![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim. Doğruyu buldum sayenizde. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
İlk baktığım sayfa lütfen boş kalmasın. Clematisi açan arkadaşlar resim lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Clematiste tecrübeli arkadaşlarımızın fikrini almak istediğim bir konu var. Sezon başında Bauhause'dan aldığım clematislerden 3 adedini sarmaşık gülün sardığı bölümün altına dikmiştim. Bu bölümde kırmızı yapraklı acer'de var. Bu ağacın gölgesi clematisleri korur diye düşünmüştüm. Tahmin edemediğim acer'in bu sene çok gelişim göstermesi oldu. Şu anda bu ağac hem clematislerin uzayacağı alanı kapattı hem çok gölge oldu. Bu nedenle clematisler güneşe ulaşma adına devamlı yukarı boy atıyorlar. Buna rağmen bu ağacı aşamıyorlar. Bende bu clematislerin yerini değiştirmeyi düşündüm. Geçmişte yer değişikliklerini hep 15 Ekimden sonra yapmıştım. Clematisler içinde bu tarih uygunmudur? Sizlerin önereceği zaman aralığı nedir? Kökünü dağıtmamak ve taşırken budama yapmak dışında tavsiyeleriniz ne olur? Şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
En önemli konu köklerini dağıtmamak, transfer esnasında bitkiyi fazla dışarda bekletmemek bence. Ben önce yerlerini hazır edip, bel ve ya kürekle bitkiyi nazikçe kaldırıp hazırladığım çukura dikiyorum. Bu konuda değişik fikirleri olabilecek daha tecrübeli arkadaşlarımızın da önerileri olacaktır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Clematisler enteresan bitkiler, ne zaman nasıl davranacakları belli olmuyor ![]() Siz küçük bir saksıya yarı yarıya perlit ve torf koyup çelikleri onun içine dikin. Sadece perlitle de bir çok arkadaşımız köklendirme yaptı ve başarılı oldu. Ben 20 gün önce perlit torf karışımına, çiçekleri geçtikten sonra çelik yaptım, iki tanesi sürgün verdi bile. Ama bu, bitkinin köklendiği anlamına gelmiyor tabii, çeliği hiç kımıldatmayın, sürekli nemli kalmasına da dikkat edin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ya tutarsa... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Çiçekli iken tutan 2 clematisim var. Su içinde köklendirme olmuyor. Ben perlitte başarılı olamadım. Sanki clematisin o kuru dallarını patlatabilmek için onu saracak, her noktasına işleyecek toprağa ihtiyacı var gibi geliyor. Toprağa hafif eğimle yatırıyorum, iyice de bastırıyorum. Bu şekilde yaptığım çelikler kocaman ağaç oldular. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
|
Clematis ekim, budama, yer değiştirmeye, çelik almaya ek bilgi
Sevgili tturt, sabırlı olun geç sonbaharı bekleyin derim. Önceki notlarımdan birini buraya kopyalıyorum. Clematis transferinde ideal zaman geç kışmış. Mart başı hem budama, hem çelik , hem yer değişimi için ideal görünüyor. Yalnız ilk yıl sonunda kalıcı yerine dikmek için Ekim ayı idealmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bunlar sanırım biz acemilerin uyacağı kaydeler ![]() İşin erbabı olunca her şey mübah ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Minik lila çiçekleri var.. Çiçek yoğunluğu karşıdan bakınca o kadar güzel görünüyor ki ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Avrupa çiçekçilikten 3 saksı clematisim geldi. Teshio, YukiKomachi, Niobe. Saksılar küçük. Güneş bu aydan sonra kızdırır. Ben şimdi toprağa geçiremeyecekmiyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yine de sevgili Jineop bir baksın, ben pek ayırt edemiyorum hangi bitki olduğunu. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Tura, 2. Clematisimde kuruyor. Ben çoook üzgün. Sizinkilerin yaprak altında bit. Örümcek ağı, pas neler vardı bu acıyı paylaşalım. Ben birini dipten budadım şimdi kararmaya başlayanı kıyamadım üstten yarım metre budadım. Bu gün tarım il müdürlüğünden adamları çağırdım bakalım ne diyecekler. Neden oluyor anlayamadım. Bu Wilt( Solgunluk hastalığı) değil başka birşey. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Benol Hanım. Önceleri yaprak uçları sararıp kurumaya başladı. Yaptığım incelemde hiç bir böcek ve kalıntısına denk gelmedim. Sonra yapraklar kurumaya başladı. Sadece uç sürgünde bir, iki yaprak kaldı. Üzüntü ve korkumdan bakamaz oldum. Bir akşam, çiçeklerin geride kalan tohumlarını koparttım. Kuruyan yaprakları temizlemeye çalıştım. ![]() Sonra onu derin budamaya karar verdim ama bir kaç gün ihmal ettim. O bir kaç günün sonunda bir de baktım ki aman Allahım yaprak diplerinden yeniden yeşeriyor. Şu anda bitkim aşağıda resimdeki gibi. 20 gün sonra çiçek bekliyorum ondan. ![]() Siz de isterseniz sulamaya devam ederek bi kaç gün sabredin. Bakalım ne olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Daha sonra hızla yaprakları kahverengileşip kurumaya başladı. Kuruyan bir dalın ucundaki yapraklar yeşildi, onu toprağa daldırma usulü yaptım. Bir ay içinde bitki yeni ve çok sağlıklı yapraklar çıkarmaya başladı. Bu bir hastalık, wild değilse bile bitkiyi sarsıyor. Grip gibi bir şey, epeyce hırpalıyor ama sonuçta kurtuluyor. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|