![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Marmara Forum Bauhaus'a birkaç yeni Clematis gelmiş. Bu yıl, şubatta 9,5 tl. idi ama sonradan hep 11,5 tl. den satıyorlar. Fotoğraflarını aşağıdaki başlıkta görebilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/alisver...tm#post1272635 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
değerli arkadaşlarım Ankara şartlarında yetişebilen, 4-5 mt yükseklğinde kuzey-doğu cepheli düz duvara sardırılabilecek, kokulu uzun süre çiçek açan hangi türleri tavsiye edersiniz? bahçem ankaranın kuzeyinde taşrada, kışlar oldukça soğuk geçer. dolayısıyla en az -20 lere dayanabilecek türler olmalı. clematis konusunda çok acemiyim, sizden gelecek tavsiyeler çok değerli benim için, şimdiden sonsuz teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
aslında şöyle bir kombinasyon tecrübe eden var mı ankarada çok merak ediyorum, nisan-mayıs gibi çiçek açan, hemen yanında yaz ortasında açan ve yanında yaz sonu çiçek açan türleri dikip her dem çiçekli bir yaz geçirebilen var mı acaba aramızda ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2008
|
Bu clematislerin hangisi kokuludur acaba? çok seviyorum ve yeni 2 tane aldım, daha da çoğaltmak istiyorum. Bu yüzden de bu bitkiyi yetiştiren arkadaşların yardımına ihtiyacım var. İnternette bazı resimlerde iri çiçekli, yalınkat, katmerli olanları mevcut, bu konuda da tecrübesiz olduğum için sizlerin vereceği fikirler doğrultusunda hangilerini tavsiye edersiniz? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-10-2011
|
Scented Clematis olarak internette bulabilirsiniz. Örneğin armanii apple blossom cinsi hem herdemyeşil hem kokulu. Gümrüğe takılmazsa yakında kendim için getirteceğim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-01-2013
|
Alıntı:
Yurt dışından internet üzerinden canlı çiçek satın alınabiliyor mu? Gümrüğe takılırsa ne gibi sorunlar olabiliyor mümkünse konu hakkında bilgi rica edebilir miyim? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-10-2011
|
Alıntı:
Bitki ithalatı yetki belgeniz olması ve zirai karantianda toprak analizi yaptırmanız gerekir. Ancak miktar fazla değilse bazen gözden kaçabililiyor. Büyük koli varsa %90 gümrüğe takılır. Uçakla geliyorsanız bavulda saklamanız gerekmekte. Elde taşırken bitkiyi görürlerse genellikle el koyuyorlar. Bavullar ise %90 kontrol edilmiyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
Bu clematisin çiçeği diğerlerine göre oldukça büyük. Clematislerimin başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir, yinede yavaşta olsa büyümeye devam ediyorlar. ![]() ![]() ![]() http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...ri/24932-9.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili sakdağ fotoğrafları dün çektim ama temizlik iş güç derken ekleyemedim, şimdi yeni sokaktan eve girdik kızımla... Dinlenmeden hemen yükledim fotoları, sana özel canım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim arkadaşım, çok çok güzeller. Bahçem olsa keşke diye iç geçirdim. Burada sadece bir bahçede clematis gördüm. Yoldan gelip geçerken gözlerimi çiçeklerinden alamıyorum her seferinde. Bir kez balkonumda saksıda denedim ama olmadı öldü. Çok sıcak geldi diye düşünüyorum. Olabildiğince gölgelere saklamıştım ama. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saksıdaki clematisin muhtemelen güneşe değilde sıcağa dayanamamıştır. malum bahçe toprağı saksıya nazaran daha serin olur. Kumcağızda bir evin bahçesinde güneşin anlında gayet keyifli bir clematis görmüştüm ve çok şaşırmıştım. Yerini sevmesi lazım birazda demekki... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Clematislerin üstündeki sukulentin rengi kendiliğinden mi öyle yoksa gölgede vs. kaldığından mı renk değiştirmiş? Çok hoşuma gitti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-11-2012
|
Gönül Hanımdan 10 sardunya 5 clematis aldım.Yarın Muğla Yaylasına dikeceğim bakalım nasıl olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-05-2014
|
Merhaba, Siteye yeni üye oldum, bende sizler gibi clematis hayranı birisiyim. 3 yıl önce İzmir'deki bir seradan tohumdan yetiştirildiğini öğrendiğim clematis satın aldım. Sonbaharda satın aldığım ve o an itibariye çiçeksiz olan clematisi bahçemin doğuya bakan çitin arka tarafına diktim. Dikmiş olduğum yer baharda öğleye kadar yaklaşık 2 saat,öğleden sonra güneş döndükden sonra da yaklaşık 3 saat kadar güneş gören ve serin bir yer. Hatta aynı bölgede ortancalarım muhteşem açıyorlar. Benim clematisim 3 yıllık zaman zarfında çok güzel gelişim göstermesine ve sürekli yeni sürgünler vermesine karşın maalesef tomurcuk açmıyor. Clematisim şu an çitin bulunduğu duvarın yarısını yemyeşil yaprakları ile kaplamış durumda ama maalesef bir tek tomurcuk dahi vermedi. Benim sizlerden öğrenmek istediğim; - Ben clematisimi sonbahar gibi oldukça kuvvetli buduyorum ve adeta gövde de birkaç dal kalıyor, hatalı ve yanlış zamanda budama yapıyor olabilirmiyim? - Yeri uygun olmayabilirmi, öyle ise ne zaman yerini değiştirmem gerekiyor? - Kökleri gölgede olan ve bu denli gelişmiş bir bitkinin çiçeklenmemesi normalmidir? En kısa zamanda clematisin resmini çekip göndereceğim, yapraklarına bakılırsa diğer clematisler ile aynı şekilde,yani aldığım bitkinin clematis olduğuna eminim. Sizlerden bu konu hakkındaki öneri ve yardımlarınızı rica ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Gladys picard
Bu sene tüm Clematis resimlerim, bu sayfaya çok emeği geçen Sevgili Jineopa. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
İki senedir bauhaus'tan aldığım clematisler etiketlerinden farklı renkte çıkıyor,ikaz ediyorum hata akdoğa'dan kaynaklanıyor diyorlar artık çiçeğini ğörmeden almamaya karar verdim,İstanbul ağaç ve peyzaj dan aldığım clematisler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-05-2014
|
aynı durum benim de başıma geldi maalesef ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-05-2014
|
merhaba
benim de renkleri farklı çıktı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Son eklediğiniz lila rengi Cholmondoley dir. Ve çok güzel çiçeklenir. Tek kusuru erkenci olması. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2012
|
Bir ay önce 2 adet Clematis aldım. Şu an saksıdalar. Haziranda Akçay'da bahçeme dikeceğim. Ama biri bu günlerde yapraklarını sarkıttı ve cansızlaştı. Ne yapmalıyım. Yardım edin lütfen kuzumu kurtarmama. Düzenleyen birtanecik : 29-04-2014 saat 21:52 Neden: imla hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Bir zamanlar uzmanlar demişti ki, 1 aspirini yarım litre suda eritip fısfıslayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Josephine'nin tam açmamış hali. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |