![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-04-2012
|
Merhaba, Bayılıyorum tatlı bezelyeye ama hiç verim alamadım bugüne dek, umudumu kesmek zorunda kaldım. Güzel sonuçlar alırsanız seneye beraber ekeriz ![]() Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Aynı zamanda Bezelye (Pisum sativum) de ekmiştim onlar sorunsuz çıktılar. Ben bezelyeye de bayılıyorum ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Baharın yaklaşmasıyla benim de avuç içlerim kaşınmaya başladı, çok fena bir şeyler ekesim var ![]() Neyse, tohumlarım geldi. Tohum kabuğunu törpüleyip suya koydum. 24 saat sonra tuvalet kağıdı başlatma saksılarımda toprakla buluşturacağım. Bu sene benden başka tatlı bezelye deneyen var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-04-2018
|
Arkadaşlar merhaba, aranıza yeni katılıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2012
|
Butterfly pea tea diye geçen çay, bu bitkinin çiçeklerinden mi yapılıyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Ben de geçen yıl satın aldığım süs bezelyesi tohumlarını geçen hafta saksıya ektim. Geçen yıl komşumda da aynı bitki vardı. Ancak çiçekleri azdı. Benim tohumlarım karışık renkli. Kırmızı,pembe,beyaz, eflatun... Kokulu olduğunu bilmiyordum. Pakette 250 cm. boya ulaşacağı yazıyor. Umarım benimkiler de kırmızı çıkar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl seyreltmedim, duvar boyunu oldukça güzel doldurmuşlardı. Bu yıl da seyreltmeyi düşünmüyorum. Oldukça yoğun bir görüntüleri oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Limon; senin bezelyelerinle benim bezelyelerin yaprakları birbirine benzemiyor. Yoksa bana öyle mi geldi ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Uzman16; seninkiler de çok sağlıklı görünüyor. Uzayınca sarılmaları için uygun bir düzenek hazırlamalısın. Çünkü yakında uçlarından tutunacak kısımlar çıkacak. Mutlaka bir yerlere tutunmaya çalışırlar.kendikendilerine veya yakın başka bitkiye, duvara vs tutunurlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Kırmızı açanın çiçeği kokmuyor demiştim önceki mesajımda , koku daha sonra oluştu diyeceğim ama bana biraz saçma geliyor .Ne dersiniz ? veya ilk çiçekte alamadım kokuyu , çiçekler çoğalıncamı farkettim acaba ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2011
|
Arkadaşlar önerileriniz üzerine tohumların bir kısmını ayırıp bir kısmını geçen hafta diktim. Durum aşağıdaki gibi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|