![]() |
Teşekkür ederim Sayın almira;
keşke tüm susak yetiştirici arkadaşlarımız da sizin gibi hassasiyetle takip edyor olsalar ve de bahçelerindeki örnekleri bizimle paylaşabilseler. |
3 Eklenti(ler)
Sayın sungurak,
bu seneki tohumlar aşırı yağışların azizliğine uğrayıp çürüdüğü için elimizde olan tek çeşit çift boğumlu su kabağı resimlerini sizi yalnız bırakmamak için bende eklemeye karar verdim sizinkiler kadar güzel olmasada. |
hiç olur mu sayın smnunal :)
ayrıca gerçekten yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim çift boğumlu susağınız da çok iyi maaşallah çok simetrik ve iyi gelişmiş, tebrikler! anlaşılan o ki batıda ve genel olarak anadolumuzda susak açısından verimli bir yıl olmamış burada ülkemizin ücra köşesi olan artvin de durum iyi her gün yağışlı serin ısılar 25 dereceyi geçmiyor hatta sulama bile yapmıyorum desem yeridir.inşallah verimli bir hasat olur hepimiz için. |
2 Eklenti(ler)
|
süs kabaklarım büyüdüler
5 Eklenti(ler)
bunlar da benim kabaklar çok sevdim koparıp ipe astım inşallah çürütmem.
|
su kabağım
ilk kabak ikinci çıkınca kurudu niye kurudu anlamadım diğeri büyümeye devam ediyor ama nedense kabaklar döl vermedi 4-5 kök kabak birer tane kabakları var çogu küçükken kurudu bakalım ne olcak bitanesi büyüyebildi.
|
resim burda
1 Eklenti(ler)
resim yüklenmemiş buda resmi
|
Sayın teacherr;
Kabaklarınız resimde görüldüğüne göre daha yapraklar falan bayağı yeşil keşke yaprakları falan sararınca koparsaydınız ama merak etmeyin çürümezler bayağı dayanıklı kabaklar bunlar. İpe de dizmeyin bence bu sene ekemedim bunlardan ama geçen sene iki kök ekmiştim sizin dediğiniz gibi ipe dizip balkona astım renkleri soldu sapsarı oldular bütün özellikleri de kayboldu öyle olunca. Ama süs olsun diye 4 tanesini küçük sepetle oturma odasına sehpanın üstüne koymuştum taa yaza kadar hiç renkleri bozulmadan capcanlı kaldılar. |
2 Eklenti(ler)
Bir kaç gün önce hasat ettiğim Turk's Turban kabaklarımdan birinin resimleri.
5-6 tane daha olgunlaşmakta olan kabağım var. Eklenti 328284 Eklenti 328285 |
2 Eklenti(ler)
Çift boğumlu su kabaklarımız gelişmeye devam ediyorlar.
|
Merhaba
3 Eklenti(ler)
Bu sene su kabağı diye ektiğimiz kabaklar şu an resimlerdeki gibiler. ama sanırım su kabağı değiller. Ne tür kabak olduklarını biliyorsanız lutfen yardımcı olur musunuz? Yenir mi? Ne amaçlıdır?) Teşekkürler...
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bunlar da benim süs kabaklarım.
Aynı kabaktan çıkardığım tohumlardan 4 tanesini ekmiştim. Envai çeşit kabak çıktı. Kabakların bir kısmını eş, dost aldı. Bunlar bana kalanlar. Sanırım 50-60 kabak var. Koyduğum çakı büyüklük karşılaştırması için. Eklenti 333235 |
Alıntı:
Süs kabağı, su kabağı dahil bütün kabakların meyveleri, çiçekleri, yaprakları ve kökleri yenilebilir. Yani insana zararlı filan değildir. Ancak lezzet başka bir konu olup tadını beğenmeyebilirsiniz. |
kabaklar büyüyor :)
5 Eklenti(ler)
küçükler kurudu bunlar büyüyebilenler...
|
devamııı
5 Eklenti(ler)
devamıı....
|
|
|
Maşallah; hasat hayli bereketli olmuş. Ellerinize sağlık.
|
Sayın sungurak sarılı yeşilli kraliçe tacı gibi olan kabaklar çok hoşuma gitti ;)
|
hasat
teşekkür ederim arkadaşlar seneye elimdeki örnekleri dikmek isteyenlere bol miktarda tohumumuz bulunmaktadır ilgililere duyurulur :)
|
Sayın sungurak,
Yetiştirmiş olduğunuz kabaklardan fazla olan tohumlarından bizlerde ekmek istesek tohum almamız mümkünmüdür. Muğladan selamlarımla. |
Sayın smnunal,bu yıl ilk kez su kabağı ektim.Sevgili Doğayla Barış göndermişti birkaç tane. 8-9 tane sizin resimlerdeki modelden oldu.Bu kabaklar ne zaman toplanacak? Çekirdeklerini ne zaman alabiliriz?Kabakları nasıl değerlendirebirim?Bilginiz varsa paylaşın lütfen.Ayrıca tohumları sağlıklı alabilirsem dağıtmayı düşünüyorum.
|
tohum susak
merhaba arkadaşlar ve değerli susak sever dostlar adres ve telefonlarınızı özelime atmak suretiyle kargo masraflarını kendiniz karşılamak koşuluyla sizlere karşılıksız tohum dağıtımını aralık ayının 1. günü başlatabilirim.o zamana kadar sağlıklı kuruyacak susakların tohum alma işlemi yapılacaktır.
|
susak tohumu
merhabalar sayın susak sever dostlar
sayın toprakkız; sayın tuya; sayın vıbb, sayın tura; sayın almira; sayın murattyildizz ve benden tohum talebinde bulunup adres göderen arkadaşlar susak tohumlarınızı gönderdim lütfen takip edin yurtici kargo.iyi günle dilerim |
Tohumlar az önce elime ulaştı. İlginiz ve emeğiniz için çok teşekkür ederim.;)
|
Alıntı:
|
[QUOTE=sungurak;1061836]merhabalar sayın susak sever dostlar
sayın toprakkız; sayın tuya; sayın vıbb, sayın tura; sayın almira; sayın murattyildizz ve benden tohum talebinde bulunup adres göderen arkadaşlar susak tohumlarınızı gönderdim lütfen takip edin yurtici kargo.iyi günle dilerim[/QUOTE Sayın sungurak çok emek vererek hazırladığınız kabak tohumları bu gün elime geçti çok teşekkür ederim hakkınızı helal edin lütfen |
hepinize helal olsun iyi günlerde yetiştirin :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025