agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Susak (Su Kabağı) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/15182.htm)

murattyildizz 17-12-2012 19:35

Sayın Sungurak,göndermiş olduğunuz tohumları bugün aldım.Teşekkür ederim.

toprak kız 18-12-2012 11:14

konuyu ne zaman okusam, kabaklara mest oluyorum, yaza biz sizleri mest edicez:) tekrar teşekkürler sayın sungurak...

sungurak 18-12-2012 15:52

bedelsiz tohum dağıtımım sona ermiştir ilgili arkadaşlarımıza bol hasatlı bir yıl diliyorum esen kalın.

dr.arif 05-01-2013 11:37

teşekkürler emeğinize sağlık.

ZLATAR 13-01-2013 11:10

Merhaba Arkadaşlar,
Uzun zamandır susaklar ilgimi çekiyor.Satın almış olduğum süs kabakların tohumlarını bu sene toprakla buluşturacağım:)
Forumda tüm yazılanları okudum ve sayenizde üretimle ilgili bir çok bilgiye sahib oldum.Çok teşekkürler.
Tohum paylaşımı olduğunu gördüm,ben bedava istemiyorum.Aranızda satan var mı acaba?:rolleyes:

ZLATAR 13-01-2013 11:18

:rolleyes:1dönüm yerim var,farklı türleri denemek istiyorum.Hangi türün iklime ve toprağı uyumu daha iyi olur ise o tür le devam edeceğim.

sungurak 14-01-2013 15:56

paylaşım

ücretsiz paylaşımda bulunabilirim kargo masrafları size ait olmak üzere selamlar

ZLATAR 18-01-2013 01:27

Selam Sungurak Bey,
Teklifinize çok sevindim,doğrusu böyle bir teklif geleceğni beklemiyordum.
Kargo ücretini seve seve karşılarım.Adres bilgilerini nasıl paylaşacağımı bilmiyorum,gerekli yönlendirmeyi yapabilir misiniz?
Şimdiden teşekkürler.
Çok mutlu oldum.

sarigoz 18-01-2013 11:52

Merhaba,sukabagi severler,
Onceki yil,sayin sunguraktan aldigim tohumlar,ikinci nesil tohumlarini aldim.Gecen sene ektigim su kabaklarini fotografladim,lakin su an makinede.Uygun zamanda eklerim..
Sungurak arkadasima tesekkurler..

ZLATAR 19-01-2013 00:16

Merhaba,
sunguraktan tohum bekliyorum:p,siz nerede ekmştiniz tohumlarınızı sarıgöz ?

sarigoz 20-01-2013 16:12

1 Eklenti(ler)
Sayin zlatar,bahcemiz var.Gercegi genelde soganli bitkiler yetistiriyorum.Aralarinda boyle susaklar da ekiyorum.Oyle buyuk bir yetistirme gibi degil,benimkisi oylesine amatorce..Bu susaklar 2 yil oncesine dayaniyor.Gecen senenikisini daha sonra ekleyecegim

ZLATAR 22-01-2013 04:44

Merhaba Sarıgöz,
Daha önce paylaşmış olduğunuz fotoğrafları inceledim. Işık ve açı seçiminiz profesyonel düzeyde. Çok basit görünen nesneler sizin objektifinizde sanata dönüşüyor.
Çok güzel, çok beğendim.

pistacia 06-02-2013 19:04

Merhaba,ben Marmaris'in bir köyünde yaşamaya başladım.Burda küçük bir bahçem var sebze yetiştirmek istiyorum bir de su kabağı ama tohum bulamadım bu konuda bana yardımınız olabilirmi ?tohum gönderebilirseniz çok sevinirim.Sevgilerimle...

sevoş 06-02-2013 20:16

Arkadaşlar bu kabakları yetiştirip sonra ne için kullanıyorsunuz.Geçen sene bende yetiştirdim sonra ne yapacağımı bilemedim.her isteyene verdim.

ertu 25-02-2013 17:55

Arkadaşlar ben de çift boğumlu su kabağı tohumu arıyorum. Elinde fazla olan arkadaşlar varsa çok sevinirim. Ben geçen sene su kabağı diye süs kabağı yetiştirdim onlar da güzeldi fakat beklediğim gibi büyük olmadıkları için hayal kırıklığına uğramıştım. Karşılığında süs kabağı, zakkum ve adını bilmediğim renkli çiçekler açan sarmaşık tohumlarından paylaşabilirim. Teşekkürler...

dr.arif 25-02-2013 22:29

geçen yıl gelen tohumlardan çift boğumlu olan çimlenmedi. Ya da iki tane fidem kurumuştu onlardan birisiydi o nedenle yetiştiremedim bu yıl tekrar deneyeceğim inşallah olur.klasik su kabağından da yüzlerce tohum elde ettim.acaba ne şekilde saklamalıyım tohumları en azından bi kaç tanesini saklamak istiyorum. acaba saklama ömrü ne kadar?

ertu 28-02-2013 14:50

Sn. dr.arif, bildiğim kadarıyla ışık ve nem almayan bir kap veya kilitli poşette saklayabilirsiniz.
Klasik dediğinizin şekli nasıl acaba, armut şeklinde olanlardansa talip olabilirim bir kısmına. Sizin için mümkünse tabi...

sarigoz 28-02-2013 15:35

1 Eklenti(ler)
Merhaba su kabagi severler.
Coktandir eklemek istedigim,gecen yilin su kabaklarini.Makineden ancak cikardim
Aralarinda evin normal kabaklari da var.Renk katsin diye ekledim.

karanfil12 12-03-2013 08:53

merhaba arkadaşlar. bende uzun kabak yetiştirmek istiyorum konya ereğli den tohumu temin ettim .ne zaman ekmeliyim ve direk toprağamı ekmeliyim. çok teşekkür ederim bu sayfada yeniyim çok yararlandığım bir sayfa çok teşekkür ederim .

avare71 13-03-2013 22:47

merhaba;
Geçen sene susak kabağı ve lif kabağı yetiştirdim. Su kabağı bir tane verdi, lif kabağı üç tane. Sadece lif kabağının tohumlarını alabildim.
Uzun kabak yetiştirmek istiyorum. Elinde uzun kabak tohumu olan arkadaşlardan rica ediyorum. Elimde lif kabağı tohumları var. Teşekkürler.

hanımeli 16-03-2013 15:47

merhaba ben ilk defa su kabağı yetiştireceğim inşaallah,tohumlarımı ektim,umarım çimlenirler,

benim sorum;su kabaklarının meyvelerini illa yüksekten mi sarkıtmak gerekiyor,yani bal kabağı gibi toprak üstünde olmazmı?

birde tam güneşimi sever yoksa yarı gölgede de olurmu?
teşekkürler

şifacı 09-04-2013 19:45

lif kabağı

lif kabağı yetiştiriciliği hakında bilgisi aolan var mı?

sevoş 10-04-2013 13:13

sayın hanımeli su kabağı güneşi sever yükseğe koymaya gerek yok yerdede olur.ben öyle yetiştirmiştim.normal kabak gibi.

hknrdm74 15-04-2013 00:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sungurak (Mesaj 989637)
merhaba sayın
hknrdm74

su kabaklarınız sararıp dökülmüyor dişi çiçekleriniz dökülüyor efendim
anlaşılan şu ki doğal yolla polenleme olmadığı için erkek polenler dişi çiçeğe ulaşmıyor burada sizin müdahaleniz gerekli bir resim fırçasıya erkek çiçekten polen alıp dişi çiçeğin üstüne sürmelisiniz

Merhaba sayın sungurak

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim..Tavsiye ve tecrübelerinizden bu sezon yararlanacağım..umarım bu yıl ki ürünlerimde aynı sorunu yaşamam...tekrar teşekkür ederim..

hknrdm74 15-04-2013 00:43

Tüm susak sever arkadaşların bu yıl ki hasatlarının bereketli olmasını diliyorum..bende ilk tohumlarımı (yaklaşık 50 tohum) 10 gün önce ve bu gün yeniden yaklaşık 150 tohumu çatlaması için toprağa ve torfa diktim...inşalah herkes için bereketli bir sezon olur....

hknrdm74 16-04-2013 19:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi HANIMELI (Mesaj 1121027)
merhaba ben ilk defa su kabağı yetiştireceğim inşaallah,tohumlarımı ektim,umarım çimlenirler,

benim sorum;su kabaklarının meyvelerini illa yüksekten mi sarkıtmak gerekiyor,yani bal kabağı gibi toprak üstünde olmazmı?

birde tam güneşimi sever yoksa yarı gölgede de olurmu?
teşekkürler

merhaba HANIMELI sabah güneşini en az 6-7 saat alması kafi gelecektir diye öğrenmiştim daha önceki araştırmalarım sırasında...meyvelerin yüksekten sarkması şekil açısında daha sağlıklı oluyor..yerde yetişen kabakların şekilleri deforme oluyor ve kabak zarar görebiliyor..ancak sarkıtma usulünde de dikkat edilmesi gereken bir şey var ki o da kuru kabaklar nekadar çok hafif ise taze kabaklar da tam tersine henüz taze iken oldukça ağır oluyorlar bu nedenle bazen kabağın sapı ağırlığı taşıyamıyor ve kopabiliyor..bu nedenle belli bir büyüklükten sonra file benzeri malzemelerle veya ince bayan çorabı da olabilir, kabağı bu malzemenin içine yerleştirip sağlamlaştırabilirsin..umarım yardımcı olabilmişimdir...

teacherr 12-08-2013 01:33

2 Eklenti(ler)
bu sene ki kabaklarım :)

hkn1907hkn 14-08-2013 16:37

Merhaba arkadaşlar ;

Özelden bir kaç su kabağı yetiştiren meraklı dostlara mesaj atmıştım sonra burayada yazmaya karar verdim. Bende silivride ki organik tarım yapmaya çalıştığım arsamda yetiştirdim geçen sene yanlız çok küçük oldular ( ortalama 15 - 20 cm ) cinsleri öyle olabilir mi bilmiyorum ya da susuzluktan fazla büyümedi o da olabilir yazlığımın garajında birbirine deymeden astım iyice kurudular fakat çok ufak olduğu için içimden işlemek gelmiyor. Sizlerden rica etsem elimizde ki tohumları değiş tokuş yapabilir miyiz ? Su kabağı işlemek için Dramell marka bir hobi aleti aldım ve elimde ki susaklar ufak olduğu için pek gösterişli durmuyor açıkcası bir de bu sene yine ektim geçen ay ama çok geç kaldım gibime geliyor yaklaşık boyları 20 - 25 cm oldu sizce onlardan mahsül alabilir miyim bilgilendirirseniz sevinirim. Bu arada yerli tohumu elimden geldiğince kollamaya ve yaymaya çalışırım genellikle arsamın bulunduğu bölgede ki komşularım ile tohum alış verişi yaparız fidelerimizi kendimiz yapmaya çalışırız bu sene yine son hasadı yetiştirdiğimiz sebzeleri tohumluk için ayıracağız bu tohumlardan da isterseniz gönderebilirim kendi yetiştirdiğiniz domatesi dalından koparıp direk yemesi inanılmaz zevkli gerçekten :)

senaksit 01-09-2013 22:41

merhabalar
bende bu sene su kabağı yetiştirmeye çalışıyorum çift boğumlu su kabağından 3 adet hasat alacağım şimdilik sağlıklı görünüyorlar . ama diğer fidelerimde hep olup küçükken çürüdüler. burada okuduğum kadarı ile döllenme ile ilgili sorun olduğunu sanıyorum . benim sorunum sayın sungurağın koymuş olduğu dölleme resimlerini göremiyorum resimler kaldırıldımı yoksa başka bir bölüme mi taşındı ?

september_strom 12-09-2013 13:27

*** aynı şekilde elimde bir adet kabak var ebatı cok büyük bende akrep yapıyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025