![]() |
1 Eklenti(ler)
Tarçın sarmaşığı ilk yaprağını verdi:) Beni bu güzelle tanıştıran sevgili Jezebel'e tekrar çok teşekkür ediyorum:)
|
Jezebel bu bitkiyi biraz daha araştırdım ve aynısı gibi geldi bana.. Haziran gibi tekrar gideceğim patatesiniz aklımda..
|
Teşekkürler sevgili selis ,
ben de hep yaprağa bakıyorum , aynı gibi geliyor ;) |
Kızmıştım çıkmadılar diye
1 Eklenti(ler)
Tarçın sarmaşıklarım , çıkmadılar diye saksılarına sardunya çeliği dikmiştim .
Beni utandırdılar ;) Eklenti 153177 :rolleyes: |
1 Eklenti(ler)
Benim tarçın sarmaşığının da gelişimi çok güzel, yaklaşık 70 cm. boy attı. Saksıda iki yumrudan çıkan iki sürgün var:) Tarçın kokulu çiçeklerini çok merak ediyorum:)
Jezebelciğim bak kardeşi de burada:) |
1 Eklenti(ler)
2 ay sonunda tarçın sarmaşığım filiz verdi. Teşekkürler Jezebel.
|
Benim tarçın sarmaşığı aldı başını gidiyor, şimdilik 3metre, resmen istilacı:) Oğlum anne bu bizi yiyecek diyor:))
|
Ben artık tarçın kokan çiçekleri görmek istiyorum ;)
İlk açtırana ödül var , diğer sırnaşık patatesin (Dioscorea discolor ) yavrularından biri sonbaharda kendisine ücretsiz kargo ile gelecek . Saygılar . |
Jezebelciğim ben de çiçek görmek istiyorum:) Aceba çiçeklenmesi için belli bir boya mı gelmesi gerekiyor? Seninkiler geçen yaz çiçeklendi mi? Yumrular çiçeklenmeden de oluşabiliyor mu?
|
Yumrular havanın sıcaklığı ile alakalı oluşuyor , havalar serinleyince bitki uykuya geçmeden hemen önce yaprak dibinde milimetrik yumrular oluşuyor .
Ondan sonra bitki sararıp ölüyor . Bu sene senin de bir sürü patatesin olacak ;) |
Sevgili Jezebel patatesler oluşmaya başladı:) Bu oluşan yumruları bitki üstünde ne kadar tutmalıyım?
|
Patates oluştuysa , bitki kuruyacak demektir .
Kurumasinı bekleyelim |
Sevgili jezebel bu yeni oluşan patateslerden benim de patatesim olabilir mi:o Belli mi olur belki de ben çiçeklendirebilirim.:)
|
Sevgili Füsuna sormalısınız ;)
Benim bitkimde henüz patates oluşmadı . |
Hasatı yapalım, isteyen arkadaşlarımızla birlikte paylaşırız:)
|
Füsun ablamdan gelen yumruyu bugün diktim. Haydi hayırlısı :D Bir kez daha teşekkürler ablacım...
|
Eyvah kaktüslere dalınca bu sayfayı unutmuşum. Patates hasadını kaçırdım:(
|
Bu bitki tek yıllıksa nasıl acak acaba? Benim ki 2 yıldır, büyüyor, sonbaharda da ölüyor. Hiç çiçek görmedim. Milimetrik yumrulara da dikkat etmedim..:(
|
Sevgili Jezebel, sevgili acemifüsun, tarçın sarmaşığının çiçeğini çok merak ettim, açtığında görmek isterim. İstilacı olması güzel, ben büyümeyen bitkilerden şikayetçiyim.
Konuyu baştan sona kadar okudum, ama yazıldıysa bile gözden kaçırmış olabilirim. Kışın bu bitkinin korunması gerekiyor mu? |
Bu ilginç tarçın sarmaşığını nasıl ve nerede bulabilirim yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar
|
Hiç çiçek açtığına şahit olamadım.
Kışın patatesleri topraktan çıkarıp bir kutuda saklıyorum. Baharda ekiyorum. Bu kış yumrunun birini toprakta bıraktım, üzerinde tek yaprak var. Bu tarçın kokusunu alabileceğimi umut ederek, bu sene mart başında yumruları ekip beklemeye başlıyacağım. |
Alıntı:
Sevgili Orkun inşallah senin tarçın sarmaşığın bol bol çiçek açar:) |
1 Eklenti(ler)
Sonunda gün yüzüne çıktık :D
|
Alıntı:
|
Sevgili Sevim hanım maalesef unutmuşum:(
|
1 Eklenti(ler)
Daimi yerimize geçtik. Bir haftadır uzamaya devam :)
|
2 Eklenti(ler)
Jezebel dün yabani tarçınlara sonunda ulaştım.. Ormanda yaşadıkları için, onları bahçeye dikmeyi planlıyorum.. Hederalarla iyi anlaşacaklar.. Umarım yaşarlar.. ;)
|
Sevgili selis,
umarım öyle olur. Yumru köklüler hala ilgimi çekiyor. Ummadığım bitki yumru köklü çıkıyor. Mesela sundavilla, geçen gün saksı değiştireyim dedim, aynen yıldız çiçeği gibi bir sürü yumru çıktı saksıdan. Sellüka ona keza zaten yumruk kadar kök var dibinde. Bakalım senin minikler ne yapacaklar:confused: |
1 Eklenti(ler)
|
Benim tarçın leblebi büyüklüğünde patatesler yaptı ama nedense pek büyümüyorlar.
|
Alıntı:
Geçen yaz benim patatesler de pek gelişememişti, nedeni sanırım bitkinin saksıda olması. Çiçek açtıramamızın sebebi de saksıda olmaları olabilir. Aslında bahçeleri olan arkadaşlar yumruyu direk bahçeye dikseler, bence farklı gelişmeler yaşayabilirler. Yumruların söküm zamanı gelince, topraktan alıp, saklanabilir. |
Alıntı:
0 yüzden dışarıya bahçeye ekmeye karar verdim. Kışı dışarda geçirdi. 1-1.5 aydır uyandı. Ve kocaman oldu. Söylemek istediğim dona dayanıklı:p Sevgiler... |
Sevgili lir, haklısın, don olmayan bölgelerde adı istilacıya çıkmış bir bitki.
Ben de balkon saksısına ekmiştim, saksı altlığını çıarmak istedim, solucan benzeri bir sürü yumru vardı. Patates misali yeniyor galiba bu da, riske girmek istemedim. Şimdi çok bol yumrum var, bir kısmını bahçenin dışındaki boş alana ekeceğim. Gelişmeleri paylaşırım. |
Ben Ankarada bahçede bıraktım. Kışın donmadı. Baharda tekrar çıktı.
Korkmayın.Epey dayanıklı. |
Alıntı:
|
Saksıda baktıklarımı toprağa işyerinde şaşırayım diyorum.
Günlük izleme şansım olur, saksıda oldukları için çiçek açmıyorlar bence. Bahçeye ekemem, başka bir istilacıdan zor kurtuldum-Passiflora cerulae. |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
500 gr. patates işyerimdeki bahçeye örgü tellerini istila etsin diye ekildi.
Resimlerdeki Lindanın ve patatesin görüntüsü bu bitkiyi edinmem için ilham olmuştu. Eklenti 275953 Eklenti 275954 Ayrıca tarçın kokulu salkım çiçekleri de umarım görürüz:p Eklenti 275955 Ben kokusunu merak ediyorum:rolleyes: |
Bu sene 3. senesi hiç çiçek açmadı.
|
1 Eklenti(ler)
Geçen yıl işyerinin çorak bahçesine dikilen Tarçın sarmaşığı.
Eklenti 426556 Kışın patates toprakta kaldı. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025