agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sarılıcılar
(https)

Beğeni Düzeni350Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-10-2017, 10:18   #1
Ağaç Dostu

musk's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nanemolla Mesajı Göster
Sn musk yazdığınız ilaçlar yumurtalarına da etkin mi?
kırmızı örümcek, doğrudur. Ben kullanıyorum uzun süredir. temizliyor. Ancak bitkinin her tarafını ilaçlamanız lazım.

musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2017, 12:17   #2
Ağaç Dostu

nanemolla's Avatar

Giriş Tarihi: 13-07-2014
Sizi yormadıysam hangi aralıkla kaç kere uyguladığınızı da yazarmısınız sn musk.Ve temizliyor derken bir daha görmüyormusunuz yoksa bir iki ay falanmı kayboluyor.

nanemolla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2017, 14:35   #3
Ağaç Dostu

musk's Avatar

Bir kez uygulayın 15 gün sonra tekrar uygulayın. Yazın kuru havalar basladığında tekralama ihtimali var. Gözünüz üzerinde olacak bitkilerin.

Eski 22-10-2017, 17:04   #4
Ağaç Dostu

nanemolla's Avatar

Tekrar imdadıma yetiştiniz sn musk .Aslında bu ilac meselesini akar başlığında da soruşturuyurdum. sağolun saglicakla kalın.

Eski 27-10-2017, 11:37   #5
ozo
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-10-2016
Merhaba arkadaşlar, yazın bir yerde çiçek açmış halini görüp hayran kaldığım ve internetten aldığım madagaskar yasemini var elimde.
Remini yüklemeye çalışacağım. Ofis ortamında kapalı alanda duruyor. Zaten elime ulaştı 2 gün sonra tüm çiçeklerini döktü. Ofis kışın sıcak oluyor tabi ama balkona koymak istemedim. Öncelikle sormak istediğim sorular var yardımcı olursanız çok sevinirim
1-Kapalı ofis ortamında yaşar mı?
2-Kaç günde bir ve ne şekilde sulama yapmam gerek?
3-Tele sarılmış durumda, tel daire şeklinde, telden kurtarayım mı ?
4-Başka dikkat etmem gereken bir konu olurmu?
Çok ama çok teşekkür ederim

Düzenleyen ozo : 27-10-2017 saat 11:50 Neden: kelime düzeltme
ozo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2017, 15:31   #6
Ağaç Dostu

musk's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ozo Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar, yazın bir yerde çiçek açmış halini görüp hayran kaldığım ve internetten aldığım madagaskar yasemini var elimde.
Remini yüklemeye çalışacağım. Ofis ortamında kapalı alanda duruyor. Zaten elime ulaştı 2 gün sonra tüm çiçeklerini döktü. Ofis kışın sıcak oluyor tabi ama balkona koymak istemedim. Öncelikle sormak istediğim sorular var yardımcı olursanız çok sevinirim
1-Kapalı ofis ortamında yaşar mı?
2-Kaç günde bir ve ne şekilde sulama yapmam gerek?
3-Tele sarılmış durumda, tel daire şeklinde, telden kurtarayım mı ?
4-Başka dikkat etmem gereken bir konu olurmu?
Çok ama çok teşekkür ederim
1-Yaşar ama yaçzın dışarda daha memnun olur.
2- Toprağı kuruduktan sonra sulayın, Kışın Nispeten daha az.
3-Telden kurtarırsanız nereye sardıracaksınız. Biraz büyüyene kadar oyle kalsın simdilik.
4-Bol ışık ve güneşi sever, çiçek için şart

Eski 27-10-2017, 11:55   #7
ozo
Ağaçsever

Eski 27-10-2017, 15:37   #8
ozo
Ağaçsever

Sn.Musk çok teşekkür ederim. Arada gelişimi hakkında bilgi vermeye çalışırım buradan.
İyi günler

Eski 28-10-2017, 10:26   #9
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-08-2013
Sayın ozo, soğuğu sevmiyor, yukarıdaki yorumlarıma bakarsanız soğuk aldığı için yapraklarını sarartıp döktüğünü görebilirsiniz. O yüzden kışı iç mekanda, camdan çok uzak olmayacak şekilde geçirmeli. Ne zaman su istediğini belli eden bir bitki bu, yaprakları yumuşayıp "etleşince", hafif sarkınca tam zamanı. Çok sulamayın o yüzden, fazla sevgi ile öldürmeyin.

anarius Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2017, 09:13   #10
ozo
Ağaçsever

Merhaba Sayın Anarius, peki bu çiçeği çoğaltmak için hangi tekniği izlemem gerek, hangi ay olmalı?
teşekkür ederim

Eski 30-10-2017, 09:23   #11
Ağaç Dostu

Çoğaltma işine pek bulaşmadım ama yukarıda bir arkadaşımız anlatmıştı, çelikle ilkbahar aylarında mı neydi. Önceki yazılara göz atarsanız kolaylıkla bulursunuz. Yanılmıyorsam musk bahsetmişti.

Eski 26-12-2017, 09:58   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-12-2017
Merhaba.Benimde 1-1,5 aydır bir yaseminim var.Ofisde bakıyorum.Geldiğinde yapraklarından sararıp dökülenler oldu.Şimdide dallarında pamukçuk oluşmuş.Ne yapmalı, neden oldu acaba?

yasmin.28 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2018, 14:20   #13
Ağaç Dostu

EAkpınar's Avatar

Giriş Tarihi: 13-05-2015
Geçen yıl anneler gününde iş yerindeki arkadaşım hediye etmişti yaseminimi . Çiçeklerine ikimizde bayılmıştık. Kışın tüm yaprakları sararıp döküldü. Çok üzüldüm, aklıma önce köklerini kontrol etmek geldi. Ancak hepsi çok sağlıklıydı. Kalan iki yaprağıyla bahara ulaştı şimdi aşağıdaki gibi. Forumu okuyunca kışın cam balkondan içeri almak gerektiğini de öğrenmiş oldum. Orkidelerim, çilli begonyam, mum çiçeğim hepsi kışı cam balkonda geçirdi. Yaseminim yeniden yapraklandı ve sürgün vermeye başladı fakat ne zaman çiçek açar dersiniz

Eklenen Resimler

EAkpınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2018, 14:01   #14
Ağaç Dostu

nevgül's Avatar

Giriş Tarihi: 25-07-2018
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi EAkpınar Mesajı Göster
Geçen yıl anneler gününde iş yerindeki arkadaşım hediye etmişti yaseminimi . Çiçeklerine ikimizde bayılmıştık. Kışın tüm yaprakları sararıp döküldü. Çok üzüldüm, aklıma önce köklerini kontrol etmek geldi. Ancak hepsi çok sağlıklıydı. Kalan iki yaprağıyla bahara ulaştı şimdi aşağıdaki gibi. Forumu okuyunca kışın cam balkondan içeri almak gerektiğini de öğrenmiş oldum. Orkidelerim, çilli begonyam, mum çiçeğim hepsi kışı cam balkonda geçirdi. Yaseminim yeniden yapraklandı ve sürgün vermeye başladı fakat ne zaman çiçek açar dersiniz
Sayın EAkpınar, yasemininiz bu yıl çiçek açtı mı? Son halini merak ettim.

nevgül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2018, 09:30   #15
Ağaç Dostu

Şu anda yeni yerine tam alışma, toparlama aşamasında gibi. Normalde bir sonraki aşama çiçek. Fakat bol ışık alabilirse eğer çiçek oluşur.

Eski 17-05-2018, 09:48   #16
Ağaç Dostu

EAkpınar's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi anarius Mesajı Göster
Şu anda yeni yerine tam alışma, toparlama aşamasında gibi. Normalde bir sonraki aşama çiçek. Fakat bol ışık alabilirse eğer çiçek oluşur.
Teşekkür ederim. Sn. Anarius beklemekten başka yapacak bişey yok demek ki.

Eski 26-11-2018, 15:03   #17
Ağaç Dostu

nanemolla's Avatar

Name:  1026201816526.jpg
Views: 663
Size:  52.4 KB

Geçen bahar çeliklediğim yaseminim.5 çelik yapmıştım firesiz tutmuştu yakın çevrem çok istedi onlara dağıttım en gürü bana kaldı bir sürü de çelik komşulara dağıtmıştım. Anacını da kendi anacığıma hediye ettim

Eski 27-11-2018, 14:25   #18
Ağaç Dostu

EAkpınar's Avatar

Sayın Nevgül yaseminim çok kötü oldu. İzin dönüşünde tüm yaprakları sararmıştı. Şuan salonda üzerinde bir tane yarı sararmış yaprak ve yeni oluşan 2 yaprağı var. İnşallah toparlanır

Eski 27-11-2018, 14:46   #19
Ağaç Dostu

nevgül's Avatar

Giriş Tarihi: 25-07-2018
Sn EAkpınar; sağlık olsun. Umarım düzelir.

nevgül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2019, 07:04   #20
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-07-2018
Merhabalar arkadaşlar. Birkaç defa madagastar yasemini aldım ama yaşatamadım bende tohumundan denemeye karar verdim.Madagastar yaseminin tohumunu hiç bir yerde bulamadım, zengarden de de tükenmiş. Acaba elinde madagastar yasemini tohumu olup benimle paylaşacak çıkar mı aranızda? Hoççakalın.

Laleşahin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2020, 09:32   #21
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-10-2019
Madagaskar Yasemini Stephanotis Çiçeği

Merhaba,

Bu cicek bir senedir bende, geldiginde uzerinde cok guzel kokulu beyaz cicekleri vardi, Izmir'de balkonda bakiyorum suan. Ilkkez resimdeki gibi bir dal cikardi, kendi uzerine sardim ama dogru mu yaptim bilmiyorum. Bir suru yeni yaprak cikardi acik yesil olanlarin hepsi yeni yaprak ama hala cicek yok. Saksi mi kucuk **** salonda olsun istiyorum ozellikle ciceklendigi zaman, uygun bir cicek mi salon icin? Ciceklenmesi icin yapabilecegim birsey var mi? Solucan gubresi verdim ise yaramis gibi durmuyor, sadece yapraklandi. Yardimci olur musunuz?

Eklenen Resimler

betuloruc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2020, 09:34   #22
Ağaç Dostu

musk's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi betuloruc Mesajı Göster
Merhaba,

Bu cicek bir senedir bende, geldiginde uzerinde cok guzel kokulu beyaz cicekleri vardi, Izmir'de balkonda bakiyorum suan. Ilkkez resimdeki gibi bir dal cikardi, kendi uzerine sardim ama dogru mu yaptim bilmiyorum. Bir suru yeni yaprak cikardi acik yesil olanlarin hepsi yeni yaprak ama hala cicek yok. Saksi mi kucuk **** salonda olsun istiyorum ozellikle ciceklendigi zaman, uygun bir cicek mi salon icin? Ciceklenmesi icin yapabilecegim birsey var mi? Solucan gubresi verdim ise yaramis gibi durmuyor, sadece yapraklandi. Yardimci olur musunuz?
O koyduğunuz yerde duruyorsa çiçek beklemeyin. Bol ışıklı, aydınlık bir yeriniz, varsa oraya alın. iki sulama arasında toprağın kurumasını bekleyin. Çiçekler gelecektir. Çiçekler yeni uzayan dallardaki yaprak diplerinden gelecek. Yalnız dikkat bol aydınlık, güneş demek değil.

Eski 02-07-2020, 12:48   #23
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-10-2019
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi musk Mesajı Göster
O koyduğunuz yerde duruyorsa çiçek beklemeyin. Bol ışıklı, aydınlık bir yeriniz, varsa oraya alın. iki sulama arasında toprağın kurumasını bekleyin. Çiçekler gelecektir. Çiçekler yeni uzayan dallardaki yaprak diplerinden gelecek. Yalnız dikkat bol aydınlık, güneş demek değil.
Suan cicek balkonda duruyor, aksam uzeri 2 saat bol gunes aliyor hatta direk isik diyebilirim. Yeni resim paylastim, iki yerinde tomurcuk gibi birsey var, sanirim cicek olucak, umarim oyledir

Balkonda suan keyfi yerinde gibi ama benim hayalim duvar kafesi gibi birsey alip salonda oraya sarmasik yapmakti bu cicekle. Muthis aydinlik diyemem balkon gibi ama gayet isik aliyor, olmaz mi dersiniz orada?

Eklenen Resimler

betuloruc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2020, 20:26   #24
Ağaç Dostu

musk's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi betuloruc Mesajı Göster
Suan cicek balkonda duruyor, aksam uzeri 2 saat bol gunes aliyor hatta direk isik diyebilirim. Yeni resim paylastim, iki yerinde tomurcuk gibi birsey var, sanirim cicek olucak, umarim oyledir

Balkonda suan keyfi yerinde gibi ama benim hayalim duvar kafesi gibi birsey alip salonda oraya sarmasik yapmakti bu cicekle. Muthis aydinlik diyemem balkon gibi ama gayet isik aliyor, olmaz mi dersiniz orada?
Çiçek tomrcukları geldiğine göre yerinden halinden memnun demektir. Aynı sekilde bakkaya devam. çiçekler 3-5 gün içinde açar.
Bu bitki pek içeri bitkisi değil. normalde dışarıya uygun. Kışın içeri almak kaydıyla.Tabi benim sözüm istanbul için. Kışın 8-10 derecenin altına düsmeyen yerlerde dısarda da kalabilir.
Ben bahçede de , camekanda da yetistirdim. En iyi sonucu kuzeye bakan camekanlı balkonda aldım. Bol çiçek açıyor. Ama salon. Pek mutlu olacağını sanmıyorum. Yinede deneyin. Çiçek açması için bol ışık sart yalnız.

Sarmasıklarda en büyük sorun bir yerlere sardırmada. Sürekli üzerine çevriliyor bu da bitkiyi boğuyor. Dalaysıyla ben her martta bitkiyi kuşa çevirirdim. Yani sıkı budardım.Yeni sürgünlerden çiçekler gelir, hacim de kontrol altında olur. Unlu bite dikkat. Bu bitkiyi çok sever.

Eski 16-06-2020, 15:59   #25
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-06-2012
Merhaba. Çelik paylaşabilecek olan var mı acaba?

polemos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2023, 09:03   #26
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-03-2023
Madagaskar yaseminim için siteye üye oldum diyebilirim. 1 yıldır gelişme göstermiyor.Bu kış dışarıda soğuğa maruz kaldı ve gelişmedi. Nasıl budama yapmalıyım?

Eklenen Resimler

Düzenleyen Fatma .Ş : 27-03-2023 saat 08:03
Fatma .Ş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2008, 09:57   #27
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hkndal Mesajı Göster
evet çok hoş bir kokusu var bu adi daldırma nedir acaba tekin bey ?
http://www.agaclar.net/forum/showthr...emin+%FCretimi başlığında gerekli bilgileri bulacaksınız.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2013, 22:20   #28
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-03-2013
bu yasemenden bende de vardı aynısıydı bir türlü olamdı gitti...hep aynı boyda ben kıbrısta gördüm güneş alan bir yerde dışarda kocaman oldu..hemen geldim dışarı terasa güneş gören yere koydum coştu hem de nasıl..üzeri çiçek doldu..tavsiye ederim..gneş gören yeriniz varsa hemen oraya koyun bende günde 3-4 saat güneş görüyor saksı da değiştirmek zorunda kaldım maşallh .çok iyi..bir de ayda bir çiçek gğübresi veriyorum sıvı çok güzel oldu..kıbrısta inanılmaz güzel büyüdü mis gibi çiçek açıyor..bence güneş seven çiçek bu...umarım sizlerin de ynısı olur..sağlıkla kalınız

egülnur beğendi.
gezgin16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2008, 23:11   #29
Yeni Üye

acemibahcivan's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2008
bu yaseminin madagaskar olup olmadıgını nasıl anlayacagız ? gercekten güzel kokanı hiç kokmayanı var.bakımıda etkilidir belki ama cinsi nasıl ayırt edecegimiz benim gibi yeni alacaklar için önemli.

acemibahcivan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025