![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Geçen hafta seradan 4 tane alaca yapraklı ortanca aldım. Bir karış boyundalar ama ortaları tomurcuklu. Bu başlığı okuyunca sarmaşık mı diye merak ettim. Sanırım zamanla ne olduğunu anlayacağım. Normal ortancaların alaca yapraklısı var mı bilmiyorum. Seninki ne durumda? Güneş, gölge durumu nasıl? Duvara tutunuyor mu? Bir de son halinin fotoğrafını ekler misin? Ben sabahtan başlayıp öğleden sonra 2:00 -2:30 'a kadar güneş alan bir yere diktim. Yerini şimdilik sevmiş görünüyor. Umarım iyi gelişim gösterir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Uzman16, benim ki de seninkiyle aynı ışık koşullarında, yeriyle ilgili problemi yok. henüz duvara tutunmadı öyle de bir eğilimi yok, sarmaşık olduğundan şüphe duymaya başladım. Belki de normal ortancanın alacalısıdır ama çiçek yapıları farklı. Bende dört senedir, aynı çiçek yapısında, yaprakları alacasız tür var, kesinlikle sarmaşık değil ![]() Her neyse, sabırla beklemekteyim, sarmaşık olmayacaksa bile güzel bir ortanca. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Merak ettiğim için bu konuyu biraz araştırdım. İnşallah sizlere ışık tutar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
|
Şarmaşık ortanca türleri
Sarmaşık ortancaları, Japon şarmaşık ortancaları Schizophragma hydrangeoides beyaz renkli, Schizophragma hydrangeoides ’Roseum’ pembe renkli, değişik yapraklı olan Schizophragma hydrangeoides Moonlight türü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
|
Daha önce çok dikkat etmedim ama sanırım benimki çinli. Yarın yapraklarını görüntülerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
|
Sanırım en önemlisi yaprak büyüklüğü . Çalı formunun alacalısı bende var. Dal yapısı zayıf kolay eğiliyor yaprakları orta boy, dik çiçekleri kapalı iken pembe açmaya başlayınca beyaz oluyor. Sarmaşığın yaprakları alacalı türün nerdeyse 1/3 ü kadar. Resimleri yaprak büyüklüğünü anlatacak şekilde görüntülersek sanırım sorularımızın cevabını bulabiliriz. Birde sarmaşık ortancanın çiçekleri daha yayvan , top şeklinde değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Sarmaşık ortanca mı? 1yaşıma daha girdim. İstanbul'da nerede bulabiliriz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |