![]() |
Alıntı:
Bakım için siz ne yapıyorsunuz? Belki yanlış bir şeyler yapıyorumdur. |
Bol su, bol güneş, çok uzayan dallar kesilip suda köklendirilecek ve de besini çok seviyor.
vilmorin çiçek coşturan, arada çay suyu, zengardenden yavaş salınımlı gübre, alacakaranlıktan kemik unu . Vallahi hepsinden verdim bu sene coştu. |
arkadaşlar hepinizin eline yüreğine emeğine sağlık. banada hediye edildi bu çiçek. daha önce ne görmüştüm nede biliyordum ama şimdi ben bu çiçeği çok seviyorum. ithal bir çeşidini gördüm nette çiçeği çok farklı tek kelimeyle bayıldım nasıl bulabiliriz bunu araştırıcam ve sizlerlede paylaşıcam şuanda izmirde olduğum için resim yükleyemiyorum bu ayın sonunda antebe gidince ik işim o müthiş güzelliğin resmini yüklemek olacak burdaki dostluğu arkadaşlığı paylaşımı çok seviyorum hepinize saygılar
|
2 Eklenti(ler)
Çiçekleri kelebeği andırıyor.
|
Aa bu kırmızı çiçeklii sevgili Sakagün ilk defa görüyorum ben bunu buda çok güzelmiş gerçekten. Güle güle büyütün:)
|
Bu güzelliği bir dinlenme tesisinin önündeki çiçekçiden aldım. Kenara atmışlar zavallıyı. Otobüsten inenler dibine sigara izmaritleri ve çöp atmışlar. Kırmızı çiçeklerini görünce çok hoşuma gitti, aldım.
|
Çok iyi yapmışsınız ben olsam bende aynı şeyi yapardım. Ellerinize sağlık:)
|
2 Eklenti(ler)
Geçmiş sayfalarda dona dayanıklı olmadığı yazıyor.. Ama ben bahçeye dikmek istiyorum..
Herkesinki saksıda mı ? |
Sevgili selis davesgardenda yazdığına göre ancak -1'lere kadar soğuklara dayanabiliyormuş. Yani İzmir'de de olsa bence korunaklı bir yerde tutmakta yarar var derim.
Sonuçta kaybı göze alınacak bir bitki değil bence. |
1 Eklenti(ler)
Benim Clerodendrum thomsoniae sevgili Günümün hediyesi.
Kışı saksıda, bahçede geçirdi. Eklenti 323148 Siteye uğramadığını biliyorum, ama yine de teşekkür ediyorum;) |
Bahçeye diktikten sonra her tarafından sürgün fışkırdı.. Köpeğim kökünü kazdı ve bazı dallarını kemirdi.. Buna rağmen inatla uzuyor. Bahçede çok güzel gelişeceğine inanıyorum.. İzmir'de denemeye değer..
|
1 Eklenti(ler)
Beyaz çiçeklerin son durumu.
|
1 Eklenti(ler)
Mart ayında açmıştı. Hiç çiçeğini dökmedi. Pembe salkımlar hala diri.
|
bu çiçeği bende istesem nolur sanki çok güzel nazarlardan saklansın inşallah
|
buda çok güzelmiş gelde kıskanma nerden bulursunuz bu güzellikleri :)
|
1 Eklenti(ler)
Geçen baharda çiçek açan bitki, tekrar tomurcuklanmış..
Mevsimleri şaşırdı diyeceğim ama, havalar soğuyor.. Eklenti 341272 |
Sevgili selis,
Ayni bitki mi? Benimki de açtı mevsimsiz, zamansız. |
Şaşırdım senede iki kere açışına.. O zaman sorun yok demek ki?
Teşekkür ederim.. |
Bence bu bahar çiçeği..Bahar ve sonbaharı seviyor...
|
Son durum
1 Eklenti(ler)
Yapraklar döküldü ve yeniden yeşerdi az da olsa çiçeği var.
|
1 Eklenti(ler)
Görünüşü beni mest ediyor.
|
Benol Hanım, ben sizin 2 tane bitkiniz var sanmıştım.. Sonradan, 121'deki fotoğraftan itibaren inceleyince fark ettim ki tekmiş..
Bitkiniz önce beyaz açıp sonra pembeye mi dönüyor yani? |
Evet. sizinkinden farklı türü olduğunu sayın sakdağın resmine bakınca anladım ve ondan bir dal rica ettim.
Henüz cevap alamadım. İstersen köklenmişi mevcut adresini yazarsan gönderebilirim. Benimki yaz kış güneş alan cam önünde halinden çok memnun. Çok ta dağıttım. Pardon, sakagunun resminde farkettim. |
Kulaklarım çınlamış ama yanlışlıkla... ;)
Benol hanım, bu ne güzel bir çiçek böyle. Pembe salkımlara bayıldım, beyaz hali de harika. ;) Kırmızı çiçekli de çok güzelmiş. Hay Allah nerden geldim bu sayfaya... ;) |
Sevgili sakdağın da kısmeti varmış demek ki. Adresini bekliyorum.
|
Süpriz bayram hediyesi diye ben buna derim işte... ;) Yaşasın... Çok teşekkürler...
|
1 Eklenti(ler)
Bu yıl hiç çiçek açmadı. Dalı da biçimsiz bir şekilde uzadı gitti. Adı sarılıcı ama sarılma diye bir niyeti hiç olmadı. Ben de hem biraz şekillensin, hem de belki çiçeklenmeye yolaçar diye iyice bir budadım. Daha önce hiç budama yapmamıştım. Sonucu gelecek bahar/yaz göreceğim.
Yapraklarının rengi de pek sağlıklı durmuyor gibi. Demir gübresiyle takviye mi yapmam gerekiyor, ne dersiniz? |
Sevgili nevsune
Sarmaşık türü ama yukarıda bahsetmiştim. Arkadaşım verdiğim çeliği evinin tavanına belki 4 sıra sardırdı tek çiçek açmadı. Budamakla çok iyi yaptın. Yapraklar benimde bazen böyle oldu ama çiçek verdi. Vilmorin sıvı gübreyi seviyor. |
*** Kızılay cıceğiniz gerçekten çok guzelmış Almanya'da sayısız cıcek serası ennvai çeşit çiçek var ama nedense Kızılay çiçeği ve çilli begonya bulamıyorum orkidelerle yetiniyorum çok kıskandım :(
|
Sevgili Selis çiçeğiniz beyazmı başka renkli mi acaba?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025