![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Ya inşallah bitmez haftaya kadar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Ben bu kadar dertsiz tasasız bir bitki görmedim öyle rahat kolay ki bakımı sevilmesindeki en büyük pay bende bu ![]() Bahar gelsede balkonun her yerini cicekleri dolsa |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Ben de istiyorum montano marjorie ve macropetala maidwell hall den. Şu İstanbul öyle büyük ki, nereye nasıl giderim, alacaklarımı nasıl taşırım ![]() Şu anda Halkalı Atakent mahallesindeyim, sanırım Bayrampaşa Bauhaus en yakın olanı. Nasıl gidilir oraya bir araştırayım bakayım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Clematis severler merhaba... Bu yil evimizin dis cephe boyasini yenilemek istiyoruz. Bu islem yapilirken tabii ki evin duvarina sarilmis olan 6 kök clematis, mor salkim, passiflora, hanimeliler ve asmalar ne olacak diye kara kara düsünmeye basladim bile. Armandii acmak üzere. Bir iki ay icinde sökmem gerekirse ne yapacagim? Ne önerirsiniz kisa kesip öyle mi sökeyim yoksa oldugu gibi baska bir yere aktarip, evin onarimi bitince yeniden mi ekeyim? Sasirdim kaldim simdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Bizim bahcede kanalizasyon sorunu cıkınca, clematisi sökmek zorunda kalmıştım. Olduğu gibi, budamadan aldım başka yere koydum geçici olarak. İş bitince (yaz ortası gibiydi yanılmıyorsam) olduğu yerde bıraktım. Sonbaharda yeniden yerine gecireyim dedim. Baktım ki ordan yeni filizler cıkmış. Sökerken parca kalmış sanırım. Biri şarap rengiydi, aynı yere diktim. Mor olan zaten yeniden cıkmıştı. 2 kök mor clematisim olmuştu. ![]() Kısacası, madem boya yapılacak, şimdiden gecici bir yere alırdım ben olsam. Sonbaharda da yeni yerlerine. Sana kolay gele, iş çokkk ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Haa bu arada, söktüğünde uzun dallardan birkaç tanesini toprağa yatır. Uç kısmı acıkta kalsın ama. Dök üzerine gübreli toprak. Sonbahara kadar, birkaç yavrun daha olur. Ocak ayında toprağa yatırdığım bir dal, sabah baktım ki köklenmiş, filiz veriyor. Fotoğrafını çeker eklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Bence 2 hafta sonra rahatlıkla dikebilirsin istediğin yere. Her mevsim dikilebiliyor çok kış hariç denenmiştir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Benol, cok haklısın arsız bir sarmaşık türü. 15 gün kısa bir süre, dediğin gibi. Saksıda bile bekletilebilir. Sonra yerine dikilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Teşekkür ederim sayın Tura, bulaştım bir sevdaya gerçekten rüyalarıma giriyor. Balkonda bakıcam, umarım bir tane edinip yaşatabilirim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2012
|
ben bu clematisleri çok sevdim. ankaraya çok uygun bir çiçek gerçekten.geçen yıl bauhaustan dört tane birden aldım değişik aylarda. ölmek üzerelerdi, kıyamadım aldım. hepsi yaşıyor çok şükür. clematis montana tetrarosenin üzerinde yapraktan çok tomurcuk var maşallah. clematiss henryii de tomurcukta. clematis jackmanii ile clematis rouge cardinale ise sürgün vermekle meşgul. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Clematis ( Montana Group Fragrant Spring)
Alıntı:
Benim aldığım zamanda aynı etiket vardı. Ama bakın görün ki bu güzellik ortaya çıktı. Şikayetçi değilim ama ya aynı türden bende olsaydı. Şimdi 2 tane aynı clematisim olacaktı. Diğerininde açmasını dört gözle bekliyorum. Allahtan farklı zamanlarda almıştım ve farklı tomurcuk yapıları var. Umarım o da seçtiğim gibi çıkar. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2012
|
yoğun açınca böyle oluyor http://www.pershore.ac.uk/plantid/pl...%20(2)_JPG.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yarın bikaç çelik bende mi diksem acaba? Yine gaza geldim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Üstelik ben 2000pmm lik sıvı IBA hormona batırarak diktim. 15 gün canlı kalması ve filizlerin canlanması beni şüphelide olsa ümitlendirmişti. Şimdi kendimden emin bir şekilde bakıyorum çeliklere. Hepinize teşekkür ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Çok sevindim. Koşullar güzel olunca birde elinizden tabii. Bol çiçeklerini görün. Birazcık sabır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkürler Benol hanım. Çiçek göremesem de sizin bahçe var ![]() Orada mutlaka görürüm. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Bahçedeki tüm clematisler canlanıyor, sürmeye başladılar. Bu mevsimin kraliçesi Clematis armandii baharı muhteşem çiçekleriyle selamlıyor. ![]() Apple blossom geçen sene çok sarsıntı geçirdi, kurudu, minicik kaldı. Öleceğinden çok korktum, çünkü bu armandii'leri çelikten üretmeyi bir türlü beceremedim ben, dolayısıyla yedekleyemiyorum onları ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Yasemine sarılan yaban asmalarını Tarçın 1 m kalacak şekilde budamıştı. Dün de yeni sürgün veren en kuvvetli dalı dibinden kopardı. Atmaya kıyamadım, yatırarak toprağa diktim. Yerini sevince yaban asmaları çok kuvvetli oluyorlar. Tüm saldırılara rağmen dipten kuvvetli sürgünler geliyor. Özellikle bir kaç yaşındaysa çok daha hızlı gelişiyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
Ektiğim clematis tohumları çok kolay çimlendi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün evimin tadilatını kontrole gittim. Eski bir dost beni çiçeklerle karşıladı-Clematis 'Miss Bateman' Boyum yetiştiği kadar ![]() ![]() ![]() Sanki duvardaki isleri gizlemek için beyazlara bürünmüştü. Düzenleyen Jezebel : 03-04-2013 saat 22:15 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-11-2012
|
Biz de varız ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |