![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Herkese Merhaba, Bugün aldığım clematislerimi esas yerlerine dikmek doğru olurmu acaba, yoksa ilkbahardamı dikmeliyim. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımdan yardım rica ediyorum. Sevgiler... Düzenleyen Adalet Yağcı : 17-09-2008 saat 21:21 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Clematisi saksıda veya poşette ise bahçeye dikebilrsiniz . 4ox40 cm genişliğinde ( en az ) ve 40 - 50 cm derinliğinde bir çukur kazıyorsunuz . Köklerinin iyi gelişmesi için geçirgen bir toprak hazırlıyorsunuz . Torf + keçi gübresi + kaliteli bir bahçe toprağı bir miktarda ince dere kumu ( ben böyle hazırladım ) . Bitkiyi bu çukura yerleştiriyorsunuz , gövdesinin toprakla temas eden kısmının üstünüde gölgeleme maksadı ile çakıl , odun talaşı , kuru yaprak gibi metaryellerle malçlama yapıyorsunuz .Kök kısmı mutlaka gölgelenecek , gövde ve yapraklarda yarım veya tam gün güneş görecek . Kolay gelsin . Düzenleyen Oyaman : 21-08-2008 saat 00:40 Neden: ilave bilgi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Alıntı:
Atlas Çiçek Evi Nizam ve Sabri 0212 526 05 00 20 ytl dedi mor clematis için..Daha büyükleri de var..Ancak onları sormadım taşımada zorluk çekersiniz diye. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Oyaman; Verdiğiniz bilgiler benim için çok değerli döner dönmez aynen dediğiniz gibi hazırlarım, acaba toprak derinliği bir metreden az olursa sorun olurmu? Adalet Yağcı nın bahçesi başlıklı konuda giriş sağ dediğim ilk fotoğraftaki yere dikmek istiyorum, ama oradaki boşluğun altı tamda temel pabucunun olduğu yere denk gelmiş, dolayısı ile bir metre toprak yok orada. Clematisin kökleri çok derinlere gidermi, olmazsa o kısmı bir kaç sıra tuğla ile yükseltebilirim. Sevgiler... Düzenleyen Adalet Yağcı : 17-09-2008 saat 21:22 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|