![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-05-2021
|
Merhaba 3 ay önce kırmızı büyük boy mandavilla aldım. Hemen arkasında beyaz daha küçük bir mandavillayı 3te 1'i fiyata aldım. küçük olan gayet iyi durumda iken büyük olan günden güne kötüleşiyor. Önce ikisi de evdeydi uçlarından kurumaya başladı kuruyan yerleri kestim yaprakları sarardıkça sararan yaprakları topladım. Saksısını değiştirdim Balkona çıkarttım. Yine de günden güne kötüye gidiyor. Hatta şuanda beyaz ve küçük olan ondan çok daha büyük. Üzerinde neredeyse hiç yaprak kalmadı ve kese kese küçüldü. Ne yapmalıyım |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
|
üstte yazdığım bitki ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-05-2020
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
|
Ağsı yapı yok. Şu an üzerinde 2 tane yaprak kaldı. Fazla su vermiş olabilirim. Aldığımda yağmur altında su içindeydi ve çok iyi görünüyordu. Bu yüzden suyu sevdiğini düşündüm. Şu an daha az su veriyorum toprağını zaten değiştirmiştim. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2014
|
Saksını ve toprağı değiştirin. Kök kısmında problem olmuş. Ya çok sulanmış, **** toprak çürük. . Canlı merkez dalı kalsın diğer dalları budayın. Güneş görmeyen ama çok aydınlık bir yere alın. . |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
|
Benimki öldü galiba. tamamen budadım. Yazın bitler ve beyaz yapışkan pamuksu bir şeyler oldu günden güne daha kötü oldu. Şu an da kökü de kuru gibi. Beyaz olan da yapış yapış ama hala canlı. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
|
Bu gün pes ediğ söktüm çiçeğimi. Köklerindeki yumrular çürümüş. Çürükleri elimle temizleyip beyazımın dibine diktim. Sanırım ben çok büyük saksılara ektim çürüdüler |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
|
İkiside tamamen çürüdü. Kırmızının dibinde yumrular vardı tamamen çürümüş. Beyazdahiç yumru yoktu o neden kurudu anlamadım. Tarçıklayıp üçük saksılara yeniden ektim. Şu an tamamen ölmüş gibiler pek bir ummudum yok. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-04-2022
|
Merhabalar agaclar.net in içinde Doğa için çal var onu dinleyen var mı |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-04-2022
|
Şarkı
https://www.youtube.com/redirect?eve...&v=u2kBNb79bN8 Doğa İçin Çal 10 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Celal bey Sundavilleyi ben de mayıs ayında aldım, bu yıl ilk kışı içeride bulunduracağımı yazmıştım. Zaten ağaç aş de dış mekan bitkisi olduğunu söylediler. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Limon çoktandır nete çıkamıyorum, arkadaşın serasında ona yardım ediyorum. Sundevillini yeni gördüm maşallah iyi gidiyor, gövdede şişlikler görüyorum, bu iyiye haber, oralardan kök verecek fakat biraz zaman alır sabretmen lazım, gülegüle büyüt. Saygılar |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2008
|
Hemen efendim, sizi mi kıracam... Ama hemen olduğu için biraz tuhaf bir fotoğraf oldu, şu an her yer çok dağınık, kusuruma bakmayın lütfen ![]() |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Anladığım kadarıyla çeliklerin köklenmesi için toprağın sıcak olması gerekiyor. Bir de yabancı kaynaklara göz atayım, bakalım değişik tekniklere rastlayacak mıyım. Çelikler tutmayacak olursa ben de çelik konusunda size yardımcı olayım Adalet hanım, hem farklı renk de katılmış olur koleksiyonunuza. Bu kadar seveni olan bir bitkiyi daha çok paylaşmak lazım diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Rica ederim ![]() Havalar biraz ısınsın ben de deneyeceğim çelik köklendirmeyi. Bu arada az evvel yabancı bir sitede okudum; daldırma ile de çoğaltılıyormuş. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Adalet hanım çeliklerden haber var mı ? Benimkine baktım çelik alacak güzel bir nokta bulamadım. Hepsinin ucu tomurcuklu, kesmeye kıyamıyorum. Artık çiçeklerin geçmesini mi beklemek lazım bilemedim. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet arkadaşlar , yerini sevdi , her gün sabah suluyorum akşama kurumuş oluyor . Sevgili Füsun baya uzadı sen görmeyeli desteğine ilave yapmak zorunda kaldım . Benim neşe kaynağım , her görüşüme kadar yeni bıyık atmış oluyor , ben de o bıyığı sardıracak yer arıyorum ... Gönlüm pembe ' de kaldı ... |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir yıldır bu bitkiyi yetiştiriyorum, benim gözlemlerime göre sundaville suyu seviyor![]() |
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
sundaville
Alıntı:
Sn.acemifüsun, aynı iklimdeyiz, bahçede mi ekili, güneş durumu, toprak durumu nedir? benimki çiçeklerini erken mi döktü? bunun nedenini bulmalıyım denizden etkilenir mi yer mi değiştirmeliyim. İnternetten araştırdım bulamadım. yaprakları sağlıklı. yardımcı olursanız sevinirim.sevgiler. |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|