![]() |
|
![]() |
#631 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Sayın Uzman16, Kesinlikle başarılı olacağınıza inanıyorum.Büyük çiçekli clematisler daldırma yolu ile rahat kökleniyor bunu tecrübe ettim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Ağaç Dostu
|
Ben geçen sene snowman77'den almıştım. Çiçeklenmesi geçen yıl sanırım Eylül ayındaydı ama ancak gelişebilmişti, aldığımda incecik, ufak birşeydi... Şu an üzerinde 5-6 tane tomurcuk var, hele bir tanesinin eli kulağında, açtı açacak. Yani bu yıl Nisan ayında açıyor. Bakalım açması ne kadar sürecek? Gelişimi çok hızlı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-04-2010
|
Herkese selam, Ben Alma-ata'da yasiyorum. Bahcem deniz seviyesinden 1250 yuksekte. Bahce citini sarmasikla guzellestirmek istiyorum ama burada bu yukseltide Clematis yetisir mi? Bir de Nisan 20 de bile kar atistiriyor ne zaman dikmeli. Burda yaban uzumu denilen bir sarmasik turunu zar zor yetistirmeyi basardim. Baska hangi saricilari onerirsiniz? Simdiden tesekkurler,,, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Yavuzaerol Eğer bulabilirseniz, hedera'yı kullanabilirsiniz. Ben Ankara'dayım. Bulunduğumuz yer 1100 metre rakımda. Hederaları geçen yıl diktim. Kışın yeşil kaldılar ve bahara süratli bir gelişimle başladılar. Yalnız bir çok sarılıcı da olduğu gibi gördüğüm kadarıyla bunlarda da sardırmak istediğiniz yere kendiniz yönlendireceksiniz. Amerikan sarmaşığı da kullanabilirsiniz. Kışın yaprak döker. Bu iki türdede çiçek yoktur. Yaprak formları çok güzeldir. Clematisin yetişip yetişmeyeceğini ise ustalar söylesin. Ben de yeni clematis aldım. 2 tane. Halen uyanmadılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, Eminönü'ndeki bir çiçekçiye clematisin küçük çiçeklilerinden;Alpins group integrifolia Alba ve roses gelmiş..Beyaz ve kırmızı renkli çiçekleri aşağı bakıyor..Akşam fotolarını eklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Ağaç Dostu
|
Beylikdüzü Bauhaus'a da clematisler gelmeye devam ediyor. Salı günü 2 tane "Gladys Picard" aldım. Biraz zayıflar ama güzel sürgünleri var. Daha önce de bir tane “Justa” bir tane de "Negritjanka” almıştım ve yanyana hanımelinin hemen yakınına diktim. Onlar yeni aldklarıma göre daha gür yapraklılar ve şimdilik harika büyüyorlar. Son aldıklarımı da mor salkımın kalın gövdesine ve oradan da bahçe çitine doğru sardırmayı düşünüyorum. Fırsat olursa yarın tekrar gideceğim Bauhaus'a. Bu aralar sirkülasyon hızlandı. ![]() (Ama armandii hala yok) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, Bugün Eminönü'nde birkaç çiçekçiye yeni clematisler gelmiş benimde ilk defa gördüğüm türleri İngiltere'den getirtmişler..Daha çok küçük çiçekli ve armandi ailesinden clematisler. Büyük çiçekli olanlar da jacmani ailesinden mor ve pembe renkte olanlar var.(25 TL.)Telefonum ile çekebildiklerim işte bunlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet Yağcı, Çok ilginç ben de şaşırdım şimdi..Zamansız açtığı için olabilir mi?Çiçeklenme dönemi nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Ağaç Dostu
|
O zaman çiçek yapısı bir olumsuzluktan dolayı bozulmuş olabilir ama bence bundan sonra yine katmerli açacak diye düşünüyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#642 |
Ağaç Dostu
|
Geçenlerde yabancı bir sitede katmerli bir tür olan clematis piilu'nun sadece ilk yıl katmerli açtığını, sonraki yıllarda yalınkat açtığını okumuştum. Saçma gelmişti, ama sizin yazdıklarınızı okuyunca doğru olduğunu anladım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#646 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalt Hanım, Sizin clematis jacmani grubundan ama türünü araştırıyorum bulamadım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Ağaç Dostu
|
Geçen sene sevgili Eylems benim için Bauhausedan almıştı, geldiğinde 60 cm. kadardı. Özel bir şey yapmıyorum, kök kısmını güneşten koruyorum, biraz da gübre vermiştim Sonbaharda. Budama yapmadım, budama yapan arkadaşlarınki dipten daha çok sürgün verdi, ben kıyamadım budamaya, bu sene budamayı düşünüyorum. Bitkiniz yaşlandıkça güzelleşip coşacaktır ![]() Biraz sabır lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Sayın Adalet Hanım, aşağıdaki linkte Vyvyan Pennell'in ilkbaharda katmerli veya yarı-katmerli açtığı, yılın daha sonraki zamanlarında ise tek kat açtığı yazıyor. Sizinki bu sene şaşırmış gibi ama yine de katmerli açacaktır ![]() http://www.clematis.hull.ac.uk/new-c....cfm?dbkey=591 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet Hanım, Sizin mor renkli ve bol tomurcuk veren clematisiniz ekte sunduğum benim clematisle aynı mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, Bugün Bayrampaşa Bauhaus'tan 9.9 TL.ye 3 tane clematis aldım.Oldukça sağlıklılardı ve hemen bahçedeki yerlerine diktim ![]() 1.fotoğraftaki;Multi Blue, 2.fotoğraftaki;Piilu, 3.fotoğraftaki;Contesse De Bouchaud |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Uzman16, 20 civarı multi blue vardı daha ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Drhegeli, ben de okumuştum bir yerlerde, katmersiz de açabiliyormuş ama bu mevsimde katlı açması gerekiyordu. Belki, önümüzdeki günlerde telafi eder ![]() Yılmaz bey, ben yanılmışım, yine yanlış hatırlamıyorsam benim clematisim "CLEMATIS SAPHYRA® 'Indigo' BG8 TUTEURE" idi, Fidanistanbul firmasından almıştım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Teşekkür ederim Yılmaz bey sanırım kızkardeşim alacak bana ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Ağaç Dostu
|
Yaban asması için yabancı kaynaklarda genelde gülün ya da pasifloranın yanına dikilmesi tavsiye ediliyor, destek olması ve boş gövdeyi sarması için iyi fikir ama galiba "kardeşler" de. Geçen yaz sonu üç senelik yaban asmamı, yeni diktiğim gülün ve pasifloranın arasına diktim. Ortada tutunacağı çit omasına rağmen, çitten uzaklaştı, bir kolunu güle, diğer kolunu da pasifloraya attı. Vardır bir bildiği... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Ağaç Dostu
|
Benim clematislerim clematis presedent ve clemetis villa de lyon. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Ağaç Dostu
|
Mehmet bey sizce İzmir'de olmaz mı? Benim de içim gidiyor ama cesaret edemiyorum, güneye bakan çok az gölge yeri olan balkonumda sizce olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#658 |
Ağaç Dostu
|
İzmirde yaşayan (bostanlı)biri olarak düşüncem; clematis İzmirin sıcaklarına zor dayanır ama eğer kuzeye bakan gölgelik ve nemli tutabileceğimiz bir yere dikilebilir..Tek şart kök kısmını çok iyi malçalamak odun talaşı ile iyice kök kısmını kapatıp onun üzerine de ısıyı yansıtan ve yalıtan taş veya benzer malzeme ile kapatmak.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Ağaç Dostu
|
Ben de İzmir de yaşıyorum clematislerimi geçen sene aldım ben evde olmadığım için dalları ve yaprakları yanmıştı o dalları budadım şimdi daha güzel gelişti. Bence İzmir de yaşar ama yine de siz bilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|