![]() |
|
|
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
Eğer koyun gübresi vermişseniz gübre verdiğiniz günden 15 gün sonra B5A sıvı gübre vermelisiniz..Fazla gelmiyor tam tersi bitkiyi daha güçlü hale getiriyor..Biliyorsunuz ki clematisin en büyük düşmanı bir mantar türü ve B5A kökten verildiğinde tıpkı insanlara verilen C vitamini gibi hastalık ve özellikle mantarla karşı koruyucu etki yapıyor..Ben 4 aydır veriyorum sıvı gübre ve epey sürgün verdiler bu yıl aniden kuruma olmadı hiç clematislerimde,yaprakları parlak ve sağlıklı...Ayda bir kez uyguluyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Bu sitede çok güzel Clematisler var. Kolleksiyon olanlar çok değişik türler. http://www.clematis.hull.ac.uk/new-clemalphasearch.cfm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Ben de geçen sene Bauhausdan kırık dökük bir Piilu almıştım, sadece ufak tek bir çiçeğini görebilmiştim. Karıştırmadıysam şu anda tomurcukta, çok merak ediyorum çiçek büyüklüğü nasıl olacak? Armandii'den sonra ilk açan tür "Snow Queen" oldu. Geçen yıl ölçmüştüm çapını. ![]() ![]() http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=893 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Füsun Abla, Benim de sadece piilu da aynı oluşum var diğerlerinde hiçbir şey yok..Kararmış kuruyan yaprakları elimle ayıklayıp kendi haline bıraktım sonra da b5A uyguladım.Şimdi düzeldi..Bauhouse de gördüğüm piiluların çoğunda yapraklardaki bu kararma vardı..Ama gövde nasıl sizin?Önemli olan gövde bence?Tam fotosunu çekip yollarmısınız clematisinizin?Suyu seven bir bitki eğer toprağı kurumuşsa ya da kök kısımları güneş görüyorsa ondanda olabilir kök ve saksı gölgede olursa iyi olur İzmir çok sıcak çünkü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Füsun Abla, Gövde sapasağlam maşallah ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Clematis ilginç gizemli bir bitki...Mesela geçen yıl aldığım jakmani vino(yukarıda fotosu var)toprağa diktikten 1 ay sonra aniden kuruyup gitti gövde de kurudu çok üzülmüştüm 6 ay boyunca toprakta sadece kökü kalmıştı ve 2010 şubatında aniden yeni sürgün verdi şimdide 2 metreyi geçti..Kökleri çok güçlü bir bitki..Aspirin de vermişseniz mantarları yoketmiştir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Benim Clematis
Benim Clematis açacak gibi ![]() ![]() Füsuncuğum geçmiş olsun , umarım toparlar . Her ihtimale karşı ben cumartesi sana biraz Clonex bir de Klonlama tableti getireyim . Bir ufak yedek alalım , yazık , çok heyecanlıydın , onu kaybetmeni istemiyorum . Bence panik yapma , herşey düzelir . Bir litrelik cam kavanoza ihtiyacımız olacak , diğerlerini ben getiririm . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Mart ayında aldığım iki montana türü clematisin uyanmasını beklerken, yaz boyu çiçekli kalan iki yeni clematis daha edindim. 1 hafta önce bahçedeki yerlerine yerleştiler. Warszawska Nike ve Multi Blue türlerinden. Havalarda uygun gidince sürgünleri birbirine karışmaya başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Clematislerin köklerinin gölge kalması için uyguladığınız yöntem oldukça zekice..Tebrik ederim sizi bana da yön vermiş oldu çünkü clematisin kök bölgesini ne kadar serin ve gölge tutarsak o kadar iyi gelişiyorlar..Gövde ise güneş alınca sürgünler sağlıklı oluyor.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Yılmaz Yalçın, Clematislerin hemen dışındaki açık yeşil malzeme ısı yalıtımında kullanılan 5 milimetrelik kapron olarak adlandırılan ürün. Dışında ise dekoratif olması için kullandığım 30 cm yükseklikte hazır çit. Zemini de yanlardan talaş ile malç yaptım. Ayrıca bitkinin etiketinde sadece kök bölgesinin değil, gövdenin 30 cm yüksekliğe kadar direk güneş ışığından korunması yönünde uyarı var. O yüzden öncekiler gibi bunu da sarıp sarmaladım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Clematislerimin türlerini unutmamak için etiketlerini saklamıştım. Sizin bu notunuzdan sonra onlara tekrar baktım, bakım konusunda yararlandığım yabancı kaynakları da yeniden gözden geçirdm ; köklerin etrafının kalınca malçlanması gerektiğinden başka bir bilgi bulamadım. Bu "30 cm yüksekliğe kadar korunması gerektiği" bilgisinden emin misimiz? Çünkü eğer böyleyse,ek önlemler almak gerekecek gibi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Bu bilgilerden sonra anlaşılan benim daha başka önlemler almam gerekiyor. Sn. k dönmez yalıtım malzemesini gerçekten çok iyi düşünmüşsünüz, bizlere de fikir verdiniz, yalıtım malzemesi kapronu nereden aldınız? Koçtaş ya da Praktikerde bulabilir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Değerli arkadaşlar, Bauhaustan aldığım ürünün üzerindeki etiketi yarım ingilizcemle tercüme edince böyle bir sonuca ulaştım. Şimdi etiketi alıp İngilizcesini yazacağım. İngilizcesi: "The bottom 30 centimetres should be covered to protect against direct sunlight." Bu da Türkçesi: "Alt 30 santimetre doğrudan güneş ışığına karşı korumak için örtülmelidir." Ben bu uyarıya göre koruma uyguluyorum. Sayın Acemifüsun, Kapron adlı malzemeyi Bauhaus'ta bulabilirsiniz. Parke altına döşenir. Veya yalıtım için kullanılan depron var. 3 ve 6 mm kalınlığındadır. Bükülebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Alıntı:
"International Clematis Society" web sayfasından alıntı : "Clematis may send out feeder roots quite near the surface." http://www.clematisinternational.com/questoc03.html Çevirisi : Clematis yüzeye çok yakın beslenen kökler oluşturabilir. Malçlamanın amacı da bu kökleri korumak değil mi?... Düzenleyen drhegeli : 22-05-2010 saat 09:55 Neden: ekleme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Clematis ülkemizde yetişir mi? "American Clematis Society" web sayfasından alıntı : "Clematis grow beautifully in (hardiness)zones 4-11" http://clematis.org/learn Çevirisi : "Clematis (soğuğa dayanıklılık) bölgeleri 4-11'de güzelce yetişir." TÜRKİYE BİTKİ SOĞUĞA DAYANIKLILIK HARİTASI Düzenleyen drhegeli : 22-05-2010 saat 10:09 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, nihayet tohumdan clematis çimlendirmeyi başardım ![]() Şimdilik iki minik fidem var, henüz iki yapraklılar, nazara gelmesin diye bir süre kimselere göstermeyeceğim(şaka şaka) Tohum kabının üzerindeki ekim tarihi 18 Şubatı gösteriyor(2010), on beş gündür şehir dışındaydım, bu yüzden tam olarak kaç günde çimlendiğini bilemiyorum, geldiğimde gördüm ben de. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Clematis severlere öncülük yapacaksın ve belki de Türkiye'de olmayan yeni türleri tohumdan çimlendirmiş olacağız ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|