agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Yıldız Çadırı (Ipomea quamoclit) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/2058.htm)

sutanir669 08-06-2015 10:47

Yildiz cadirimin yapraklari ice dogru bukulup kuruyor. Koyun gubresi vermistim ondan olabilirmi.**** fazla sulamadan.

sutanir669 09-06-2015 16:40

Yildiz cadirimin yeni surgunleri kuruyor.eskilerde ice dogru bukuluyo.lutfn yardim.bu foruma ne sorduysam cevap gelmiyor.uzuluyorum

sutanir669 09-06-2015 17:14

����������������

kallium 12-06-2015 23:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sutanir669 (Mesaj 1386244)
Yildiz cadirimin yeni surgunleri kuruyor.eskilerde ice dogru bukuluyo.lutfn yardim.bu foruma ne sorduysam cevap gelmiyor.uzuluyorum

Bir foto 100 mesajdan daha fazlasını anlatabilir bize. Yardım edelim nasıl edeceğiz? Bahsettiğiniz durumun türlü nedeni olabilir. Bozulan yerlere özellikle yeni sürgünlere sabunlu su püstürtün. Camsil şişesine fındık kadar arap sabunu atın suyla doldurup bunu püskürtün. Sabah erken saat yapın, akşam güneş batınca tekrarlayın. Nedeni bir parazitse gidermiş olursunuz, değilse de zararı yoktur. Forumu dikkatlice incelemiş olsanız şu yazdıklarımı bulurdunuz.

sutanir669 02-08-2015 15:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kallium (Mesaj 1387157)
Bir foto 100 mesajdan daha fazlasını anlatabilir bize. Yardım edelim nasıl edeceğiz? Bahsettiğiniz durumun türlü nedeni olabilir. Bozulan yerlere özellikle yeni sürgünlere sabunlu su püstürtün. Camsil şişesine fındık kadar arap sabunu atın suyla doldurup bunu püskürtün. Sabah erken saat yapın, akşam güneş batınca tekrarlayın. Nedeni bir parazitse gidermiş olursunuz, değilse de zararı yoktur. Forumu dikkatlice incelemiş olsanız şu yazdıklarımı bulurdunuz.

Sayin kallium! Boyle ukela ukela cevap verdiniz de basiniz goye mi erdi. Istemiyorsaniz yanitlamayin. Yanitlayacaksaniz da uslubunuza dikkat edin lutfen..

S Güngör 26-08-2015 18:28

Zehirlenme ihtimali

İngilizce kaynaklara baktım. Bitkinin bütün kısımları -özellikle tohumları- zehirli deniyor. Yeğenim dere otu sanıp minik bir yaprak yemiş. Endişelenmeli miyiz? Yoğurt yedirip kusturduk. Şimdilik bir şey yok.

asyaa 10-04-2016 02:27

Arkadaşlar fide **** tohumunu nerden bulabilirim

şlar

Doğa.dostu 07-04-2020 14:15

Merhaba bir sorum olacak geçen yılki yıldız çadırımın tohumlarını 12 gün önce (27 martta) ektim ama halen bir belirti yok. İlk etkiğimde balkondaydı hava sıcaklıkları 10-13 derece aralasında seyrediyor bazen daha da düşüyordu. Soğuktan etkilenebileceğini düşündüm ve ektikten 1 hafta sonra içeriye aldım. Sizce tohumlarım filizlenir mi dersiniz ?

Jasmine Tea 07-04-2020 19:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Doğa.dostu (Mesaj 1585066)
Merhaba bir sorum olacak geçen yılki yıldız çadırımın tohumlarını 12 gün önce (27 martta) ektim ama halen bir belirti yok. İlk etkiğimde balkondaydı hava sıcaklıkları 10-13 derece aralasında seyrediyor bazen daha da düşüyordu. Soğuktan etkilenebileceğini düşündüm ve ektikten 1 hafta sonra içeriye aldım. Sizce tohumlarım filizlenir mi dersiniz ?

Tohumlar taze ise filizlenir. Tohumların filizlenmesi için uygun sıcaklık gerekiyor. içeride filizlendirip dışarı almanız daha iyi olur bence

Doğa.dostu 07-04-2020 21:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jasmine Tea (Mesaj 1585084)
Tohumlar taze ise filizlenir. Tohumların filizlenmesi için uygun sıcaklık gerekiyor. içeride filizlendirip dışarı almanız daha iyi olur bence

2 haftaya yaklaştı ama beklemedeyim. Filizlenirlerse fotoğraf paylaşırım :)

Doğa.dostu 16-04-2020 11:23

1 Eklenti(ler)
Yıldız çadırı tohumlarımdan yalnızca bir tanesi çıkmayı başarabildi ama mutluyum (her ne kadar şu an yıldız çadırına benzemese de ) :) 3 günde bu hale geldi.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025