agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Scindapsus pictus (Argyraeus) (Pothos sarmaşığı) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/14344.htm)

cgokhana 18-06-2019 09:57

Merhaba,
Ben de küçük bir yardımınızı talep ediyorum. Fotoğrafta görüldüğü üzere benim pathos destek çubuğunu geçti.

-Desteği nasıl değiştirebilirim? İyice sarıldığı için kırmaktan çekiniyorum.
-Değiştirmeden iplerle yön mü vermeliyim? Çünkü bir kaç ay sonra yine yetmeyecek olabilir. Fakat bu defa da salonda sağa sola tutturulmuş ipler görünecek, hoş durmayabilir.

Şimdiden teşekkürler.

https://i.hizliresim.com/AOA39B.jpg

Jezebel 07-09-2019 06:05

Bence ucunu kırın ki yan dallar versin.
Kırdığınız dalı da suya batırıp köklendirin, yeni bitkiniz olur.
Onu da mutfaktaki havayı temizlemek için kullanın.
O bitki 3 metreyi bulabilir. Düz değil de sarmal şeklinde desteğe sardırın.
Saygılar

Jezebel 07-09-2019 06:55

1 Eklenti(ler)
Mesela böyle

Eklenti 698378

.

Jezebel 16-05-2020 19:18

1 Eklenti(ler)
Salon sarmaşığı bakan yok sanıyorum

Eklenti 708293

Halbuki çok güzel

Jezebel 17-05-2020 09:26

1 Eklenti(ler)
Gümüş benekli Scindapsus pictus argyreus böyle oldu.

Eklenti 708322

Olmadı , büyümedi diye şikayet ediyordum.
Oldu, büyüdü :)

ağaçlarısev 06-06-2020 17:45

Sevgili jezebel, benekli pothosunuz harika gözüküyor. Ben düz şekilde sarkıtmayı tercih etmiştim ama demek ki bu şekil sarmal uygulamak da iyi sonuç veriyor.

elcincetin 24-06-2020 15:36

Patos

4 Eklenti(ler)
Merhaba,
Bir gün Koçtaş'a gittiğimde bu çocuğu tek başına orada görünce dayanamayıp aldım eve geldim. Saksısını ve toprağını değiştirdim. Ama son zamanlarda yaprakları sararıp dökülmeye başladı. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ayrıca diğer sarmaşığım da uzun yıllardır benimle. Evvelden dalları aşağı doğru sarkıyordu. Sonra tavana monte ettiğimiz tellere dolamaya başladık. Fakat eskisi kadar mutlu değil sanki. Yaprakları sararıyor ve dökülüyor. Yapraklara fısfısla su takviyesi mi yapmalıyım? Suyu sevdiğini biliyorum ve çok da eksik etmiyorum. Vitamin veriyorum belirli periyotta. Hatta baharda gübre takviyesi de yaptım.

derin35 24-06-2020 15:44

Burası açık balkon mu?
Üstünüzde kat var mı? Yoksa tavanın sıcağı mı vuruyor bitkiye?

Jezebel 25-06-2020 19:37

Tüm bitkiler yaşamak için gübre, su ve güneş ışınlarına ihtiyaç duyar.
Sanırım eksik olanın ne olduğu çok belli.
Diriltmek için fazla su vermiş olmanız da mümkün Elçin hanım.
Kökü çürütmüş olabilirsiniz.

Yenican 04-11-2021 21:38

Büyükçekmecede veya yakınlarındaysanız köklendirdiğim ama saksılara ayıramadığım potoslarım var. Birer kökten 5 kişiye ücretsiz verebilirim. Yaklaşık 15 ila 20 santimler.

papatya367 08-02-2022 16:23

Sayın Yenican ben 1-2 kökünüze talibim gerçi özelden de yazdım ama kızım kargo en az 50 lira diyor doğru mu acaba?

tuci 02-02-2023 11:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BARIŞ AKINCI (Mesaj 687957)
Bende de bu var ama tam ismini bilemiyorum.aynı çiçek mi acaba?Ben bu şekilde ipe sararak büyütmeye çalışıyorum.Doğru mu?Bakımı nasıl?Daha büyür mü?

bakımı oldukça kolaydır. İster sararak , ister sarkıtarak, isterseniz de duvara sabitleyerek büyütebilirsiniz . Adı pothos sarmaşığı veya salon sarmaşığı olarak geçer parlak flitrelenmiş ışık da güzel bir şekilde büyümeye devam eder. Toprak kurudukça sulanır. ayda 1 yeşil bitkiler için besin verilirse daha da güzel büyür. Yapraklarının sağlıklı olması için arada bir ıslak bezle tozu alınır . Böylelikler bitki yaprak zararlılarından da korunmuş olur.

tuci 02-02-2023 11:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1588406)
Salon sarmaşığı bakan yok sanıyorum

Eklenti 708293

Halbuki çok güzel

epipremnum njoy sarmaşığı bende de var yazın aldım . Yazın almıştım balkonda bakıyordum öğleden sonra güneş alan bir balkon da. Bir dal daha çıkardı. Ama kış gelince büyümesi baya yavaşladı.

tuci 02-02-2023 11:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1588459)
Gümüş benekli Scindapsus pictus argyreus böyle oldu.

Eklenti 708322

Olmadı , büyümedi diye şikayet ediyordum.
Oldu, büyüdü :)

Büyümesi için ekstra bişey yaptınız mı ? Bu bitkiden bende de var ilk aldığımda küçük saksıya ekmiştim sanırım saksı küçük olduğu için kökleri gelişmedi ve yeni çıkan yapraklar da küçük çıkmaya başladı .Baya uzadı baya da yaprak çıkardı ama yaprakları çok küçük hala yaprak çıkarmaya devam ediyor ama yapraklarının özelli kalmadı o gümüş rengi çok azaldı bazı yapraklarında yok bile. Bu bitkinin yaprakları baya büyük oluyor normalde. Bende daha geniş bir bardağa kil bilyesine koydum bakalım farklı bir bitki türüymüş gibi büyüyor :))

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025