![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Alıntı:
Kaynak : Magnus Johnson : The Genus Clematis 2001, Sayfa 850. "...çiçekleri.... ilk açışlarında koyu mor-kırmızıdır, sonraları daha mor-menekşeye dönüşür. Farklı mevsim ve ışık durumlarında renk değişebilir. Arka yüzü, grimsi ve kırmızı orta damarlıdır." Sevgili lir, çiçeğinin bir arka yüz fotografı sanırım sorunumuzu çözecektir. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
...multiblue diye aldığım multiblueye benzemeyen clematis...
Kaynak : Magnus Johnson, The Genus Clematis 2001, Sayfa 796 "...Yapraklar tekil veya üçlü, oldukça koyu yeşil, gençken hafif bronza çalar. Yaprakçıklar şekli dar-yumarta biçimli ile mızrak biçimli arasında değişir...." Düzenleyen drhegeli : 03-07-2011 saat 16:37 Neden: Ekleme |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() Teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Bu şekilde mi? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Kırmızı daire içindeki yapraklar kitabın tarif ettiği gibi.. Mavi dairelerdekiler ise loblu yapraklar... Ben böyle bir kayda rastlamadım. C. Multi Blue yetiştiren arkadaşlar belki yaprak fotograflarını eklerler... Çiçeklerini de görmek lazım... ![]() Kaynaklar, C.Multi Blue'nun C.The President'in bir sport'u olduğunu söylüyor. Seslisözlük'te sport'a baktım. Mutant, hilkat garibesi diyor... ![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Hele bu yapraklar... Loblu değil boynuzlu sanki... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Merhaba arkadaşlar, hepinize teşekkür ederim. Harikasınız diye bağırdım biraz önce. Geçen hafta çiçeğin resmini dış ortamda ve güneşte çekmiştim. Ve rengin doğru çıkmasına gayret etmiştim. Yağmurdan sonra renk braz koyulaşmış. Ve çiçeği koparıp içeride arka yüzü çektim. Önceki resmide az renklendirip tam aynı rengi birebir buldum. Şu an tam doğru oldu. Sevgili dregeli bakın arka yüze ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|