![]() |
Alıntı:
SEvgili Volare, Meyve üretmek için, iki tür çapraz tozlama olması gerekiyormuş. Akebia trifoliata ve Akebia Quinata beraber olmalı. Çukulata kokusuda çiçeklerden değil oluşan meyvenin etindeymiş. Bende kahve filtre metodunu deneyeceğim. |
ben de ben de ...
Sevgili Volare,
Viyana'dan gelecek meyve verenlerden bir tanesine talibim. Lütfen beni de listeye ekler misiniz? |
Alıntı:
|
Evet sn . bari'nin de dediği gibi o bitki tozlaşyırmayı sağlamak için .
Ve tek olarak gelecek . Ticari amaçlı değil , hediye . |
Alıntı:
|
Güzel kokusu, güzel çiçekleri.... dayanamadım tohumlar bugün geliyor ama nasıl dayanırım hemen ekmeden bilemiyorum. Bu buzdolabında bekletme süreci nasıl geçer :)
|
Bizim spariş onaylandı beş bitkimiz yolda . Bu sadece deneme için .
Hasarsız gelirse daha fazlısını da isteyebiliriz . Bunlar elime 19 aralıkta geçecek . O tarihe kadar oğlum bakacak (umarım öldürmez ) |
Alıntı:
Miktar fazlaysa farklı yöntemler denenebilir , sn . bari bir gece giberelik asitlı suda bekletip kilitli poşette bekletiyor (nemli peçete içinde ). Aynı yöntemi kahve filtre kağıdı içinde deneyen biri başarılı olmuş ;) Ben 3 tohumu 1 gece beklettim giberelinli suda ve doğruca vermikulite ektim . Kalanları vermikulit içinde , 2 ay dolsun diye bekliyorum- buzdolabı sebzeliğinde . 2 ay dolsun bu yukarda bahsettiklerimi denemeyi planlıyorum benim tohum sayısı 12 .;) |
Akebia
4 Eklenti(ler)
Sarmaşıklar oğlumun eline geçti .
Bu ilk resimleri , biraz bakımsız göründüler . 19-20 aralıkta bana ulaşmış olacaklar . Toplam beş adet . Özel kuryeyle bitki getittiğini görenler küçük çaplı şok geçirmişler ve bizim deli olduğumuza kanaat getirmişler . |
SEvgili Volare, harika bir haber. Diğer türüde bulmamız şart oldu....
|
2 Eklenti(ler)
Meyveleri nar gibi yeniyormuş...
|
Merhaba ,
benim de artık çikolata sarmaşığım var . Sayın bari' nin sözlerine bakılırsa çiçeklerimiz açacak , ama belki de tonton sosis meyvelerimiz olmuyacak . Tabi sn.bari Akebia trifoliata ' yı tohumdan üretmişse o başka :) |
Akebia
1 Eklenti(ler)
Benim Çikolata sarmaşığımın resmi , kış uykusundan uyanacak gibi .
|
Alıntı:
|
Benimklerin üçü de bahçede , ikisi saksıda , biri de direkt olarak bahçeye dikildi .
Önce yaprakların tamamı döküldü , şimdi tekrar filizlenmeye başladılar . |
1 Eklenti(ler)
Buda benim akebiam..
|
Bahri bey çok güzel, çiçek açarsa görmek isteriz.
|
Sn . bari ,
sizinki evin içinde sanırım , yaprakların bir kısmı duruyor ... Çok dayanıklılarmış , yaşadıkları yol macerasını düşünürsek , bravo ! |
Akebia
3 Eklenti(ler)
Bu sarmaşık Türkiyede farklı bir gelişim mi gösteriyor,
yoksa bu fark İzmire mi mahsus bilmiyorum . Yapraklar , yeni sürgünler ve tomurcuklar görüyorum ;) Lütfen bakın ve hayal görmediğimi söyleyin. |
Sevgili Jezebel ilk fotoda ben de tomurcukları gördüm, sürgünler de çok güzel:) Hayal görmüyorsun, çok sevindim:)
|
SEvgili Jezebel, çok fena kıskandım :), maşallah diyeyim.. Çok güzel gözüküyorlar, bu kadar çabuk açıyorsa çiçek harika, ben bayağı bir dallanıp budaklanıp açar diye düşünüyordum...
|
Ben de görünce inanamadım .
Saksıdakiler daha hızlı gelişti . Topraktakinin sürgünü daka uzun (en alt resim) Hepsi bahçede . |
Sevgili jezebel, ben daha öncede tohumdan denedim çimlendiremedim.
Yine tohum aldım sorma istiyorum siz nasıl bir işlem yaptınız aceba ekmeden . |
Sevgili sevim 4 ,
ben bitki olarak satın almıştım , 5 adet . İkisini kıymet verdiğim iki arkadaşıma gönderdim , diğerlerini de bahçeme diktim . İkisi saksıda , biri de direkt olarak toprağa dikildi . Tüm kış boyunca eve almadım . Yakında sürpriz yapıp açacaklar sanırım . İzmiri sevdiler . |
Ben çok denedim tohumdan bir türlü başaramadım orda satılıyormu çanlı olarak almak isterdim .
|
Alıntı:
Bu siteden satın aldım http://introduction.dir.bg/adress.html Türkiyede satıldığı konusunda bir bilgim yok . |
Sevgili Jezebel,
Çok güzel bir sarmaşıkmış. Yılda 50-150 cm büyüyebildiğine göre kış uykusundan sonra en hızlı büyümeye giriyor olmalı. Çiçeklerini görmek için sabırsızlanıyorum. Fotograflarınızı takip edeceğim. Ellerinize sağlık. |
Sevgili jazebel, benim yabancı dilim yok malesef fiyatı nedir nasıl getittirilir bilemem şansımıza işallah çimlenir tohumlar.
|
Sevgili sevim4 ,
sipariş telefonla veriliyor , fiyatı çok ucuz , kargosu biraz pahalı . Gümrükten geçirirken oğluma " bu kenevir mi " diye soru sorulmuş . Bu sebeple " Çikolata sarmaşığı " ile ilgili herhangi bir organizasyon yapmamaya tövbe ettim. Umarım tohumların çimlenir . |
Çikolata sarmaşığı
4 Eklenti(ler)
İki haftadır resim yayınlamışım .
Son resimlerimiz ;) |
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:05. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025