![]() |
Lastmohikan , Nossie sarmaşıklardan haberlerinizi bekliyorum .
PTT ye teslim ettim :) Bu başlığa yalnızbaşıma yazmaktan sıkıldım . |
Patatesler çok güzel de siz İzmir'de balkonda bakıyorsunuz. Benim memleketimde balkona dayanmazlar. İçerde büyütmek gerekiyor değil mi:confused:
|
çok ilginç bitki gerçekten..
|
Elimde patates yok , bitki havalar soğuduğu için daha fazla patates üretmiyor .
Sn . lastmohikan ve Nossie ye sözümü tutmak için biraz fazla beklemek zorunda kaldım . Patatesler irileşmiyor ... |
Bizde bugün perlit,torf,sera mili karışımıyla siyah ufak bir kaba yerleştirdik.
ailecek gözüne bakıyoruz. Tabi'ki paylaşırım Sayın Volare. AYRICA: havalar soğuyacak olursa seraya koymayı düşünüyorum. çoğu sarıcılar gibi ılık ve nemli ortamı seveceğinden eminim. |
Volareciğim benim sarmaşık aynen bıraktığın gibi,ama olumsuz bir durumu da yok şükür:)
|
Sayin Volare,tesekkür ederim sogan geldi.Ancak posta uzun sürdügü icin göndermis oldugunuz yaprak tamamen cürümüs.Belki kurtulur dedim ama sogan da ölmüs.:(
|
Alıntı:
deneyin bence ,patates zaten , taze olması da şart değil , benim aldıklarım kimbilir ne kadar bayattı ki aylarca bekledim çimlensinler diye . Ölmüş kanaatine nerden vardınız bilmiyorum. |
İlginç bir bitki .Gelişmeleri resimler misiniz.Peki etrafa koku yayıyor mu ?
|
Çiçek açmadı henüz maalesef , tarçın kokusu yok etrafta ...
|
Diktiğim tarçın sarmaşığımın biri minicik kök verdi. Aslında dikmeden kök vermişti poşetin içinde. Ama diğerinde ses seda yok hala.
|
sayın VOLARE uşaklar elime geçti horon teptirip büyümeye bırakacağım.
Herzamanki süper karışım torf ,toprak, demirtozu ,mangal kömürü karışımana ekilip 5 yıllık keçi gübresine doymuş su ile sulandılar. çoooooooooooook teşekkür ederim. saygılarımı sunuyorum. |
Lastmohikan ,
güle güle büyütün , farklı toprak karışımları kullanmak iyi oldu . Hangi toprakta daha fazla coşuyor öğrenmiş oluruz . Tecrubelerimizi paylaşalım ama , kendimize saklamıyalım :) |
paylaşmadan duramam hocam gül kudurtma yöntemini buldum şimdi patato çıldırtmayı bulacağım.
Gül kudurtma yöntemi: toprak perlit karışımına ,demir tozu ,mangal kömürü,kudret narı yaprakları suda çürütülmüş katkı,sonuç kuduran sarmaşık gülü. |
Notumu aldım :)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Emin misin sn. lastmohikan ,
araya farklı tohum girmiş sanki ,karışıklık olmaması için sadece onları gönderdim ama ,yaprak benzemiyor. Kudret narı değildir umarım bu ? Hata payını ortadan kaldırmak için yapraklarıyla göndermiştim ama:( patatescik yapragın sapının gövdeye bağlandığı noktadaydı . Bu bitkide kotiledon oluşmaz , ilk yapraktan itibaren tapraklar gerçek şeklinde olur . |
çok iyi hatırlıyorum hocam patatescikleri görmüştüm bitişikti birtanesi.
ben saksıya başka bişe koymadım ama uzaylı şakası gibi olur vallaha. akşam bidaha bakarım. |
Sevgili Volare benim tarçın sarmaşığı da aynen senin ki gibi hala tek yaprak duruyor, artık daha büyük saksıya ve güneşe alayım mı ne dersin?
|
Benim tohum çıkmadı.:( Her gün kontrol ediyorum, herkesinki çıkmış benim tohum kayıp.
|
Alıntı:
|
Sevgili Volare bu sene, uzaylı patates,e bende talibim sarmaşık sevenlerdenim bu başlıgı geç fark ettim.sıraya girersem sevinirim.sevgiler.
|
Benim Yumruköklüler çeşitlerim arttı .
Uzaylı patateslere iki kardeş geldi , Dioscorea elephantipes ve Dioscorea discolor . Dioscorea elephantipes 'lerim iki adet birer yaprak seviyesinde . Dioscorea discolor üç patates henüz toprağa ekeli 10 gün oldu . Sarmaşık sukulent olmaları ayrı bir güzellik . |
Tarçın sarmaşığımı maalesef yaşatamadım, sevgili Jezebel sarmaşıklarınızı güle güle büyütün.
|
Sevgili acemifüsun ,
kış mevsiminde tüm patateslerde olduğu gibi bunlar da uykuya çekilir . Benim bitkilerm de şu anda uykuda . Bu arda kuruyan bitkinin kökleri yumru halinde elimde , vermikulitte bekletiyorum . Şubat sonu ekeceğim . Bir görüşme ayarlarsak siz de ekip birlikte gelişimini takip edebiliriz .:) |
Sevgili Jezebel bendeki yumru saksıda, yarın bir kurcalayım, bakayım, ne durumda. Ayarlıyalım, çok sevinirim:) Sizin bilgileriniz, deneyimleriniz benim için önemli.
|
Benim yumru da uykudaymış, hatta bir de küçücük yavru vermiş:)
|
Ne güzel...belki daha çok yumru yapar, bizimle paylaşırsınız:)
|
Sevgili berduray tabii paylaşırım, uykudan uyansın, biraz ele gelsin, paylaşmanın sevincini ben de yaşamak isterim, sevgiler:)
|
Alıntı:
|
Sevgili Acemifüsun ,
çok sevindim ölmediğine , hem yavrulamış :) Kendi patatesimi düşününce olabilir , 5mm ' lik patates 6 adet 5 cm uzunluğunda patatesler , 3 adet de yamuk yumuk 3x4 cm yumrular verdi . Verimli , işgalci olabileceğine inandım . |
Oh oh maşallah! Sizinkiler de pek çoşmuşlar Jezebel:) Aceba ben bu yavruyu jilet gibi keskin bir aletle anneden ayırabilirmiyim?
|
Bence kalsın , ikisi aynı saksıda daha hoş ve dolgun duracaktır .
Sonbaharda hasat zengin olacak :) |
Tarçın sarmaşık
1 Eklenti(ler)
Nihayet biri uyandı , diğerleri hala derin uykuda .:(
|
Jezebelciğim bugün tarçın sarmaşığının saksısını biraz eşeledim, yeni filizler toprak üzerine yakında çıkacak:)
|
Umarım bu sene tarçın kokulu çiçeklerini de koklama şansı bulacağız .
|
Umarım canım:) Saksıyı evin içinde mi, balkonda mı tutayım, ne dersin?
|
Balkona çıkarabilirsin Füsuncuğum .
Nemini korumak şartıyla .;) |
2 Eklenti(ler)
Eğer aynı bitki ise bir ormanda rastladım.. Emin olmak için kökünü eşeledim, patatesi de gördüm.. ;) O kadar çok vardı ki, eğer aynı bitki ise tekrar gidince bir iki tane köklemeyi düşünüyorum.. Ama sanırım bu yabani bir tür..
Üzerlerinde hiç çiçek yoktu, ama minik oluşumlar vardı.. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Yumruköklülere , yani Caudiciformis cinsine takmış durumdayım şu aralar . 4 aydır bir başka yumruyu bekliyorum çıksın diye Dioscorea Discolor , taa Alamanyalardan getirttim ;) Eklenti 143334 Kendi ormanımızda varsa yumru köklü değil mi ama ? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025