dört parti çimlendirdim, meraklısı çok, komşularıma da dağıttım, elimde on kök kadar kaldı :)
Sağlıkları gayet iyi, Hazirandan önce yaylaya götüremem, soğuklardan nefret ediyor. |
Benimde 3 tanesi çimlendi sanırım yolda olanlarda var benimkilerinde boyu biraz fazla uzadı suyuna biraz dikkat etsem iyi olacak galiba tohumlarımı ikiye ayırmıştım çimlenmezlerse diye şimdi onlarıda gönül rahatlığı ile toprakla buluşturabilirim
|
Sevgili Emreezgi,
Benimkiler de biraz uzun ve hafif eğrildiler.Kırılıcak diye korkuyorum.Suyunu biraz azaltıp güneşlendiriyorum bol bol.. |
Benim yıldızl çadırlarımda çıktılar .İlk iki yaprakta anlamamıştım ama şimdi ince yapraklarıda çıkınca tamam dedim .Dereotuna benziyor:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025