agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sarılıcılar
(https)

Beğeni Düzeni654Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-03-2016, 10:17   #1
Ağaç Dostu

Nefin Nur's Avatar

Giriş Tarihi: 09-01-2011
herkese iyi günler, küçük bir bahçe kiraladım 3 veya 5 yıl sonra bu bahçenin olduğu yerler yıkılacakmış ve çıkmak zorunda kalıcaz bu yüzden ağaç vs. dikemiyorum , bahçemde morsalkım olmasını da çok istiyorum ama ilerde kesileceğini düşününce dikmekten vazgeçtim, şimdi sizlere sorum büyük bir saksı alıp içine diksem çiçeklenme olur mu yoksa cılız mı kalır, saksıda olursa ilerde bahçe yıkılınca alıp başka yere götürebilirim

Nefin Nur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2016, 08:05   #2
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
[URL="http://www.agaclar.net/forum/1446353-post434.htm"]

Bu mesajdaki resimleri çekerken bir tohum almıştım.
Kapsülü çok sert, çekiçle kırdım ve ektim.

Sonuç

Name:  image.jpg
Views: 1144
Size:  44.9 KB

Wisteria sahibi olmanın kestirme yolu.
Olmadı Pazar'da torbada 10 lira , saksıda 15 lira

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2016, 09:01   #3
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 29-08-2008
Kaldırabileceğiniz ağırlıkta saksılar kullanın, saksının altında bolca 5-6 tane geniş yan delik olsun. Köklerin dışarı toprağa kaçmasına göz yumun, ama her kış girmeden önce bu dışarı kaçan kökleri saksıdan çıktıkları yerden kesin ve saksı boşa çıksın. Böylelikle saksıda çok rahat büyütürsünüz ve güçlü çiçekler açan bir morsalkım ağacınız olur. Çok uzayan gereksiz uzantıları kış aylarında kesip terbiye verebilirsiniz.

Normalde 20-30 lt saksılarda balkon ve teraslarda da olur.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nefin Nur Mesajı Göster
herkese iyi günler, küçük bir bahçe kiraladım 3 veya 5 yıl sonra bu bahçenin olduğu yerler yıkılacakmış ve çıkmak zorunda kalıcaz bu yüzden ağaç vs. dikemiyorum , bahçemde morsalkım olmasını da çok istiyorum ama ilerde kesileceğini düşününce dikmekten vazgeçtim, şimdi sizlere sorum büyük bir saksı alıp içine diksem çiçeklenme olur mu yoksa cılız mı kalır, saksıda olursa ilerde bahçe yıkılınca alıp başka yere götürebilirim

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2016, 07:42   #4
Ağaç Dostu

Nefin Nur's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mutlu Kutlu Mesajı Göster
Kaldırabileceğiniz ağırlıkta saksılar kullanın, saksının altında bolca 5-6 tane geniş yan delik olsun. Köklerin dışarı toprağa kaçmasına göz yumun, ama her kış girmeden önce bu dışarı kaçan kökleri saksıdan çıktıkları yerden kesin ve saksı boşa çıksın. Böylelikle saksıda çok rahat büyütürsünüz ve güçlü çiçekler açan bir morsalkım ağacınız olur. Çok uzayan gereksiz uzantıları kış aylarında kesip terbiye verebilirsiniz.

Normalde 20-30 lt saksılarda balkon ve teraslarda da olur.
teşekkürler

Eski 08-05-2016, 23:33   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-05-2016
Foruma yeni katıldım ve bilen üyelere wisteria hakkında bir sorum olacak.
Çin'den wisteria tohumu getirttim ve 3 günde torfta çimlendiler. Hemen saksıya aldım fakat 10 cm boya gelince durdular. Bunun nedeni ne olabilir?

soledad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2016, 14:38   #6
Ağaç Dostu

Nefin Nur's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi soledad Mesajı Göster
Foruma yeni katıldım ve bilen üyelere wisteria hakkında bir sorum olacak.
Çin'den wisteria tohumu getirttim ve 3 günde torfta çimlendiler. Hemen saksıya aldım fakat 10 cm boya gelince durdular. Bunun nedeni ne olabilir?
inşallah fidelerin keyfi yerindedir, Çin'den hangi site üzerinden alışveriş yaptınız, memnun kaldınız mı

Eski 19-05-2016, 11:15   #7
Ağaç Dostu

sagol's Avatar

Giriş Tarihi: 26-02-2011
Sayın Nefin Nur,

Mor salkımı fidanlıklarda bulmak mümkün. Çinden tohum getirmenize gerek yok bence. Mor salkımlar genelde çelikle üretilir nedeni ise tohumdan yetiştirilenler 10-12 sene çiçek açmaz. Bende bir tane tohumdan yetişme mor salkım var 6 yıldır çiçek açmadı, 5-6 yıl daha var çiçeklenmesi için Tohumdan yetiştirilenlere erken çiçek açtırmak için aşı yapılıyor.

Kolay gelsin....

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nefin Nur Mesajı Göster
inşallah fidelerin keyfi yerindedir, Çin'den hangi site üzerinden alışveriş yaptınız, memnun kaldınız mı

sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2016, 10:25   #8
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-05-2016
Çin'den tohum getirtme işinden çok memnun kaldım. Ulaşması 45-60 gün sürüyor fakat hem fiyat ham sayı hem kalite bakımından çok iyiler. Üstelik pek çok tohum çeşidi için kargo ücretsiz. 30 a yakın tohum çeşidi sipariş ettim eksiksiz geldiler. Zaten aliexpress sitesi üzerinden alışveriş yapmıştım

soledad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025