![]() |
1 Eklenti(ler)
Sn. Almanyalı geçen baharda dikmiştim, o zaman da aynı renk açmıştı..
Beyaz olmasını ümit etmiştim ama sanırım hep böyle açacak.. |
Kırmızısını burada gördüm beyazdan daha güzel geldi bana ;)
|
Şöyle bir bakayım dedim; bizim kırmızı-beyaz diye ayırdığımız bitkiler meğer farklı türlermiş..
Kırmızı olan = Clerodendrum x speciosum Beyaz olan = Clerodendrum thomsoniae Mavi kelebek çiçeği..Sitede başlığı var = Clerodendrum ugandense Ayrıca, o kadar çok çeşidi varmış ki.. Muhteşem kardeşlerinden bazıları.. Clerodendrum paniculatum Clerodendrum splendens Clerodendrum incisum Clerodendrum bungei Clerodendrum quadriloculare Clerodendrum philippinum Clerodendrum calamitosum Clerodendrum indicum Clerodendrum viscosum |
Hepsi bir birinden güzel ;)
|
Özenmedim kıskançlıktan çatlıyorum o ne güzellik yaa
|
Böylede çok güzel ama tohum mu ektiniz yoksa fide mi
|
Alıntı:
|
Sayın Benol HAZAROĞLU Clerodendron thomsoniae yani ağlayan kalpler çiçeğinizi çok güzel buldum. Ben de Trabzonluyum ve bu çiçeğin çeliğinden veya tohumu varsa tohumundan sizden almam mümkün müdür? Teşekkürler.
|
Alıntı:
Mesajınıza çok geç yanıt verdim ama eğer yolunuz Türkiye'ye düşerse bana mesaj atın size ulaştırayım. |
kızılay çiçeğim hastalanıyor
3 Eklenti(ler)
:( selam arkadaşlar çiçeğim bu halde sitede bakıyorum herkesin ki daha koyu yeşil yapraklı sağlıklı duruyor ben bu kadar paniklememiştim daha önce fotografları görünce ne yapıcam bilemedim çiçeğim hasta yardımcı olurmusunuz önerileriniz neler ? şimdiden teşekkürler....
|
http://www.agaclar.net/forum/ic-meka...tm#post1220891 ...merhabalar baştaki konudada belirtmiştim fotoğrafları orada var çiçeğimin sizinkileri görünce daha çok panikledim ölüyor mu ya çiçeğim ne yaptıysam olmadı gibi :( yardımcı olunn lütfenn :(
|
Budayın, Köküne bakın, saksı ve toprak değiştirin. Bir dal kesip suda köklendirin.
Çareler tükenmez. |
budama yapmadım ama köküne baktım saksı değiştirdim topragına elleyemedim çok sacaklıydı ? dal kesin derken direk yapraklı dal kesip suya mı koyucam?
|
Bu aylarda yapraklarını dökebilir, sürgünler geriye doğru kuruyabilir. Bunlar tamamen mevsimsel olaylar. - 10 a kadar dayandığını gördüm ama daha sert donlarda zarar görebilir, şimdiden iç mekan serin bir yere koyun. Büyük bir ihtimal baharda yeniden sürgüne geçer güzelleşir, iç mekan ve nemli ortamda +18 +30 derece arası sıcaklıklarda kendini baharda sanıyor ve hareketleri kesilmiyor.
|
zaten şu an iç mekanda ama sabah gunesı alamıyor ögleden sonra güneş vuruyor .İnşallah olmaz bişey ya yoksa çok üzülürüm :(
|
3 Eklenti(ler)
Bir çiçekçide müşterilerini bekleyenler. Fiyatları biraz yüksek geldi bana. Bende kırmızı çiçeklisi yeni sürgün vermeye başladı.
Eklenti 558242 Eklenti 558243 Eklenti 558244 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025