![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Benim bulduğum kaynaklarda -10 derece (Zone 8) olarak görünüyor. Ama dediğiniz gibi -20 dereceye dayanıyorsa Lutea cinsi kadar dayanıklı demektir.
Peki meyvelerinin tadları nasıl? |
|
|
Bilgiler için teşekkürler. Ben siz meyvelerinden yedinizmi manasında sordum. Çünkü yoruma açık bir konu oluyor biraz. Herkes farklı düşünebiliyor.
|
Benimkiler hiç meyve vermedi. Siz satın almak istiyorsunuz gibi geldi size yardımcı olmak istedim.
|
Alıntı:
Yardımlarınız için teşekkürler |
Merhaba iyi günler dostlar. Siteye yeni üye oldum ama bayadır takipteyim:)) şuna Van’da yaşıyorum ve passiflora yetiştirmek istiyorum bahçede. Peyzaj amaçlı. Biraz araştırma yaptım sanırım passiflora incarnata dona dayanıklı.fakat tohumunu bulamıyorum. Elinde olan var mı? Veya nerden bulabilirim. 40-50 tohum yeterli olur
|
Ben kendim aliexpressten tohum getirttim. Zengarden, n11 veya gittigidiyorda da satan oluyor.
|
Merhabalar eğer fide paylaşan varsa bende rica edeceğim ücretli olarak,meyva veren olmasını tercih ediyorum sadece❤️
|
Alıntı:
|
2 üstteki mesajda yazmıştım.
|
Merhabalar iki ayrı tür pasiflora yan yana dikilebilir mi acaba?tozlaşma cinsleri etkiler mi?
|
Arkadaşlar çarkıfelek çiçeği balkonda bakıyorum ilk aldığımda 2 aya yakın çiçek açtı soldu açtı soldu sonradan çıkan tomurcaklar daha küçükken kuruyor açmadan sebebi nedir. Çiçek çok yeşil ama tomurcak hem azaldı hemde açmadan dökülüyor suyumu az
MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Bunlar hangi tür bilen var mı?
|
2 Eklenti(ler)
Ben yıllar önce işyeri bahçesine dikmiştim.
Uzadı gitti, hem yağmur dışında sulanmıyor Eklenti 697193 Eklenti 697194 Beş tanesini bu gün yedim. |
Birçok cinste kıştan ziyade yaz sıcağının öldürücü olduğunu gözlemledim.
Eksi ısılar değil de artı ısılar daha tehlikeli. Ve bu konuda maalesef ki veri yok. |
Bizdede iki kök vardı biri tamamen kurudu diğeri ise yeşil ama keyifsiz oda kuruyacak heralda nedeni hakkında bir fikriniz varmıhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...f52008a12a.jpg
MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Uzaktan gördüğüm kadarıyla toprağı çok sert bir toprak. Passiflora daha hafif havadar toprakları seviyor. Nedenlerden biri bu olabilir.
|
arkadaslar merhaba ben de bu pasifloranın sverywerts marka tohumunu aldım internette yaygın. ama türü cinsini bilmeden aldım diyebilirim. fotoğraftaki sw gran. türüne benziyor. yardım edebilecek var mı?
|
Sn.drfettah, ekip ne çıkacak bakacaksınız.
Yardımlık bir durum yok ki ortada. Bir gece ılık suda bekletin ve toprağa ekin. Basit. |
sn jezebel tesekkürler cıkınca paylasayım cok ilgimi cekti bu konu.
|
Sadece bir tek gün açık kalan ama hergün açacak kadar bol tomurcuk yapan passiflora, kac kez tozlastırma yaptığım halde meyve tutmadı taa ki bugüne kadar, tabi o da benim değil doğanın işi son çiçek meyveye durmuş şu an yeşil zeytin boyutunda, fotoğraf eklerdim ama Ah şu tembellik yok mu :).
|
Alıntı:
Çevredeki birçok Passiflora çok çiçekli hiç meyve vermeyen türden. Benimkinin tohumunu üzerinde çok meyve gördüğüm bir bitkiden aldım. İzmir’de olanlar için konum veriyorum Buca 23 Nisan İÖO ‘ nun arka giriş kapıdının yanında. Hala üzerinde çok meyve var. 10 ‘a yakın tohum çimlendirip ormana dikeceğim. Sonucu merak ediyorum. Passiflora cerulea. Saygılar. |
Sayın:Jezebel aldığınız passifloranın ilkokul yakınında olması beni düşündürdü, ya çocuklar toplayıp yerlerse diye endişe duydum. Bende ki de aynı türden forumdan Sayın:Kader hanımın dağıtımından edinmiştim , kargonun hoyratlığın dan kurtulup bu günlere geldi, çok güçlü bir bitki. Çalışmalarınızı takipteyim umarım güzel sonuçlar alırsınız. Saygılar.
|
Sn.ParlakYıldızlar, bu günün çocukları annelerinin soyup, kesip önüne koyduğu elmayı zor yiyorlar.
Bilmedikleri bir şeyi merak edip yerler mi bilmem. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025