![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Clematisim yeni sürgünlerle büyüme devam ediyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Mehmet bey sizce İzmir'de olmaz mı? Benim de içim gidiyor ama cesaret edemiyorum, güneye bakan çok az gölge yeri olan balkonumda sizce olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Clematis
Alıntı:
Benim çok güneş gören bir balkonum var. Geçen yıl aldığım Clematisim yaşıyor.Kışın dalları kurumuştu ,hiç ellemdeim, dibinden canlı dalları geldi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2009
|
Sayın adalet yağcı Bu kadar güzelini bir tek yabancı sitelerde görmüştüm. Acaba sırrı nedir bu işin? Evinizin hangi yöne bakan duvarına ektiniz, dibine özel bir gübre koydunuz mu? Bİlgi verebilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Bütün bahçeyi söküp sadece clematis dikesim geliyor, bu fotoğrafları bu gün çektim. ![]() ![]() Sayın Drhegeli, ben de öyle, bakmaya doyamıyorum ![]() Sayın Omar, harika bir rengi var, güle güle büyüsün. Sevgili Günebakan, çok cici değil mi, seneye kimbilir nasıl olacak, bol çiçeklerini görürsünüz inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili zerrinsrt ben de bu yıl "Clematisseverler" arasına katıldım ve bahçemi bu güzel bitkilerle doldurmaya başladım. Birkaç hafta öne Bauhaus'tan 2 kök Gladys Picard aldım amacım tam da sizin yaptığınız gibi warszawska nike ile birlikte dikmekti (Onu henüz bulup alamadım ama) Benim Gladys picardlar da açtı ama beni biraz hayal kırıklığına uğrattılar doğrusu. Çiçekler küçük ve çelimsiz oldular. Şimdi sizin resimleri görünce yeniden umutlandım. Belki de benimkiler henüz yeni toprağa dikildiklerinden kendilerini tam toparlayamamışlardır ve ilerleyen zamanlarda benim de sizinkiler gibi büyük, güzel, beyaz çiçeklerim olur ![]() Clematislerinizi güle güle büyütün... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aklın yolu bir demek ki. ![]() Ben de birbirine sardırmak üzere Gladys Picard ve Warzawska Nike aldım. ![]() Bu seneki çiçekleri moralinizi bozmasın. Hatta bana kalırsa aksine moral vermesi lazım çünkü ilk yıl hiç çiçeğini görememek de çok yaygın bir durum. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Evet,sanırım sevdi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Daha dikeli 15 gün oldu : Clematis 'Warszawska Nike' |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Clematis Armandii 'Apple Blossom'
Tebrikler sonunda beni de kendinize benzettiniz . Minik ama bol çiçek seven biri olarak Clematis Armandii 'Apple Blossom' aldım . Evine bir gelsin resmini sizinle paylaşırım . Şimdilik netten bunu buldum . ![]() çok uçuk pembe çiçekleri var , adı üzerinde " Elma çiçeği " |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Clematis rehderiana
Bir de bu var Füsuncuğum , karar veremedim bir turlü ... Clematis rehderiana , çinli klematis . ![]() Sadece 10 tohum . Bunları üreteceğimden emin olsam keşke ;( ![]() O zaman elimizde ne kadar çok çeşit olur , bir düşün ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Jakmani group vino türü clematisim 2 tane çiçek açtı biri büyük diğeri küçük ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2008
|
Arkadaşlar, Bana da bulaştı sonunda ![]() Benim gibi yeni başlayanlar için güzel bir kaynak buldum. -clematis çeşitleri,hangi türün hangi mevsimde çiçeklendiği, hangisinin kokulu olduğu, budama metodları(ki çiçeklenme için çok önemli imiş ve türlerine göre farklı budama yapılıyor), saksıda yetiştirmeye uygun türleri, kuzey cephesi sevenler, çelikde çoğaltmada hangi türün kolay olduğu, hastalıları..ve de en önemlisi bazı türlerin köpekler için toxic olduğu. Okuyabildiğim sayfalardaki en ilginç nokta, gübre olarak" kemik tozu" öneriliyor? http://www.gardenaction.co.uk/plantf...clematis_1.asp Karşılıklı soru cevaplar şeklinde, sayfadaki bilgileri burada türkçe olarak paylaşma şansımız olabilir düşüncesi ile taşıdım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Yukaridaki sayfadan minik bir alinti: Öncelıkle Clematisleri kullanım şekli ile 3 e ayırıyor. 1-Büyük duvarları kaplayan,geniş alan; 2-kısmen küçük alan; 3-Korunmasız alan, sarılıcı yeri olmayan.. Yukarıdaki kullanım amacına göre de türleri sıralanmış. 1-Büyük alanlar için tavsiyesi "Clematis montana". İlkbahar sonunda muhteşem bir renk patlaması sergilermiş. "Clematis montana 'Tetrarose" en güzeli imiş çiçekleri iri. Bir diğer cins ise Huldine, 5 metre yüksekliğe kadar tırmanırmış. 2- Kısmen küçük alanlar için ise popüler olanları 'Nelly Moser' ![]() ![]() yapraklarını dökmeyen ise Clematis armandii. 3-alpina veya macropetala clematis. Bunlar ise korunmasız bölgeler için ideal.Yılboyu açık havada yetişebilen, güçlü kuvvetli kolay yetişebilen türler.Bu türün popülerleri ise alpina 'Helsingborg' ve the macropetala 'Markham's Pink'. ![]() ......... Düzenleyen fizban : 21-05-2010 saat 19:22 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Clematisleri çali ya da agaçlar sayesinde nasil geliştirebiliriz? Birçok ağaç ve çalı, clematisler için hoş bir büyüme mekanıdır. Renk uyumlarına dikkat edilmesi ideal bir bütünleşmeyi sağlar. Clematisleri ağaç ya da çalı diplerinden biraz öteye dikin. Birbirleri ile gıda ve nem sorunu yaşamayarak güzel gelişirler. Seçtiğiniz clematisleri ekeceğiniz bölgeyi mümkün olduğunca kompost gübre ile çevreleyin.Clematisleri öyle dikin. Bazı ağaçların kökleri, clematisilerin nemini ve besleyici maddelerini çalarlar.Bu tip ağaç ya da çalıların yanına clematis ekmekten sakının. KAyın, gürgen ve kiraz agaçları gibi.. En hoş kombinasyon leylak agaçlarıdır. Buna en uygun clematis ise "clematis alpina" dır. Güçlü kuvvetli agaçlara "clematis montana" sardırırsanız,çok hoş bir ilkbahar görüntüsü elde edersiniz. 2 ve 5 metre yüksekliğindeki agaçlar için, en ideal olanı büyük çiçekli "hybrid" türleri ve "viticellas" dır. Manolyanın dalları ise,alpina ve macropetala clematis için idealdir. Clematisler için en uygun ağaç ya da çalılar şunlardır. ![]() Güller ve clematisler Güller Clematisleri taşıyan en ideal bitkilerdir. Toprağın işlenmesi aynıdır ve birbirlerini her yönden tamamlarlar. The alpinas ve macropetalas, gülleri saldırılan en ideal Clematislerdir.Old-fashioned roses(bunun türkçesini bilemedim!)lar için en ideali,geniş çiçekli clematis hybrids ler, ve özellikle küçük çiçekli viticellas dir. Old fashioned roses ların çiçeklenmesi bittiğinde Clematisler açmaya başlar. Bu Clematisler koyu mor renklidirler ve ilkbahar başlangıcında açarlar, yazın çiçeklenmelerini keserek yerlerini güzel Clematislere bırakırlar. ................ Düzenleyen fizban : 22-05-2010 saat 21:27 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Limon, bazı yayınlarda Pilu'nun ilkbaharda katmerli, yazınsa düz çiçeklendiğini okumuştum. Bazı yerlerde ise yeni sürgünlerden katmerli, eski yıla ait dallardan ise düz açtığını söylüyor. Benim örneğimde her iki tür çiçek de yanyana açtığına göre ikici söylemin daha doğru olduğunu düşünüyorum. Yazın açacağı ikinci dönem çiçeklerinin nasıl olacağını çok merak ediyorum. Bakalım, yaşayarak öğreneceğiz. Galiba en sağlam bilgi de bu yolla ediniliyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben de katmerli bir çiçek hiç beklemiyordum. Görünce inanılmaz şaşırdım ve çok mutlu oldum ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jezebel, nurcanaybay cok teşekkürler ![]() Sevgili fizban ,çiçeğiniz çok güzel ve şekil açısından benim katmerli açan Pilu'ma çok benziyor. Fakat rengi biraz daha açık gibi. Pilu'da çiçek yapraklarının ortasında koyu pembe bir hat olmalı. Türüne karar vermek için diğer açacak çiçekleri de bekleyin bence. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Ben de Bauhouse dan aldim gecen hafta. Uzerindeki etikete bakarsam turu piilu. Ama guvenemiyorum, etiketlerin karistigina rastladim/ Iste benim sevimlim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Kesinlikle olacak ama bunun için yerine alışması köklerini güçlendirmesi gerekiyor..Gelecek yıl daha çok tomurcuk verecek...Murat Plevneli üstadımız clematisi yerine dikince üst ucundan elimizle biraz kopartmamızı böylece kök kısmının gelişmesinin daha sağlıklı olacağını ve bu işlemin clematisin güçlenmesi sağlayacağını söylemiş eski yazılarında.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Clematis çiçeklerindeki renk değişkliğini bir arkadaşımız da paylaşmıştı. Bu Clematisin çiçekleri 4 yapraklı, geçen yıl rengi daha çok maviydi şimdiyse ise yanındaki Mor-Pembe karışımlı çiçekliyle hemen hemen aynı tonda çiçekler açtı. Ya Ortanca gibi toprak yumuşaklığına göre renk değiştiriyor ya da Sardunya gibi yanında dikili olandan etkileniyor diyeceğim ancak Snow Queen de onlarla beraber dikili, çiçek rengi hiç değişmedi. Sebebini bilemiyorum ama bu rengi daha güzel oldu. ![]() Üstteki iki çiçek geçen yıl mavi açanlar, alttakiler ise benim ilk göz ağrım dediğim Clematisim. ![]() Renkler tamamen diğeriyle aynı olmuş. Bu rengini daha çok sevdim. ![]() ![]() Geçen yıl bu renkteymiş, farkı şimdi daha çok gördüm. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Size katılıyorum clematisler renk değiştirebiliyor..Benim de geçen yıl patlıcam moru açan clematislerim bu yıl biraz daha vişne çürüğü rengine döndü.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Bitkiyi daha bol gunes alan bir bolgeye yerlestirdim. Resimledigim cicek renginde degisiklik olmadi. Gunun moda deyimi ile `pudra mavisi` sirin bir renk. Bitmedi.. Daha da ilginc bir olayla karsilastim. Diger tomurcuklar patladi. Ve o cicek digerinden farkli. Renk olarak farkli sekil olarak da farkli. Ilk cicek katmerli idi yeni gelisenler yalin kat. Farkli iki cins gibiler. Bitmedi.. Bu acan cicekler nasil besleniyorlar gelisiyorlar anlamam mumkun degil. Dallari zedelenmis koptu kopacaklar... Pillerimin sarji olsun mutlaka sizlerle paylasacagim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|