![]() |
Alıntı:
|
Sevgili lir,
Sana çelik köklendirdim, hatta uzamaya başladı. Önceki çelik güneşin altında kalmıştı o yüzden ölmüş sanırım, bu sabah güneşi alıyor 1 saat, sonra gölge ;) pek keyifli. |
Alıntı:
|
sonunda tohumdan çimlendirdim 3 günlüğüne bir yere gittim giderken arkadaşa emanet ettim geldiğimde ölmüştü keşke yanımda götürseydim diye de düşündüm ama...... bu kadar kısmetsizlik olur 2,5 aylık emek gitti çok canım sıkıldı
|
Sayın aukesen geçmiş olsun.
Keşke gölgede ev içinde bir yere koysaydın, pet şişeyi ortadan kesip üzerine fanus yapsaydın. Emanet etmeye gerek yoktu 3 gün için. Kolay gelsin. |
İki defa tohum almış, birinde yaşasın kökleniyor galiba diye sevinç çığlıkları attıktan bir süre sonra tohumun çürüdüğünü farkedip üzülen biri olarak sizi anladığımı söyleyebilirim sn aukesen.
Her ne kadar vazgeçtim artık desemde inatçı mücadeleci kişiliğim beni kışkırtmıyor değil yeniden denemek için ama direniyorum:) |
aslında umutlandım ama 2-3 ay daha beklemek zoruma gidiyor eşim sulamadan ziyade kullandığım torf dan dolayı yaşamadığını iddia etti ama gitti bir defa 3 tohum vardı belki diğeri çimlenir diye devam ediyorum sene ye kaldı artık herkese teşekkürler
|
Alıntı:
|
nasıl imreniyorum çok şanslısınız darısı çiçeklerine
|
bende tutturan arkadaşlara gıpta ile bakıyorum.harika bir sarmaşık ama pes etmiycem tutana kadar ekmeye devam:)))hepinize saygılar sevgiler:)))
|
Alıntı:
eger olursa banada küçük bir fide yaparmısınız bir bitki çılgınlığına gırdım ama bılmıyorum nasıl ulasıcam bazı bıtrkılere :D |
Yeni başladıysanız hiç bulaşmayın bu sarmaşığa deneyim kazandıkça geçersiniz sorunlu bir sarmaşık bence
|
şahane nerede buluruz acaba
|
Akebia quinata alba dan bahsetmiştim acaba nereden bulabilirim..
|
1 Eklenti(ler)
Zorlu kışı dışarda rahatlıkla geçiren akebia kısmi yapraklarını dökmüştü. Güneşin ortaya çıkmasıyla dallar yapraklara ve tomurcuklara bürünmeye başkadı.
|
Maşaallah çok güzell güle güle büyütün çok uğraştım ama çimlendiremedim çiçekleri açtığında da resimlerini paylaşırsanız sevinirim
|
Sevgili jineop gövde baya kalınlaşmış, en kalın yerinden bir kare alabilirmiyiz?
Bu bitkiyi çok seviyorum. Benim Akebia trifoliata'da henüz tomurcuk yok, merakla bekliyorum. Hiç yaprak dökmedi, acaba Akebia quinata yaprak döktü mü? |
Bende zengardenden almıştım gölge kısıma ektim inşallah çıkar.Soğuk katlama yapmadım. Doğal katlama olurmu bilmem hava buz gibiydi 15 gün önce bahçeye direkt batırdım tohumları ya nasip artık.
|
Valla bu tohumu çimlendirmeye çalışan çok oldu ve genelde başarısız oldular, sevgili canannuman sizi bahçeye direkt batırdım sözünüze güldüm, nasrettin hocanın göle maya çalması gibi ya tutarsa :D
|
Acemi şansı olurmu birde ne iyi olur.
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar zengardentr'de 5 tohum 5.40'a satılıyor ve şöyle yazmışlar :
"Tüm tohumlar, çimlendirebilmeniz ve sağlıklı yetiştirebilmeniz için gereken açıklamalar ve işin sırrı Zengarden Püf noktaları ile paketlenerek tarafınıza gönderilmektedir" Buradan tohum tedarik eden bir arkadaş bu çimlendirme tarifini yazabilir mi? Ayrıca siteden ürünün fotoğraflarına bakarsanız soldan 3. resimdeki fideler sanki tohumdan elde edilmiş, o kadar küçük çelik almazlar diye düşündüm. Linki de bu: AKEBIA QUINATA KOKULU ÇİKOLATA SARMAŞIĞI - Diğer Bu arada sanırım sellukadan sonra bu bitkiye de aşık oluyorum, şimdilik platonik ama en azından etüt çalışması yapıyorum. :) |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Teşekkürler sevgili jineop,
Pek güçlü ve azametli olmuş. Meyve görelim artık:p Bu kadar gelişmiş olanı tek sende var sanırım. Bendeki henüz sadece yavru;) |
Trifolata bu sene atağa geçerse seneye çiçek açarsa , öbür sene inşallah:p
|
Ben şimdi kalktım aradım paketini soran olunca kağıdını atmadım çünkü 1 tane eltime ayırdıydım bulunca yazarım ne tavsiye edilmiş. 3 hafta katlama diyordu galiba karıştırmıyorsam. Bende 80 çeşit bitki olunça sıkınılandım ektim gitti toprağa ama aslında buzdolabında taklid edilenin doğalı gibi de kabul edebilir tohum zamanlama olarak uygundu öyle düşündüm. İnşallah doğal soğuk katlaması olurda sırrı çözülür bu bitkinin.
|
1 Eklenti(ler)
|
İlk çiçeklerini buradan görebilirsiniz.
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Köln sokaklarında rastladım ve eski bir dost görmüş gibi mutlu oldum.
On metreden uzun boyu ve salkım salkım çiçekleriyle iki gösterişli bitki;) Size resimlerini getirdim, kokladım ... Eklenti 287567 Eklenti 287568 Eklenti 287569 Eklenti 287570 . |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025