agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sarılıcılar
(https)

Beğeni Düzeni148Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-09-2011, 09:38   #331
Ağaç Dostu

rodoslu's Avatar

Giriş Tarihi: 01-03-2010
Galeri: 4
Hmmm..Fotoğraf istesek çok mu olur sevgili acemifüsun

rodoslu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2011, 13:41   #332
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
Galeri: 2
Sevgili rodoslu fotoğraflarını balkonuma eklemiştim, en son sayfada 514. mesajdalar

Bugün bodur diye nitelenen sundaville'nın aslında sarıcı cins olduğu, ilaçla büyümesinin engellendiğini, ilaç kullanımına satın alanlar devam edemediği için, ileride bitki büyümeye geçiyor ve sarıcı olarak yaşamına devam ediyormuş, bu bilgileri pazardaki çiçekçimden öğrendim.

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2011, 08:40   #333
Ağaç Dostu

rodoslu's Avatar

Bu bilgi herşeyi çözdü;
Ben sundaville'mın çok dal çıkarıp sarılmasını istemiyorum, bu nedenle budama yapıyorum. Şu an derli toplu bir formda ). Fakat budama yaparken baya uğraşıyorum bitkiye zarar vermeyeyim diye. Eğer bodur cinsi varsa buna gerek kalmayacak diye heyecanlandım ).
Teşekkürler Füsun hanım.

Eski 21-09-2011, 20:03   #334
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2007
Galeri: 107
Bugün çiçekçide yapraklarını mum çiçeğinin yapraklarına benzettiğim bir çiçek gördüm. Adını sorduğumda çiçekçi kadın Pandalina dedi. Mandevilla olmasın dedim. Yok Pandalina dedi. Kırmızı çiçekleri olan bir sarmaşık dedi. 10 TL'ye aldım. Artık benim de bir Mandevillam var.

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2011, 09:10   #335
Ağaç Dostu

kopshtar's Avatar

Giriş Tarihi: 28-03-2007
Galeri: 16
Pembe ve Kırmızı bir arada. Rüzgardan dolayı Çiçeklerin bir kısmı döküldü.
Bu ikiliye bir de beyaz ekledimmi görüntü daha da güzel olacak
Geçen yıl beyaz diye aldığım, meğer mandavilla laxa'ymış.
Aynı saksıya ekmedim bu yüzden. Umarım bu yıl bauhause'a beyaz'da gelir...

Eklenen Resimler

canannuman ve selis beğendi.
kopshtar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2011, 11:33   #336
Ağaç Dostu

rodoslu's Avatar

Merhaba,
Resimde görüldüğü gibi sundavilla hayli boy attı. Fakat mevsim itibariyle Ankara2da en fazla 1 ay daha balkonda kalabilir. Kapalı balkona alacağım. Kışın kapalı (pvc değil cam) balkonda tutmayı düşünüyorum. Şu anda hayli dağınık bir durumda, boyuna çok uzadı, içeriye almadan önce çizdiğim yerlerden budasam mı acaba?

Budama konusundaki bilgilerini paylaşan olursa çok sevineceğim.

Eklenen Resimler

canannuman beğendi.
Eski 10-10-2011, 18:31   #337
Ağaçsever

çiçeğim's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2006
Wink sandavilla

Merhabalar,bende bu harika çiçeği severek büyütüyorum.Geçen sene aldığım sandavillam ile kışı çok rahat atlattık fakat ben bilmediğim için çok bilinçsiz bir budama yaptım.Yaz gelince tekrar yapraklandı ve çiçeklendi ama sıcağa direnemeyecek kadar zayıf dı ve çok çabuk kurudu.sizden ricam bu sene aldığım çiçeklerime budama ne zaman ve nasıl yapılır öğrenmek istiyorum birde budamak şartmıdır ,budamasak ne olur?şimdiden teşekkürler.

Düzenleyen çiçeğim : 10-10-2011 saat 18:35 Neden: eksik yazı
çiçeğim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2011, 13:13   #338
Ağaç Dostu

kopshtar's Avatar

Giriş Tarihi: 28-03-2007
Galeri: 16
Hava sıcaklığı 10 derecenin altına düştüğünde budamanızı öneririm. Ayrıca budama tabiiki şart değil ancak yukarı tırmandıkça alttaki yapraklarını döküyor ve saksıda çubuğa sarılı ise yukarıdaki yeni uzayan dallarından çiçek açma eğilimi gösteriyor.

kopshtar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2011, 19:01   #339
Ağaçsever

çiçeğim's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2006
Acıbadem Bİlfen kolejini geçince Bambi cafe var onun karşısı osmanlı fidanlığı,orada bu sene sandavillaların üç rengide vardı,hatta boduru ve yaklaşık 1 metrelik boyda aynı sizin saksınızdaki kadar coşkulu olanlarıda hemde yüzlerce saksı.tavsiye ederim bu sene baharda oraya bakın o zaman markettekileri hiç beğenmeyeceksiniz..ben hepsini ordan aldım.

çiçeğim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2012, 23:21   #340
Ağaç Dostu

TuruncuHis's Avatar

Giriş Tarihi: 23-12-2008
Sundaville'i dışarıda bırakanlarda durum nasıl acaba? Benimkinin çok az yaprağı kaldı ama baharda mucizevi şekilde canlanacak mı emin olamıyorum.

TuruncuHis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2012, 06:34   #341
Ağaç Dostu

ahmeter's Avatar

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Sayın Turuncuhis

Baharda canlanma ihtimali olabilir keşke içeri alsaydınız
Sellukanız ne alemde iyi günler

ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2012, 10:42   #342
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TuruncuHis Mesajı Göster
Sundaville'i dışarıda bırakanlarda durum nasıl acaba? Benimkinin çok az yaprağı kaldı ama baharda mucizevi şekilde canlanacak mı emin olamıyorum.
Sevgili TuruncuHis benimkiler de dışarıda açık balkondalar, bir tanesi geçen kışı da balkonda geçirmişti. Kışın yaprak döküp, baharda inanılmaz şekilde canlanıyorlar. Yaprak dökmesi normal, benimkiler de çıplak, üstünde tek, tük yapraklı şekilde duruyorlar.

Eski 15-03-2012, 17:26   #343
Ağaç Dostu

gultar's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2009
Sn.acemifüsun, benim sundavillem saksısıyla bahçede hiç yaprağı yok. budamak gerekir mi çelik alsam yavru üretebilir miyim? Siz daha önce denediniz mi?

gultar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2012, 21:14   #344
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Sn. gultar benim ki de saksıda , balkonda tek, tük yapraklı. Budama size bağlı Çelikten üretmek için bence çok erken, ben Mayıs sonu gibi aldığım çelikleri köklendirmiştim.

Eski 15-03-2012, 22:36   #345
Ağaç Dostu

gultar's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2009
Sn.acemifüsun, cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Mayısta çelikle çoğaltmak istiyorum. Sanırım başarabilirim.

gultar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2012, 01:17   #346
ecs
Yeni Üye

ecs's Avatar

Giriş Tarihi: 29-11-2010
tüüh tüüh diyerek okudum yazıları sonbaharda bahçeli botanik toplantısı sırasında iki tane almıştım ve direk bahçeye diktim. bu kış havada soğuk olduğu için sanırım ikiside kupkuru... sanırım artık filizlenmezler. ben yeni bir tane daha aldım gecen hafta ve onuda en rüzgarlı ve en güneşli pergole köşesine ektim, yarın hemen yerini değiştireyim belki kurtulur.

ecs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2012, 20:23   #347
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-04-2012
Merhaba... Benimde bir beyaz sandavillam var çelikleme yolu ile çoğaltmayı denedim ama başaramamıştım geçen sene, bunun iyi bir yöntemini bilen var mı acaba?

a.feryat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2012, 22:39   #348
Ağaç Dostu

rodoslu's Avatar

Geçen sene çiçeği hiç eksik olmayan, her göreni kendine hayran bırakan sundavillam kurudu (.

Çok üzgünüm. Bütün kış cılızda olsa sürgün verdi, gayet neşeli ve sağlıklı bir şekilde oturma odasında yazı bekledi. Ama ben onu dışarı çıklarmakta çok acele ettim. Nasıl böyle bir hata yaptım kendinmi affetmiyorum!!!

Dün Bauhaus'a baktım, Karşıyaka'daki Dört Mevsim'e gittim ama bulamadım. Ankara'da kırmızı renk Sundavilla satışı yapan bir yer varsa buradan yazan arkadaşa müteşekkir olacağım ((((

Gerçekten çok üzüldüm, bütün kış canlı tuttum ama son 1 ayda kaybettim bitkiyi. Balkona alalı 1 ayı biraz geçti, ilk aldığım günlerde sanırım gece sıcaklık eksiye düştü, çok aceleci davrandım çok .

Eski 02-05-2012, 08:53   #349
Ağaç Dostu

ardabora's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2008
Galeri: 169
Geçen sene aldığım sundavilleyi bu kış içeride tuttum.

Eklenen Resimler

ardabora Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2012, 09:28   #350
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rodoslu Mesajı Göster
Dün Bauhaus'a baktım, Karşıyaka'daki Dört Mevsim'e gittim ama bulamadım. Ankara'da kırmızı renk Sundavilla satışı yapan bir yer varsa buradan yazan arkadaşa müteşekkir olacağım ((((
Ulus halinin içinde köşedeki çiçekçiye baktınız mı? Ben 2 yıl önce oradan almıştım. Geçen yıl yine getirmişti. Bu yıl yolum o taraflara düşmedi ama bir bakmakta yarar var. Arada değişik bitkiler bulunabiliyor, zaman zaman yoklamak gerek. Yalnız pazarlık yapmayı ihmal etmeyin

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2012, 09:37   #351
Ağaç Dostu

Hakkı Şen's Avatar

Giriş Tarihi: 17-11-2008
Galeri: 8
İzmir Karşıyaka çiçek festivalinde geçen sene bol miktarda vardı ilk günlerde fiyatları epey yüksek tuttular ama son gün epey düştü fiyatları İzmir ve civarından edinmek isteyenlere duyurulur..

Hakkı Şen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2012, 12:55   #352
Ağaç Dostu

rodoslu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
Ulus halinin içinde köşedeki çiçekçiye baktınız mı? Ben 2 yıl önce oradan almıştım. Geçen yıl yine getirmişti. Bu yıl yolum o taraflara düşmedi ama bir bakmakta yarar var. Arada değişik bitkiler bulunabiliyor, zaman zaman yoklamak gerek. Yalnız pazarlık yapmayı ihmal etmeyin

Aslında Bauhaus'da getiriyordu ama sanırım biraz daha erken. 1 hafta sonra hem Ulus'a hem de Bauhaus'a tekrar bakacağım. Teşekkürler Nevsune...

Eski 02-05-2012, 14:58   #353
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Geçen yıl SNR çiçek fuarından 5 tl. aldığım sundaville kışı geçiremedi, yine de bir ümit Mersin'e getirdim.

Bir kaç gün sonra(17 Mart) derince budayıp toprağını da değiştim, şimdi yeni filizler verdi, iyi ki gözden çıkarmamışım.

15 gün önceki hali, şimdi biraz daha gelişti.

Name:  sundv..jpg
Views: 2325
Size:  71.0 KB

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2012, 15:53   #354
Ağaç Dostu

kartal124's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2010
[QUOTE=Adalet Yağcı;957909]Geçen yıl SNR çiçek fuarından 5 tl. aldığım sundaville kışı geçiremedi, yine de bir ümit Mersin'e getirdim.

Bir kaç gün sonra(17 Mart) derince budayıp toprağını da değiştim, şimdi yeni filizler verdi, iyi ki gözden çıkarmamışım.

15 gün önceki hali, şimdi biraz daha gelişti.

/QUOTE]
Sayın Adalet Yağcı,
Bende aynı fuardan 5 TL.ye almıştım.Bütün kışı içerde kaloriferli ortamda geçirse de yine de mutlu olamadı.Sanırım nem eksikliğinden bir hayli yaprak döktü.Şimdi balkona aldım, yavaş yavaş yeni yapraklar veriyor.Bakalım ne olacak?
Sizinki kışı Mersinde dışarda geçirdi diyemi böyle oldu?

kartal124 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2012, 17:30   #355
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Benim sundavillem kışı balkonda geçirdi İstanbul'da.
Karlı soğuk günlerde içeriye alıyordum ama içerisi öyle sıcak oluyor ki, bitkinin mutsuz olduğu besbelli.

Normal havalarda balkondaydı, yani içeri dışarı serseme döndü yavrucak.
Mersin'e 15 Martta geldi.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2012, 11:37   #356
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-12-2008
Bende kırmızısı var. Yazlıkta bahçedeydi sıfır derecenin altında pek yaşamaz dedilerdi. Bende İstanbul'a gelirken topraktan çektim çıkardım, koydum poşete, İstanbulda da saksıya ektim. Kışı kapalı ve maalesef gölge balkonumda geçirdi.(havasız ve gölge olunca çok çiçek altarnatifim olmuyor ama gene de kıştan koruyor saksılarımı)
Şimdi uçları var havalanmış orta güneşli pencere önüne koydum. Ancak boy atmıyor.
Çünkü sanırım sarmaşık gibi bitkilerin gelişimi toprak saksı değiştimi belirli bir müddet duruyor.
Bende uzasın istiyordum ancak okuduklarımdan top gibi kalması daha iyiymiş diye düşündüm şimdi. Alt kısmın çıplak kalmasını istemiyorum. Sarkaçlı büyük saksıda şu an ve orada bırakmayı düşünüyorum. Acaba yeri dar gelirmiki diye düşünürken yukarıdaki örneklerden olabilir diye düşündüm. İnşallah çiçeklenir paylaşırım buradan resmini.
Ancak uzasın istemiyorsanız benim algıladığım kadarı ile ya uçlarına dokunacaksınız rahatsız edeceksiniz hemen küsüyor uzamıyorlar. Veya saksı değiştirince gelişimi uzun süre duruyor.
Tabii kesin böyle diyemem ama aklınızda olsun. Bendeki öyle oldu.

ayseldeniz beğendi.
canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2012, 12:08   #357
Ağaç Dostu

ayseldeniz's Avatar

Giriş Tarihi: 11-06-2011
Bu sitede görür ve çok beğenirdim.Dün Karşıyaka Çiçek Festivali'nde görür görmez aldım.(Sarkaçlı saksıda büyükçe)1 tane sarkmış minik çiçekli sardunya ile yine aynı saksı içinde sundaville kırmızı renkli ikisini 10 tl'ye aldım.Çok güzel Yer beğenemedim evde.Şimdi sıra bakımına geldi.Bilgi ve tecrübelerinizden yararlanacağım.

selis beğendi.
ayseldeniz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2012, 15:20   #358
Ağaç Dostu

Unhappy

Baumax'dan kırmızı çiçeklisini dün aldım, sanırım son 5 adt filan kaldı,oldukça da sağlıklı fiyatı 14,50 TL.
Girişte pembe ve beyaz olanı da var. Boyları 1,5 metreden daha uzun ve oldukça gösterişli fiyatı 21.50 TL.
Baumax'ı bilmeyenler için İstanbul yolu Carrefoursa'yı 500 metre geçince sağda

rodoslu beğendi.
Ahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2012, 13:06   #359
Ağaç Dostu

Sayın rodoslu,
Sizi yanıltmamak adına, yolumun üzeri olduğundan bugün sabah tekrar Baumax'a uğradım. Ancak, bende sizin gibi kırmızı sundevillaya odaklandığımdan, girişte bulunan pembe ve beyaz çiçekli sarmaşıkların pandora yasemini olduğunu farkedememişim, sanırım çiçeklerinin ebatı ve benzerliği beni yanılttı, lütfen kusuruma bakmayın. Ama içerde halen kırmızı sundevilla mevcut, onların sundevilla olduğundan emin misin? derseniz eminim. Çünkü kendim aldım.
Saygılar

Ahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2012, 13:22   #360
Ağaç Dostu

rodoslu's Avatar

Ben de aldım sizin mesajınızdan sonra, yanıltmadınız hatta çok yardımcı oldunuz. Teşekkürler.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025