![]() |
Sevgili Jezebel, Ayselimden değil :( 2014 eylül gibi aldım.
Sevgili Aliyye, yetişkin bitki olarak aldım yaşını bilmiyorum. |
Blackmoorda satılmaya başlamış. Türkiyeye gönderiyorlar.
Akebia Quinata |Chocolate Vine | For Sale |
İleride; Akebialardan üretim yapmak ve tohum alabilmek için Akebia Quinata (yani yaprakları 5 loblu olan) çeşidinin yanına, mutlaka Akebia Trilfoliata (yani yaprakları 3 loblu olan) çeşidini dikmek gerekiyor ki çapraz tozlaşma ile tohum oluşabilsin.Yoksa tohum gelişmiyor..
|
tohumdan üretmek için çok zor denediğim yöntem ler başarısız kaldı. dışarıya dogal soguk katlama dahi çözüm olmadı. son gelen tohumları deneyeceğim zor ama
|
akebia çikolata sarmaşığı tohumu, akebia çikolata sarmaşığı tohumu satışı, akebia çikolata sarmaşığı fidesi | Zengarden Ev ve Bahçe
guzel anlatmislar tohumlari nasil cimlendirmek laazim |
Arkadaşlar, Türkiyeye ulaşan tohumlar bayatlamış oluyor.
Çimlendirme başarı yüzdesi "0" Canlı bitki Yalovada var. Fidan Sat, Fide Sat, internetten Fidan Siparii, Bodur Al Sertifikal Meyve Fidan Ss Bitkileri Pahalı biraz ama, var. |
|
1 Eklenti(ler)
Bu sene iki türde çiçek açtı. Havalar iyi giderse, bu sene meyve görebileceğim bolca.
|
1 Eklenti(ler)
Akebiaya bu sene meyve tutturabildim sanırım. Bu bitkide pek arıları ilgisini çekmiyor. Daha çok sinekler uçuşuyor.
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Meyveler olgunlaştı. Tadı çok güzel ama çekirdekleri yemezseniz..
|
Alıntı:
|
Jezebel hanım bu trifoliata birde çapraz bir tür var bende. Onların çapraz meyvesi. Sizden aldığımı maalesef kaybettim..
|
1 Eklenti(ler)
Yıllarda çimlendirmeye çalışmıştım.. Kendi haline bırakmak gerekiyormuş, tabi taze tohum, kendi meyvelerimden..
|
1 Eklenti(ler)
Çok şirinler...:p
|
Yıllarca ne uğraştık bayat tohumlarla. 100 den fazla tohum heba oldu.
Taze olunca maşallah, hiç naz yapmıyor:) |
Evet en az 10 sefer denemişimdir.. İnat etmiştim..Bulduğum her yerden aldım.. Taze tohumu hemen toprakla buluşturmak, birde üstüne kış.. Her yerden fışkırmışlar..
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 643475
Çok istediğim bir sarmaşıktı kendisi sonunda buldum ve aldım.kargoda biraz sarsılmış birazcik saksıda kendine gelsin istedim.Tozlayıcı gerektiğini bilmiyordum bu biraz üzdü beni. Soğuk hava ile problemi yok diye okudum gerçekten sert kışı bahçede atlatabilir mi ? |
1 Eklenti(ler)
Evet soğukla sorunu yok.. -20 leri görmüştür bu sene..
|
1 Eklenti(ler)
|
Çikolata sarmaşığı (Akebia quinata) fidanını aldım fakat çok araştırmamıştım. tozlayıcı istiyormuş. farklı bi çeşitmi almam lazım yoksa akraba olmayan Akebia quinata farklı bi fidancıdan alsam sorun çözülürmü?
goumi içinde tozlayıcı gerekir deniyor fakat bendeki aşısız goumi tek başına minnacık meyveler verdi geçen sene. |
Benim getirttigim tohumdan 2 adet cimlendi 5 logolu biraz değişik geldi resim koyunca fikrinizi almak isterim
|
Çikolata sarmaşığı, baharda çok hızlı büyüdü ve sonra kurudu.
|
Bendeki çikolata sarmaşığı 3 yaşında...bırakın meyveyi çiçeğini dahi göremedim.Durmadan uzuyor yeni kollar atıyor..çiçek acmama sebebi ne olabilir? Çiçeğini çok merak ediyordum.
|
Alıntı:
|
Nasıl bulabilirim merak ettim tohumu var mıdır kargosunu ödesem yardımcı olabilir misiniz
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025