![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Bugün ben de bu çiçekten aldım. Boyu 70 cm kadar. Üzeri çiçek ve tomurcuk dolu. Bakımına ilişkin bilgi bulamayınca araştırdım. Sarkan sepetlerde de aynı petunya ve sardunya gibi kullanıldığını gördüm. ![]() Benim aldığım da bu renk. Çekince fotoğrafını paylaşırım. Bulduğum bilgiler: DİPLADENYA Anavatanı: Tropikal Amerika'dır. Çiçekler: Beyaz, pembe ve kırmızı renktedir. Çiçeklenme zamanı: Mayıs -Ekim arası çiçek açar. Yer seçimi: Aydınlık fakat direk güneş almayan ortamı sever. Yıl boyunca soğuk nemli ve ılık ortam ister. kışın 15 derece ideal sıcaklıktır. Su ve besin ihtiyacı: düzenli olarak toprağı nemli tutulmalıdır. Asla soğuk ya da sert su kullanılmamalıdır. Mart-Ağustos arası iki haftada bir besin verilmelidir. Çiçeklenme döneminde sulama azaltılmalıdır. Bakım: Yüksek nem ortamın oluşturulmalı,sıkça su püskürtülmelidir.Eğer gerekiyorsa saksısı ilkbaharda değiştirilebilir. Üretim: İlkbaharda kesilen uç dallarından ısıtılmış yastıklarda köklendirilebilir. Hastalık ve zararlılar: Fazla kuru havada yaprak kıvrıklığı ,fazla sulamadanda kök ve yaprak çürümesi meydana gelir.Örümcek ve yaprak bitleride zararlıları arasındadır. Kaynak |
![]() |
![]() ![]() |
|
|