agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Pasiflora - Çarkıfelek çiçeği (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/1313.htm)

Emre2535 28-04-2020 23:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1586692)
Çok şanslıyız ki bu işyeri sadece İzmirde olmakla kalmıyor, mandalina bahçesinde kendileri.
Dev boyutlu iki dut ağacı, asma, abutilon, 2 metrelik ıtır ve pembe dikenli begonvil de var.

Passiflora ve Abutilonu ben diktim.
Diğerleri gittiğimde vardı.

Sayın jezebel öyle bir işyerinde çalışmakla çok şanslısınız. Heleki begonviller başkadır. Dutlarida afiyetle yemeniz dileğiyle. Ben hem çelikten behonvil ve çarkıfelek ektim inşallah ikiside tuttu.

Emre2535 28-04-2020 23:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çiçeğim (Mesaj 1577544)
Benim pasifloram yeni açtı kasım ayında açan çiçek meyva olur mu????

Bu rengi ılk defa gördüm çok hoş bi renk.

yasinmetin 29-04-2020 00:21

Maşallah maşallah biz de armut falan takılıyoruz işte :D

Jezebel 29-04-2020 08:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yasinmetin (Mesaj 1586719)
Maşallah maşallah biz de armut falan takılıyoruz işte :D

Bazıları da aşırı sıcak ve buranın toprağını sevmedikleri için olmuyor.
P. mollisima ve denediğim en az üç tür Passiflora daha İzmirde öldüler veya ben beceremedim.
Sağlık olsun.

E.Kahraman 26-05-2020 12:34

2 Eklenti(ler)
Passiflora Edulis ve Passiflora Alata tohumlarımı 21 Mayıs tarihinde 3 saat limonlu ılık suda beklettikten sonra torfa ektim. Kilitli poşet içinde, toprağın ısınmasını sağlamak amacıyla, güneş altında tutuyorum. Saat 16.30 gibi gölge alanda yaklaşık 2 saatlik havalandırma yapıyorum. Akşamları ise içeri alıyorum. Umarım yetiştirmeyi başarırım.

yasinmetin 26-05-2020 17:08

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1586734)
Bazıları da aşırı sıcak ve buranın toprağını sevmedikleri için olmuyor.
P. mollisima ve denediğim en az üç tür Passiflora daha İzmirde öldüler veya ben beceremedim.
Sağlık olsun.

Sayın jezebel benim kapalı balkondaki careule çarkıfelek... çiçeklerin sarı kısımlarındaki polenleri parmağımla uçtaki 3lü çıkıntılara taşıdım biraz ama meyve tutar mı bilmiyorum.

Jezebel 26-05-2020 17:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yasinmetin (Mesaj 1589537)
Sayın jezebel benim kapalı balkondaki careule çarkıfelek... çiçeklerin sarı kısımlarındaki polenleri parmağımla uçtaki 3lü çıkıntılara taşıdım biraz ama meyve tutar mı bilmiyorum.

Maşallah, maşallah:D
Almış yürümüş, oldu bu iş.

Tutar tutar, neden tutmasın, arılar da boş durmuyordur, armutlar toplanacak ayara gelmedi daha :)
Budasaydınız bu manzarayı zor görürdünüz.:cool:

yasinmetin 27-05-2020 00:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1589540)
Maşallah, maşallah:D
Almış yürümüş, oldu bu iş.

Tutar tutar, neden tutmasın, arılar da boş durmuyordur, armutlar toplanacak ayara gelmedi daha :)
Budasaydınız bu manzarayı zor görürdünüz.:cool:

Birkaç kara sinekten başka birşeye denk gelmedim balkonda :D:D
Valla bahçeyi aşırı sıcaklardan sonra aşırı soğuk vurmuş, armutlar ne alemde gidip bakacağım... ceviz ve asmaların yeni sürgünleri sizlere ömür diyorlar komşularım :( iç anadolu iklimi işte mayıs ortasında bile don vurabiliyor

Jezebel 27-05-2020 23:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yasinmetin (Mesaj 1589575)
Birkaç kara sinekten başka birşeye denk gelmedim balkonda :D:D
Valla bahçeyi aşırı sıcaklardan sonra aşırı soğuk vurmuş, armutlar ne alemde gidip bakacağım... ceviz ve asmaların yeni sürgünleri sizlere ömür diyorlar komşularım :( iç anadolu iklimi işte mayıs ortasında bile don vurabiliyor

İnanırım, bu gün benim bahçeye dolu yağdı.
Olur böyle şeyler ama toparlarlar sıcağı görünce.

E.Kahraman 31-05-2020 16:20

1 Eklenti(ler)
1 buçuk ay önce ektiğim passiflora tohumlarım çimlenmemişti. Geçen hafta elimde kalan bu tohumları saksının dibine gömmüştüm. Bugün bu kotiledonları farkettim. Passifloranın kotiledonları genelde daha yuvarlak oluyor diye biliyorum ama, inşallah tohum çimlenmiştir.

uygarb 09-07-2020 15:02

Antalya'da ben passifloraya rastlamıştım ama hiç meyvesi yoktu. Kökünden alayım dedim o kadar karışmış ki bitki alamadım ama bir dahaki gidişimde deneyeceğim

Jezebel 13-07-2020 17:47

4 Eklenti(ler)
İzmirde

Eklenti 711427

Eklenti 711428

Eklenti 711429

Eklenti 711430

Oldular.

tropikalist 14-07-2020 09:26

aynı kudret narına benziyor içi bu farklı cins mi

uygarb 14-07-2020 12:33

bundan zamanında almıştım ama nedense hiç meyve vermedi

Jezebel 14-07-2020 21:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uygarb (Mesaj 1592760)
bundan zamanında almıştım ama nedense hiç meyve vermedi

Zaten pek de lezzetli değil.
Birşey kaybetmediniz.

İlkan T 30-08-2020 10:48

Passiflora Ankaradada yetişiyor

2 Eklenti(ler)
Ankarada daha bilmediğimiz bir sürü çiçekler var bu çiçekle yolda karşılaştım 3 yılda istilacı şekilde gelişti.Ankara merkezde yasemin,defne,nar,incir(istilacı)yeni dünya meyveli,zakkum vb.8a bitkilerini görebilirsiniz.Acaba denizli kışında zarar gören çiçekler kışın ankarada niye yeşil yoksa bu bitkiler mutasyona uğrayan yeni türler olabilirmi giresundan getirilen passiflora kışın öldü ama ankaraya uyum sağlayan passiflora sağlıklı gelişiyor.
Bu çiçeği umarım daha fazla çoğaltırım

tropikalist 16-09-2020 16:40

ben de şok oldum kahramanmaraş ta rastladım 1-2 parmak kökü var inanamadım şans eseri gördüm ama onu rahat bırakmam iliğini sömüreceğim bitkinin:D

Zelenika71 26-09-2020 12:04

Çelik ya da kök verebilecek olan varsa karşılığında kaktüs ya da sukulent verebilirim..

adanalim 14-10-2020 22:32

Ben çok aradım bulamadım veren olursa bende talibim

Gokhan79 05-01-2021 15:48

Bende dikili de ektim 4 metre boy attı pergalenin üstünde. Eksi 7 gördü ve hayatta kedi. Dininden tekrar yeşillendi. Ediliş cinsi uzakdoğu seyahatinden meyve alıp çekirdeklerini almıştım birçok tropik meyve çekirdekleri de getirmiştim. Soguk direnci iyi ızmirde 10 yılda bir eksi 7 oluyor. Akdenizde rahat yetisir. Tek sorunum bir türlü çiçek açmadı. Bu yılda açmazsa erkek filan mi çıktı acaba **** faklı turlerden de mi döllenme için ekmek lazım yaprakları resimlerde gördüklerimden büyük. Yaprak boyutu kafam kadar ama meyve yok��

nadiko 23-01-2021 20:26

Bende Passiflora quadrangularis tohumu veya fide farketmez arıyorum

E.Kahraman 03-04-2021 13:13

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi E.Kahraman (Mesaj 1589503)
Passiflora Edulis ve Passiflora Alata tohumlarımı 21 Mayıs tarihinde 3 saat limonlu ılık suda beklettikten sonra torfa ektim. Kilitli poşet içinde, toprağın ısınmasını sağlamak amacıyla, güneş altında tutuyorum. Saat 16.30 gibi gölge alanda yaklaşık 2 saatlik havalandırma yapıyorum. Akşamları ise içeri alıyorum. Umarım yetiştirmeyi başarırım.

Geçen seneki 3 paket satın alma ve taze meyve içinden çıkan çekirdekleri ekme serüvenim hüsranla sonuçlanmıştı. Meyve içinden çıkan tohumların birkaçını soğuk katlama denemek üzere buzdolabına koymuştum. Geçen hafta tohumları dolaptan çıkararak 24 saat ılık suda beklettim ve ardından torfa ektim. Ve 1 senenin ardından sonunda çimlendirme işlemi başarılı. :) 1 fide merhaba dedi, 2si de boynunu gösterdi.

kılıçh 03-04-2021 15:03

Merhaba Kayseri’de yetiştirilebilecek dona dayanıklı çarkıfelek türleri var mı?

uygarb 11-04-2021 14:43

çarkıfelek bitkisi isteyenler isterseniz size çelik olarak verebilirim ister siz köklendirirsiniz ister köklendirip de verebilirim

Asia 11-04-2021 15:51

Uygarb çok mutlu olurum kendi adıma. İsterseniz adresimi hemen yazayım özelden. Şimdiden teşekkürler.

çiçeksever 14-04-2021 14:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uygarb (Mesaj 1605588)
çarkıfelek bitkisi isteyenler isterseniz size çelik olarak verebilirim ister siz köklendirirsiniz ister köklendirip de verebilirim

Çarkıfeleği Ankara da dışarıda mı evde mi yetiştiriyorsunuz? Bir de fidelerin resmini atarmısınız.

uygarb 15-04-2021 08:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çiçeksever (Mesaj 1605711)
Çarkıfeleği Ankara da dışarıda mı evde mi yetiştiriyorsunuz? Bir de fidelerin resmini atarmısınız.

Geçen sene Antalya'da bir evin bahçesinde görmüştüm bitki o kadar uzamıştı ki kaldırımlara kadar büyümüştü ben de onlardan birkaç dal aldım sonra çelikleri yaşatabildim sonra üzerinde çok durmadığım , ilgilenmediğim için öldü ama bir dahaki sefer bulursam iyi yetiştireceğim bu arada o bitki yazın çok sorun olmaz fısfıslayabilirz ama kışın muşambalı serada dursa daha iyi olur tropikaşl bitki olduğu için Ankara şartlarında

çiçeksever 15-04-2021 18:01

Kuşadasında bir evin bahçesinde gördüm. Bahçeyi sarmıştı, üzeri çiçek doluydu. Geçen yılda İstanbul Çekmeköyde bir dükkanın önünde gördüm, o da çok güzeldi.

çiçeksever 15-04-2021 18:11

Afyon da birkaç çeşit alıp yetiştirmek istedim. (Passiflora Granadilla, Passiflora Caerulea
Passiflora İncarnata, Passiflora Ligularis, Passiflora Lavender Lady, Passiflora white mirror)
Bazılarını kışa girerken bahçeye toprağa diktim.(Passiflora Caerulea -10, Passiflora İncarnata -20) kışı atlatamadılar. Bazılarını eve aldım. Evde çiçek açan bile oldu,Bazıları 2. sene bazıları o sene öldü. Yılmadım yine aldım. Passiflora Caerulea ve Passiflora İncarnata yı bahçede yetiştirmek istiyorum.

uygarb 15-04-2021 22:53

Benim de nepenthes seram var aralarına Passiflora karwinskii fena olmaz

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025