![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-10-2014
|
Madaqaskar yaseminim tüm yazı yalnız sabahları güneş gören ve fazla rüzgar almayan duvar önünde geçirdi. Yerini sevdi qaliba, her biri 1,5-2 metreye yakın yeni dallar çıkardı. Kışı da yerinde tutmağı düşünüyorum, buralarda temperatur çok nadiren eksi 9-10 dereceye kadar düşer, fazla donlar olursa belki birşeyler sararım, yabancı sitelerde duvarlara, merdivenlere sardırılmış metrelerce uzunluktakı madaqaskar yaseminlerini görüyoruz. O kadar uzunluktakı bitki hemin yıl dikilmemişdir herhalde, demek ki, kışı dışarıda geçirebilen bir bitkidir. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn.lilpar76 dayanabildiği sıcaklık en fazla -1C. şimdiden sarıp sarmalayın bence. Bakü onun için fazla soğuk. Madagascar Jasmine, Bridal Wreath, Bridal Bouquet, Hawaiian Wedding Flower, Stephanotis, Wax Flower Stephanotis floribunda |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-10-2014
|
Uyardığınız için çok minnettarım, sayın Jezebel, bunu aklımın bir köşesine yazdım ![]() Sanırım, sarıp sarmalamak için henuz çok erken. Ama, yine de tedbirli olurum, hava sıcaklığı 6-7 kibi olduğu zaman sararım. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Dayanmak ve rahat etmek ayrı şeyler. Tamam bu ısıya dayanır, kısa süreliğine hayatta da kalır. Ama aslında bitkiler için rahat ettikleri, yani termik konfor 14 derecenin üstündedir. Optimal ısı da 19-25 derecelerdir. Tabi karar sizin. Kabarcıklı naylondan koruyucu kılıfları dikmeye başlayın, şimdiden kolay gelsin. ![]() Düzenleyen Jezebel : 12-11-2015 saat 18:54 |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kaç yaşında ki ? Çok yaşında olmalı ve geçen seneyi atlattıysa bu seneyi de atlatır ![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Alıntı: