agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Yasemin (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/1728.htm)

Yılmaz Yalçın 22-07-2011 07:06

Evet o zaman sürgün vermek yerine gövdedeki yaprakların arasından çiçek sürgününe geçiyor.

zafer1326 25-07-2011 11:19

Bende bu hafta sonu bir yasemin alıp bahçeye diktim. İnşallah tutar. Aldığım kişi kışa dayanıklı olduğunu söyledi. Ayrıca bu bitkinin büyüme hızı nedir.

Yılmaz Yalçın 25-07-2011 11:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zafer1326 (Mesaj 840421)
Bende bu hafta sonu bir yasemin alıp bahçeye diktim. İnşallah tutar. Aldığım kişi kışa dayanıklı olduğunu söyledi. Ayrıca bu bitkinin büyüme hızı nedir.

Yaseminizin fotoğrafını koyarsanız türü ve kışa dayanıklı olup olmadığı konusunda yorum yapabiliriz.

zafer1326 28-07-2011 10:01

Yılmaz bey şu anda resim koyamıyorum. Ancak, dün çiçek açtığını farkettim. Çiçekleri burada ismi geçen pervane cinsiydi. Zaten bir önceki sayfada gerekli bilgiyi vermişsiniz. Teşekkür ediyorum ilginize.

Sevgi Durul 31-07-2011 21:28

1 Eklenti(ler)
Pervane çiçekli olmasını umduğum yaseminim böyle açtı. Cinsinin ne olduğunu bilemiyorum ve ben onu bahçeye dikmiştim. Umarım kışa dayanır.

Eklenti 237688

Gülbeşeker 24-08-2011 22:55

benimde yeni aldığım yasemin aynı bu yasemine benziyor kışı kombi olan balkonda geçire bilirmi kombi yasemine zarar verirmi

omar 25-08-2011 08:48

...Pervane çiçekli olmasını umduğum yaseminim böyle açtı. Cinsinin ne olduğunu bilemiyorum ve ben onu bahçeye dikmiştim. Umarım kışa dayanır....

Sn. SDurul,

Yaseminiz “yıldız yasemin”. İnternet de Jasminum tortuosum, African Jasmine, Perfume jasmine olarak da bulabilirsiniz.
Çok dayanıklı bir yasemin çeşidi. Ankara’da güneşli, camlı koridorda 12 ay çiçek açıyor.

Gülbeşeker 25-08-2011 21:18

sayın omar balkonda kombi olması kötü etkilermi acaba kapalı cam balkon

senemr 13-09-2011 16:34

internetten pervane yasemin aldım, acaba bu yasemin hangi aylarda çiçek açıyor.

senemr 13-09-2011 16:35

bu arada adı pervane arap yasemini diye geçiyor

limon 13-09-2011 17:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozger (Mesaj 858800)
internetten pervane yasemin aldım, acaba bu yasemin hangi aylarda çiçek açıyor.

İstanbul'da en coşkulu zamanları Haziran ayı oluyor.
Geçmiş yıllardan fotoğraflarım.
Ve bu.

agozce 13-09-2011 18:59

Benim ve komşuların pervane yasemini kokmuyor.

Bu başlıktaki arkadaşlar kokulu diyor. Farklı bir türmü acaba?

senemr 13-09-2011 20:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 858828)
Ve bu.

sayın limon ne kadar güzel büyümüş yaseminiz,acaba tek kök mü? çok haşmetli görünüyor.

limon 14-09-2011 12:42

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi agozce (Mesaj 858855)
Benim ve komşuların pervane yasemini kokmuyor.

Bu sene o kadar yoğun açmıştı ki kokusu rahatsızlık verecek derecede fazlaydı.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozger (Mesaj 858894)
sayın limon ne kadar güzel büyümüş yaseminiz,acaba tek kök mü? çok haşmetli görünüyor.

Evet her ayakta tek kök dikiliydi. Ancak daha önce çok kereler yazmıştım, dipten bir çok sürgünü olan sağlıklı bir bitkiydi. Boyu 1 metre civarıydı ancak dip sürgünü çoktu. Zaten Yaseminde boya fazla kafayı takmayın, bitki toprağa geçer geçmez bir sürü sürgün verip boy uzatıyor. Ben olsam tek dal halinde upuzun uzamış bir bitkiyi almam, tarif ettiğim gibisini bulurum.

Temmuzun ortasında taşımak zorunda kaldığım, budayarak boyunu 1 metreye indirdiğim Yaseminim her gün sulamamın sonucunda yerine adapte oldu ve bir çok sürgün vererek yeniden sarmaya başladı. Sanıyorum seneye bahara eski formuna kavuşacak. Anlatmak istediğim işte buydu, bitkinin boy uzunluğu önemli değil, önemli olan güçlü bir gövdeye sahip olması.
Eklenti 245644

senemr 14-09-2011 21:34

pervane yasemini aldığım kişi, fidan 3 yaşında ve kalın gövdeli olduğu için kayseri soğuklarına dayanabileceğini söyledi ama ben emin değilim doğrusu, umarım ölmez.bu konuda bir fikri olan var mı?

çuha 23-09-2011 10:55

Bu konuyu o kadar çok okudumki artık yaseminler birbirine karışmaya başladı farklı tür yaseminler için ayrı ayrı konu açılsa daha iyi olur diye düşünüyorum.Seradan ithal yasemin aldım henüz çiçekleri yok ama açmışını gördüm çok güzel kokuyordu sanki kırmızı pembe sapları vardı beyaz çiçekleri vardı nasıl iklim ister su ister balkonda yaşarmı bakımı hakkında sitede bilgi bulamadım.Ful yasemin aldım balkonda yaşarmı bi türlü çözemedim.

ilksenozturk 23-09-2011 12:25

yasemin benim en sevdiğim bitkilerdendir. bahçemde bir tanesini çelikten yetiştirdiğim 4 farklı tür yaseminim var.
malesef türler konusunda sıkıntılıyım, pervane çiçekli yasemin isminden emin olduğum tek yaseminim :) burada da sıkılıkla konuşuluyor zaten. kışın çiçek açan sarı bir yaseminim var, ona da mızrak yasemin adını verdim.
onun dışında kendi adıma türleri çok karıştırıyorum :(
yasemin türlerinin resimlerini , yaprak-çiçek yapılarını gösterir bir döküman buyara eklenebilirse çok memnun olurum. hani topluca bir görsel gibi.
belki o zaman ayrı başlıklarda da konuşabiliriz.

angel_emel24 03-02-2012 15:10

sevgili limon yasemininiz çok harika.benimde sarı yaseminim var seradan almıştım.bende her yıl birkaç dal köklendirip eşe dosta veriyorum hediye olarak.sanırım insanı hatırlatacak en güzel hediye çiçektir.

Umut ŞİMŞEK 14-03-2012 19:55

Merhaba Arkadaşlar,
Ben de bugün bir yasamin çayı içtikten sonra derhal yetiştirmeye karar verdim. Biliyorum yazılar eski ama mümkünse bana da çelik gönderecek var mıdır?

alanur 22-03-2012 13:56

1 Eklenti(ler)
Sevgili lir'in, süpriz olarak gönderdiği çelik kendini belli etti:cool:, zannediyorum solanum jasminoides.:cool:

zencefil cicegi 22-03-2012 14:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 858828)
Ve bu.

sizin bahcenizi gördügüm andan beri hayalimdeki bahce iste bu cümlesini kullanmama sebepsiniz yaseminlerinize bayiliyorum
hatta hic gözümün önünden gitmiyor bu fotograflar
bu günlerde fellik fellik yasemin arama durumundayim:D
ama sanirim zamani var cünkü henüz hic bir yerde satilmiyor
ben alsam eksem sizinki gibi olurmu acaba diye düsünmekten kendimi alamiyorum
acikcasi hayal kirikligi yasamaktan da korkuyorum desem yalan olmaz:(

yanliz benim söyle bir sorunum var cardagimin kenarlarinda ekebilecegim yer yok büyük saksilara eksem saglikli olurmu?

kelebek çalısı 31-03-2012 23:34

Tanımlama

1 Eklenti(ler)
Dün aldığım yaseminimin latince adını sordum ama bilmiyorlardı. Osmanlı yasemini olarak satılıyor.

Etrafını kirletmeyen, temiz tutabileceğim bir sarmaşık arıyordum, yaprak dökmeyen bu cinsi önerdiler.

Yasemin başlığını baştan sona okudum ve tanımlama konusunda kararsız kaldım. Arap yasemini denilen türe benzettim fakat emin değilim.

Çiçek açmadan tespit edebilir miyiz acaba, benim yaseminim hangisi?

kelebek çalısı 04-04-2012 18:57

1 Eklenti(ler)
Toprağa yerleştirdiğim yaseminimin türünün tam adını öğrenmek istiyorum, tahmin edecek kimse yok mu?

Çiçek açmasını beklemek de güzel tabi ki ama sabırsızım sanırım ;)

Hülya 04-04-2012 19:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı (Mesaj 940742)
Toprağa yerleştirdiğim yaseminimin türünün tam adını öğrenmek istiyorum, tahmin edecek kimse yok mu?

Çiçek açmasını beklemek de güzel tabi ki ama sabırsızım sanırım ;)

Merhaba
Ben Ful yasemine benzettim.

kelebek çalısı 06-04-2012 20:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hülya (Mesaj 940757)
Merhaba
Ben Ful yasemine benzettim.

Sn. Hülya,

yasemin tanımlamalarında kullanılan isimler son derece aklımı karıştırmış durumda. Ful yasemini tahmininiz üzerine, olabilir mi diyerek kendi yaseminimin yaprak yapısını inceledim, kararsız kaldım.

Çiçek açana kadar beklemekten başka çare yok artık. Toprağa da yeni diktiğim, ve kıştan da yeni çıktığından büyük ihtimal yaprak yapısı da değişikliğe uğrayacaktır. Renk ve ebat olarak değişebilir tahminimce.

musk 07-04-2012 08:35

Sayın Kelebek Çalısı,

Yasemininiz, Büyük ihtimalle üst mesajlarda Sayın Limon'un da resimlerini paylaştığı Yıldız veya Pervane Yasemin olarak adlandırılan (Trachelospermum jasminoides veya Rhyncospermum Jasminoides) türüdür. Yaz kış yeşil, (İlkbaharda sürgün verdiğinde eski yaprakların bir kısmını döker) soğuğa oldukça dayanıklı bir türdür. Geliştikçe yaprakları daha uzun ve koyu yeşil olacaktır.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı (Mesaj 938436)
Dün aldığım yaseminimin latince adını sordum ama bilmiyorlardı. Osmanlı yasemini olarak satılıyor.

Etrafını kirletmeyen, temiz tutabileceğim bir sarmaşık arıyordum, yaprak dökmeyen bu cinsi önerdiler.

Yasemin başlığını baştan sona okudum ve tanımlama konusunda kararsız kaldım. Arap yasemini denilen türe benzettim fakat emin değilim.

Çiçek açmadan tespit edebilir miyiz acaba, benim yaseminim hangisi?

himone 22-04-2012 23:37

merhabalar, bugün 3 adet sarmaşık gül diktim. aralarına yaz kış yeşil kalan yasemin dikmek istiyorum. Acaba yaseminler güle bir zarar verir mi? Ankara için hep yeşil kalan yasemin türü yıldız yasemin midir? Bir de bahçe telini tamamen sarar mı?

omar 24-04-2012 08:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi himone (Mesaj 951866)
merhabalar, bugün 3 adet sarmaşık gül diktim. aralarına yaz kış yeşil kalan yasemin dikmek istiyorum. Acaba yaseminler güle bir zarar verir mi? Ankara için hep yeşil kalan yasemin türü yıldız yasemin midir? Bir de bahçe telini tamamen sarar mı?

"Ankara" iklimi yasemin için risk taşır, bu Pervane Yasemin (Trachelospermum jasminoides) olsada ... Ben dışarıda cesaret edemem. Ama, ya tutarsa! hesabı olumlu sonuç da verebilir.

Pervane yasemin çok yayılgan bir bitki. Mesafe yakın ise güllerinizi destek olarak kullanıp boğabilir diye düşünüyorum.

himone 24-04-2012 17:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi omar (Mesaj 952553)
"Ankara" iklimi yasemin için risk taşır, bu Pervane Yasemin (Trachelospermum jasminoides) olsada ... Ben dışarıda cesaret edemem. Ama, ya tutarsa! hesabı olumlu sonuç da verebilir.

Pervane yasemin çok yayılgan bir bitki. Mesafe yakın ise güllerinizi destek olarak kullanıp boğabilir diye düşünüyorum.

teşekkürler cvabınız için...

kelebek çalısı 29-04-2012 18:26

1 Eklenti(ler)
Ortadan gelenler çiçek tomurcuğu olabilir mi? Yaprak mı yoksa?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025