![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
|
Alıntı:
Bu arada koku konusunda haklısınız, benim de bahçeye ekme önceliğim hep kokuydu. Buna ilk istisnam Ortanca'ydı, ikincisi Clematis oldu. Bu nedenle de Clematis'leri yasemin, gül, hanımeli, karanfil, lilyum, hosta gibi kokulu çiçeklerin arasına karıştırmaya, bulabilirsem kokusuz köşelerdekilerin aralarına kokulu Clematis türlerini ekmeye çalışıyorum. Sonuçta yaz bahçesi rengarenk olmalı ama bu yetmez aynı zamanda da mis gibi kokmalı. Herkesin Bayramı kutlu olsun. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sn Terra, C. wyevaleyi önümüzdeki bahar başlangıcında ilk surgunlerini vermeye başlamadan yan sürgünle çoğaltmayı sizin için deneyeceğim. Selamlar. Çelikten yetiştirdiğim John Paul II muhteşem... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
|
buldum jineop ,harika bayıldım muhteşem görüntü, ilk kez böyle çiçek yetiştireceğim.. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
|
Alıntı:
![]() Geçen sene kırılan bir tomurcuklu dalı öylesine elma ağacının dibine belki çiçeğini görebilirim diye daldırıvermiştim. Tuttu ![]() ![]() Onu ordan hiç ellemeyi düşünmüyorum. Çok büyütmeden düzenli budayarak gövdesinde bırakmayı düşünüyorum. Nedendir bilinmez, bu ağaç diblerini çok seviyor clematisler. Jezebele yetiştirdiğim Jackmanide aynı şekilde büyümüştü. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=lir;854474]Nette ibrelilere sardırılmış resimleri görmüştüm. Benim W. nike ve montana rubens güle sardırılmış. Şimdi W. nike nin bir dalını spiral serviye sardırmayı düşünüyorum ![]() Sevgili Lir.Sizin de Clematisleriniz yanındaki bitkilerle çok uyumlu görünüyorlar. Brüksel ve çevre şehirlerde {kızım öğrenciydi] gezdiğimiz günlerde genellikle güllere sarılmış Clematislerin görüntülerini çok seyretmiş ve beğenmiştim.Hele ağaçlara sarılmış olanlar da ayrı güzellikteydiler. Üretmek de ayrı bir zevk,siz bu konuda çok başarılısınız. Ben de daldırma yaparak,yeni fidan elde edebildim.Bebek Clematisimi çok seviyorum.[Multi blue] ![]() Selamlar. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Bayram tatilini kısada olsa köyümde gecirdim . Kastamonunun dagı taşı yabani klamatis kaynıyor beyaz ufak katmerli ve yogun cicekli sadece koku yok .Neredeyse agacları bile kaplamış ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Clematis Çoğaltma
Montana Pink Perfection açmaya devam ediyor. Çelikleri de tuttu. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Clematis Çoğaltma
Tangutica çiçekleri solsa bile değişik güzellikler sunabiliyor. Tohumları üç hafta dolmadan çimlendi. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahsettiğiniz katmerli yabani Clematis aşağıdaki resimdeki mi? Farklımıydı? Saygılar, Terra |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
Sn. Terra, harikasınız, tüm paylaşımlarınız için teşekkürler... Montana çok kolay tutuyor. Çelikten yetiştirebildiklerim C. Jackmanii C. John PaulII C. Hagley Hibrit C. Montana C. Piluu ( daha açmadı ama piluu diye hatırlıyorum) |
|
|
|
|
|
#11 |
|
|
Sevgili zencefil çiçeği, gönül rahatlığı ile bahçeye kuzeye bakan bir yarı gölge-gölge bir yere ekebilirsiniz. Ekmeden önce ekeceğiniz yere yaklaşık en az 40 cm kadar çukur açın. Bu işlemden önce clematisiniz saksıyla su dolu bir kovaya bırakın. Çukuru açtıktan sonra organik maddeden zengin toprak olmasına özen göstrin. Yaklaşık 20-30 dk suda beklettiğiniz clematisi duvardan 15-20 cm uzağa dikin. Destek çubuklarınızı duvara doğru tespitleyin. Yani yaklaşık 45 derece açıyla duvara yaklaşmasını sağlayın. Nelly çok güzel bir clematis güle güle büyütün. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Alıntı:
Bu kadar büyümüş bitkiyi de budayacakmısın şimdi? |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
Sevgili Benol Martta üstteki top kısmı budamayı ve severlere çelik olarak yine yollamayı düşünüyorum. Sonbahardaki çelik paylaşımındaki yaklaşık bu topun 2 katı budamıştım. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
Bu çelikten yetişen sevgili Jezebelin montanası tomurcuk dolu. Dışarıda olan anası yapraklarını tamamen dökmüş durumda. Geçen sene kış bu kadar ağır olmadığı için nerdeyse yapraklarını hiç dökmemişti. Çeliğin 1 yılında çiçeklenmesi çok mutluluk verici . Diğer türlerde köklendirdiklerim 2. yılın sonunda çiçek vermişti. Yine 3. yılındaki sevgili Benolun John Paulü dibten bir sürü sürgün vermiş. Gövdede çok kalın sürgünler var. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Adalet Yağcı ve sayın limon, Cevaplarınız için teşekkür ederim. Sayın limonun da söylediği gibi, Paulownia suyu çok fazla seviyor. Sulama sistemim oldukça iyi ama umarım su kavgasını bahçemde de yaşamam Anlaşıldı ki toprağı biraz yükseltip(30 cm) öyle dikeceğim. Bahçe zemini allahtan bu duruma müsait. Hafif eğimli zeminin ağacın toprağını fazla kaldırmadan ön tarafına ağaç veya taş ile yarım ay şeklinde set koyup içini toprakla dolduracağım. Ağacıma da asla zarar vermek istemiyorum. Clematisden vazgeçerim ondan vazgeçmem. Kök ile gövdenin birleştiği yerin fazla doldurulması iyi olmaz diye okumuştum. Limon (Ben derim ki tohumu-çeliği beklerken, yakında hazır yetişmişleri yapı marketlere tanesi 5-10 liradan gelir, bir kaç rengi bir araya dikin, yazın güzel çiçeklerini seyredin. Seneye çiçeklerin çok daha bol ve iri açacağını hayal edin. Bence... ) Eşim de aynı şeyi söylüyor ama tohumdan bizzat yetiştirmenin zevki çok fazla. Bizzat yetiştirdiğim ağacı, çiçeği, yaptığım düzenlemeyi paylaşmak beni daha mutlu ediyor. Yine de sizin ve eşimin söylediklerini de yapıp bu sene satın alarak dikeceğim ama yanlarına tohumdan büyütüp onları paylaşacağım. Herşey gönlünüzce olsun. Düzenleyen OSMAN45 : 04-03-2012 saat 20:32 |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
İzmire yeni açılan Baumax' ta vardı sonbaharda. Belki yenileri bile gelmiştir ![]() Not. BauMax Şubesi İzmir. Kazımdirik Mah. 367/4 Sok. No: 18 2. Sanayi çıkışı, Bornova - İzmir. TEL.: 0 232 413 01 01. Düzenleyen Jezebel : 22-03-2012 saat 14:36 |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet, Lir ve Jineop aynı kişidir. Clematis çeliklerinizi suda köklendirmenize gerek yok, iyi nemlendirilmiş temiz bir toprak harcına ve ya perlite dikip köklendirebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
|
Bu sene 3. sezonu olacak olan Clematis macropetalanın çiçeklerini görmek nasip olmamıştı. Etiketinde Clematis macropetala 'Markham's Pink' yazıyor. 1. grup budanmayı sevmeyenlerden. Dal yapısı, yeni sürgünlerdeki yaprak yapısı montanaya çok benziyor. Umarım yine etiket hatası yoktur. Şu an tomurcuklar içinde, montana da tıpatıp aynı. Tek tesellim iki karış montanalarım bile çiçek açmış olması. Meraklı bir bekleyiş var ![]() |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
|
Alıntı:
Burada http://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/4446-59.htm geçen seneki çiçeklerini görebilirsiniz... Gözalıcı olup iyi bir seçim yapmışsınız. |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Alıntı:
Vee beyaz tomurcuk eflatun açtı...adını da bilmiyorum. |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Galiba clematis multi blue - Google'da Ara Bende de Multi Blue var ya, bildiğim tek Clematis de o zaten ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Bahçedeki ikinci yılında ilk çiçekleri... İlk gün... x durandii (gerçek rengi biraz daha mor) ![]() Farklı bir açıdan tekrar 'Fascination'. ![]() Düzenleyen drhegeli : 19-05-2012 saat 14:19 Neden: Ekleme |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim Clematis tür isimlerini belirlemede yardımcı olur musunuz lütfen? Üzerlerinde kimlik kartı yoktu maalesef, bana ulaştıklarında. http://www.agaclar.net/forum/965663-post32.htm |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|