![]() |
|
![]() |
#991 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Pek çoğumuz aynı şeyi yaşadığı için ben de umudumu koruyorum.Şu an dokunmaya cesaret edemiyorum ,havaların serinlemesi ile değişiklik olacak mı gözlemliyeceğim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sevgili Nurcan hanım bence de dokunmayın çünkü clematislerin kökleri oldukça güçlü. Biraz bekleyin yeşil yaprakları görürsünüz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Ağaç Dostu
|
Yaban asmalarında renk değişimi oluyormuş gerçekten. Ben de görünce inanamadım. Temmuz ayında ilk fotoğraftaki gibi açmıştı. Çiçekleri bittikten sonra artık açmaz derken son bir hamleyle eylülde bir tomurcuğunu daha gösterdi. İkinci fotoğrafta olduğu gibi daha koyu mor açtı. İlginç bir durum oldu. Bundan böyle hep bu şekilde açsa keşke diyorum ama eminim daha sonra eski haline dönecek. Eklenti 94901 ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#995 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#996 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-09-2010
|
tohum
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#997 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#998 |
Ağaç Dostu
|
Warszawska nike yeniden tomurcuklandı. Büyüyen ilk tomurcuk son günlerdeki soğukların etkisiyle 3 gündür açmaya çalışıyor. Diğer 3 türden 2 montana ile multi blue ise uyanamadılar. Tekrar kış geldi. Artık onlardan umudumu kestim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#999 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Bu linkte cevabı ve satışı bulunuyor.İncelerseniz gerekli bilgileri temin edebilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=8839 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1002 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Hatice çelik yaklaşık bir aydır suda bekliyor, daha henüz bir köklenme yok. Sevgili Swetlana suda köklendirmişti, 2 aydan sonra kök verdiğini söyledi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-09-2010
|
Alıntı:
Ben bir hafta önce gittigidiyor.com' dan tohumbank'dan 7 adet çeşitli clematis siparişi verdim ve fidanlar son derece sorunsuz bir şekilde elime ulaştı.Bursadaki bu fidanlıkta 10 a yakın tür varmış. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada ...
Katlamaya başlamadan evvel 24 saat ılık suda bekletmek gerekiyor . Sonra ıslatılmış ve suyu sıkılmış vermikuliti tohumlarla karıştırıp kilitli bir poşete alacağız . Unutmamalıyız ki soğuk katlama kışın taklidini yapmaktır . 30-40 gün buzdolabının kapağında 4-8 derecede bekledikten sonra herkes tecrubelerine uygun toprak harcına ekebilir . Çimlenmeyi beklemek uzun sürebilir ( 4-5 ay ), nemli tutmak gerek , sadece fısfıslayarak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Belçika-Hollanda Gezisi
Sevgili Clematisseverler, Uluslararası Clematis Derneği (International Clematis Society) 10-18 Haziran 2011 tarihleri arasında Belçika ve güney Hollanda'daki clematis bahçelerini kapsayan bir gezi düzenlemiştir. İlgilenen olursa bilgi verebilirim. http://www.clematisinternational.com/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1010 |
Ağaç Dostu
|
Bugün 4 yeni clematis aldım. 3 tanesi Mayıs-Haziran aylarında çiçekleniyormuş, durandii ise Temmuz -Eylül arası. Montana - Rubens.............................. Durandii ![]() ![]() Montana-Tetrarose ........................... Montana- Fragrant Spring ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Moderatör
|
Sevgili Uzman16, benim duradii şu an bile halâ çiçek açıyor. Hele europsların yanında nefis bir görüntü. Onlar sarı bu mavimor. Bence FB.li arkadaşlar mutlaka bu ikiliyi bahçelerinde bulundursunlar. Bu mevsimde harika görüntü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Ağaç Dostu
|
Bu güzel haber işte Güler Hanım. Bu sabah madame le coultre çiçek açtı. Mutlu oldum. Şu clematis sevdası aldı başını gidiyor bende. Bir de avatarımdakinden edinebilsem harika olacak. Şu an 11 çeşit clematisim oldu. Baharda takasa hazırlanıyorıum. Sevgili Jezebel teşekkür ederim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Ağaç Dostu
|
Çıtır dallarını köpeğimiz öyle seviyor ki; birini dibinden budadı, yeni yaprak vermeye başladı; diğer üçlüyü de dibinden budadığı gibi, bir kısmını söktü. Buna rağmen üçlü yaz sonu yeşerdi, çiçek açmaya başlarken bir saldırıya daha uğradı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1014 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
![]() Selamlar ; Bende bu hafta Bauhause'a uğradım ama clematislerin halleri içler acısı idi yinede aldım, bahara çimlenirler diye bir resimlere bakarmısınız, saksılarını değiştirmeyi düşünüyorum, sizce umut var mı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1016 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Dün baktım kökünden tekrar vermeye başlamışlar .Evdekininde bütün yapraklarını bir tırtıl yemiş ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Merhaba; Ankarada yaşıyorum ve bahçemde Clematis ve mor salkım olsun istiyorum. Burada resimleri gördükçe içim gitti ![]() İlkbahardan sonbahara kadar sürekli çiçeklilik için clematisin kolay bulabileceğim türlerinden hangilerini dikebilirim? Bu ikisi için fidanları nerede bulabilirim ve şu anda fidan dikimi için mevsim uygun mudur ? Lütfen yardım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1018 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
![]() Bauhouse'dan aldığım clematislerin saksılarını değiştirdim ve bugün baktım çimlenme belirtileri var, kışın sorun olurmu apartman içinemi alsam hem serim olur hem rüzgarladan etkilenmez diyorum ama ne dersiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Sevgili Hhatice; Cevabın için teşekkürler.. Bahçeme ekeceğim. Bazı yerlerde Clematis'in sonbahar sonu bahçeye ekim yapılabileceğini okudum..Geç kalmış olabilirim ama seneye bahar için çok heyecanlıyım.. Millet yetiştirdikçe aşık oluyor. Ben sanırım daha bir tanesini bile ekmeden Clematis hayranı oldum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|