![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-10-2011
|
Kokulu olandan ben koku alamadım. Belki geliştikten sonra kokuyordur. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Birkaç resim daha kaldı, haksızlık olmasın onlara da ![]() ![]() ![]() Tangutica bulamadım, açmış geçmiş, 1.5 cm boyunda açan başka bir sarı clematis vardı... Gönül hanıma telefon bıraktım, hatta kendisi ilgili herkesin arayıp telefon bırakıp ilglendiği türü yazdırmasını rica etti. Almanya'dan alım yaparken yol göstermesi bakımından... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
|
Sayın Jezebel, her ne kadar sarı renkli zil şekli ile Tangutica çekici görünse de, kalın dalları diğer Clematis'ler kadar zarif değil, yapraklarının yabani bir görüntüsü var. Çiçekleri küçük. Tek tek fotoğrafını çekince çok güzel, ama bitkinin geneli hantal durabiliyor. Çok yayılmacı. Bahçede iyi bir yer bulamazsanız, diğer bitkileri bastıracak kadar yayılabiliyor. Güzel bir uygulamasını bir çiftlik evinin duvarında görmüştüm, sanırım Tangutica Bill McKenzie'ydi, benimkinden farklı ve böyle tek başına kullanıldığında daha hoş görünüyordu, koskoca evin tüm duvarını kaplamıştı. Bu arada geçen sene bazı arkadaşlara fide göndermiştim, tutan hiç olmadı mı? Saygılar, |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Konu C. Tangutica olunca yazayim dedim. Benimki nin ikinci yazi bu. Gecen sene bahar da kücük bir fide olarak dikmistim. Inanilmaz büyüdü. Ben de yerini yanlis sectigimi düsünüyorum ama bu satten sonra degistirebilirmiyim bilemiyorum. Yesillik olarak begeniyorum, evet cicekler kücük ama yogun ciceklendigin de hos gözüküyor. Kimi tohum yapmaya calisirken, kimi yeni yeni olusuyor. Uzun bir süre cicekli kalacak gibi gözüküyor... Bakalim yan yana diktigim C. Alpina nin acmasina izin verecekmi? ![]() Sistem baska resim yüklememe izin vermedi ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Bizim Tangutica'da aynı tür Hosta'larla birlikte yaşıyor. Gerçekten yakışıyorlar. Tangutica, Avant Garde, Jackmanii, Prenses Diana, Hosta, filbahri, leylak, yabani menekşe, kekik, lilyum, calla, vb. karmakarışık bir ortamda hep birlikteler. Bu da bizimkinin son resmi. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
dünya1 ve Benol Hanım, Evime yakın olduğundan Avrupa Çiçekçiliğe akşam yine uğrayabilirim. Ben 7, Jesebel 18 resim çekmişiz. Eğer telefonda Gönül Hanıma izah etmekte zoralanırsaız sırasını bildirin ayırtayım sizin için. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Bu da bendeki son güzel. Küçük çiçekli değişik bir renk koyu fuşya gibi. Çok tomurcuklu. Yerini sevdi iştahlı, adını bilen varsa öğrenmek isterim. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
|
Clematis Clematis viticella purpurea sanırım. Çok güzel, ellerinize sağlık... Düzenleyen jineop : 02-07-2012 saat 23:35 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Bizim Prenses Diana da açtı sonunda. Komşusu Jackmani duruma pek sevinmiş görünüyor, onu da paylaşayım dedim. Bir de gün batımında Margaret Hunt silueti. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. jineop, çok teşekkür ederim yorumunuz için .çiçeğim Clematis Aromatica. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-01-2011
|
Arkadaşlar, bu bitki çelikle köklendiriliyor mu? En uygun tarih ne zaman? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bayan cholmondoley ilk çiçeğini ben yokken açmış ikinciyi bana saklamış sizinkiler kadar güzel değil ama yine de clematis ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Alıntı:
1 sene sonra seyretmeye doyamayacaksın. Ne yazık ki erkenci tür. Hazirana çiçek kalmadı. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
2 ayrı Clematis. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir de bu. Sizce aynı Clematis mi? |
|
|
|
|
|
#20 |
|
|
İki ayrı clematis sanırım Benolcum. 2. ya da ilk fotografta üstte tek olan Margaret Hunt Her iki çiçeğin yaprak arkalarına bakabilir misin? |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Teşekkür ederim sayın Terra bu clematisi bu sene aldım eminim çok güzel çiçekleneceğinden yalnız bahçede değil balkonda saksıda olacak ![]() Sevgili Benol hanım erkenci dediniz ama bu haziranda açtı çiçeklerini neden acaba? |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Dillerini çözmeye çalışıyoruz. Ben de Starlight var. Mayısta açması gerekirken Martta açtı. |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Clematislerin Türkiye'ye uyarlanmış açma listesni sizler yapacaksınız sevgili jineop. Düne kadar Türkiye'de Clematis yoktu, bilgiler Avrupa ülkelerine göre, bizim iklim kuşağı daha sıcak, erken açmaları doğal. Elinde Clematisi olan herkes adını ve açma zamanını bildirirse Türkiyeye özel bir kaynak olur. ![]() Bizlere bakıp bakıp kıskanmak kalıyor ![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Lafın gelişi söyledm, " kıskançlığı" 35 yıl önce ameliyatla aldırmıştım ![]() Dünyanın şu anki haliyle gerçekten arzu edip de elde edilemiyecek bitki yok. Bir yol mutlaka var, bazen uzun, bazen kısa, bazen dolanbaçlı... Clematiste yer sorunu da yok. Avrupa çiçekçlik de profil değiştirecek umarım,(sardunyadan clematise) bu yoğun ilgi karşısında ![]() |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Günaydın, Kıskanmak niye. Canın sıkıldı mı git Avrupa çiçekçiliğe al bir Clematis. Artık bu kadar talepten sonra çeşidi artırırlar. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Aslında getirtirken etiketleri varmış ancak taşıma sırasında sağa sola dağılmış. Ellerinde bir sürü etiket var. Katalogla hangisi hangisinin çözmeye çalışıyorlar. Gönül Hanım hiç bilgisiz değil. Ben de geçen gün 2 adet daha aldım ve etiketlere ve beraber kataloğa bakarak 3 sipariş daha verdim. Çiçeği çıktığında beni arayacaklar. Birkaç ay sonra da 2013 sezonu Almanya'ya toplu sipariş vermeyi düşünüyor. Budama konusu benim de kafama takıldı. Bu konunun başındaki yazıda ilk alındığında 20 cme kadar budanması gerekir diye bir yazı var. Çiçeklere nasıl kıyap da budanacak? |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir bitkide iki farklı çiçek biri katmerli dipğeri yalın kat . |
|
|
|
|
|
#30 |
|
|
Clematis aromatica zannetsenizde bu kesinlikle Clematis viticella 'Purpurea Plena Elegans' ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|