![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-08-2011
|
Clematislerimin kökleri gölgede kalsın diye, yanlarına buz çiçeği diktim. Buz çiçeği toprağın üzerinde yayıldıkça clematislerimin etrafındaki toprak bölüm de kaplanmış olacak. Bu bitki ile veya başka bir yayılıcı ile gölgeleme yapan var mı ? Acaba ileride bir sıkıntı yaşar mıyım ? Clematislerim 3 kök ve tahmini 100 lt lik bir saksının içinde dikili durumdalar. Şimdiden teşekkürler |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
|
Peki tavsiye edebileceğiniz başka bir bitki varmı ? (Özellikle yaz-kış yeşil kalabilen) |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Önemli olan bitkinin kök kısımlarının ve toprağının ısınmaması. Sizin bitkiniz saksıda olduğundan korumak daha kolay olacaktır, gerektiğinde gölgeye çekersiniz. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
|
Adalet hanım, cevabınız için çok teşekkür ederim. Balkonum kuzey-doğu cepheli yani sabahtan öğlene kadar güneş aldığı için saksıyı güneşten kaçırmam mümkün değil. Sabahtan öğlene kadar ki sıcaklara ortanca dayanırsa olabilir tabi. Peki akşam sefası nasıl fikir, hem de dayanıklı ? Gerçi o da çok arsız of of of ![]() Not : Dichondra repens (fare kulağı) veya Mavi Fare Kulağı (Anagalis monelli) olabilir mi acaba ? |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama ille de bitki olsun diyorsanız sevgili acemifüsün'un önerdiği gibi yapabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
|
Ben saksıdakilere bol bol çakıl taşı dolduruyorum. Fena da olmuyor. Ayrıca Adalet Hanımın uyguladığı agac kabuklarını da uyguluyorum, ama kök bölgesi cevresini yine de tasla kapatıp, çevresine uyguluyorum. Düzenleyen Terra : 07-10-2011 saat 19:40 Neden: Ekleme |
|
|
|
![]() |
|
|