agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sarılıcılar
(https)

Beğeni Düzeni11463Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-04-2010, 22:10   #1
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2009
Clematisim yeni sürgünlerle büyüme devam ediyorKeyfi yerinde bakalım ne zaman çiçeklenecek..

Yılmaz Yalçın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2010, 22:07   #2
Ağaç Dostu

k_donmez's Avatar

Giriş Tarihi: 24-01-2010
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ankara Mesajı Göster
Sayın k donmez sizinde bahçenizi görmek isteriz, forumda ankaralı bahçe sahibi pek yok olanlara bakmak beni çok mutlu ediyor
Ege ve Akdeniz taraflarındaki üyelerden gelen bahçe resimlerine bakınca Ankara'da bahçe düzenlemeye çalışmak bazen insanı yıldırıyor. Çeşit sınırlılığı ve soğuğun devam ederek toprağın elverişli ısıya gelmesini engellemesi elimizi kolumuzu bağlıyor. Ben de geçen yıl sahip olduğum bahçeye epey emek veriyorum. Biraz daha zaman geçsin, Mayıs ve sonrası gibi forum içinde parça parça başlıklarda bulunan fotoğraflarla birlikte bahçe görüntülerimi verebilirim. Yetiştirmeyi başarabileceğim bitkilerde tohumdan yetiştirmeyi daha çok tercih ediyorum. Site sayesinde öğrendiğim yeni ve çok güzel bitkilerin bir kısmını zaten fide olarak bulmak mümkün değil. Tohumdan yetişenlerde ise henüz çimlenmeler gerçekleşiyor. Biraz toparlansınlar görüntüleri sizlere sunarım. Hele bir de clematisler canlansın.

k_donmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2010, 21:48   #3
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
İzmir'de yaz sıcaklarından nasıl koruyacağımıza dair plan yapmamız gerekir. Bizim iklim için biraz zor bir bitki.
Mehmet bey sizce İzmir'de olmaz mı? Benim de içim gidiyor ama cesaret edemiyorum, güneye bakan çok az gölge yeri olan balkonumda sizce olabilir mi?

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2010, 10:18   #4
Ağaç Dostu

Hülya's Avatar

Giriş Tarihi: 17-06-2008
Galeri: 81
Clematis

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun Mesajı Göster
Mehmet bey sizce İzmir'de olmaz mı? Benim de içim gidiyor ama cesaret edemiyorum, güneye bakan çok az gölge yeri olan balkonumda sizce olabilir mi?
Füsun hanum.
Benim çok güneş gören bir balkonum var. Geçen yıl aldığım Clematisim yaşıyor.Kışın dalları kurumuştu ,hiç ellemdeim, dibinden canlı dalları geldi.

Hülya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2010, 23:43   #5
Ağaç Dostu

S Güngör's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2009
Sayın adalet yağcı
Bu kadar güzelini bir tek yabancı sitelerde görmüştüm. Acaba sırrı nedir bu işin? Evinizin hangi yöne bakan duvarına ektiniz, dibine özel bir gübre koydunuz mu? Bİlgi verebilir misiniz?

S Güngör Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2010, 18:03   #6
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Bütün bahçeyi söküp sadece clematis dikesim geliyor, bu fotoğrafları bu gün çektim.

Name:  clematis.jpg
Views: 983
Size:  62.1 KB
Name:  clematis3.jpg
Views: 949
Size:  60.9 KB

Sayın Drhegeli, ben de öyle, bakmaya doyamıyorum

Sayın Omar, harika bir rengi var, güle güle büyüsün.

Sevgili Günebakan, çok cici değil mi, seneye kimbilir nasıl olacak, bol çiçeklerini görürsünüz inşallah.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2010, 10:59   #7
Ağaç Dostu

zerrinsrt's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2008
Galeri: 4
Clematisleri geçen sene bu zamanlar aldım.
Birinci resimdekiler,gladys picard, mor olan warszawska nike (Etiket rengi kırmızı ama mor açtı.)
ikinci resimdeki john paul 2 etiketlerinde böyle yazıyordu.

zerrinsrt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2010, 11:28   #8
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2007
Galeri: 1
Sevgili zerrinsrt ben de bu yıl "Clematisseverler" arasına katıldım ve bahçemi bu güzel bitkilerle doldurmaya başladım. Birkaç hafta öne Bauhaus'tan 2 kök Gladys Picard aldım amacım tam da sizin yaptığınız gibi warszawska nike ile birlikte dikmekti (Onu henüz bulup alamadım ama) Benim Gladys picardlar da açtı ama beni biraz hayal kırıklığına uğrattılar doğrusu. Çiçekler küçük ve çelimsiz oldular. Şimdi sizin resimleri görünce yeniden umutlandım. Belki de benimkiler henüz yeni toprağa dikildiklerinden kendilerini tam toparlayamamışlardır ve ilerleyen zamanlarda benim de sizinkiler gibi büyük, güzel, beyaz çiçeklerim olur
Clematislerinizi güle güle büyütün...

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2010, 12:21   #9
Ağaç Dostu

zerrinsrt's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2008
Galeri: 4
Sevgili iel77, geçen sene aynı duyguyu yaşamıştım. Çiçekler 1-2 tane ve küçüktü. Bu yıl hızlı büyüyor ve çok fazla tomurcuğu var.

zerrinsrt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2010, 14:19   #10
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi iel77 Mesajı Göster
Sevgili zerrinsrt ben de bu yıl "Clematisseverler" arasına katıldım ve bahçemi bu güzel bitkilerle doldurmaya başladım. Birkaç hafta öne Bauhaus'tan 2 kök Gladys Picard aldım amacım tam da sizin yaptığınız gibi warszawska nike ile birlikte dikmekti (Onu henüz bulup alamadım ama) Benim Gladys picardlar da açtı ama beni biraz hayal kırıklığına uğrattılar doğrusu. Çiçekler küçük ve çelimsiz oldular. Şimdi sizin resimleri görünce yeniden umutlandım. Belki de benimkiler henüz yeni toprağa dikildiklerinden kendilerini tam toparlayamamışlardır ve ilerleyen zamanlarda benim de sizinkiler gibi büyük, güzel, beyaz çiçeklerim olur
Clematislerinizi güle güle büyütün...

Aklın yolu bir demek ki.
Ben de birbirine sardırmak üzere Gladys Picard ve Warzawska Nike aldım.

Bu seneki çiçekleri moralinizi bozmasın. Hatta bana kalırsa aksine moral vermesi lazım çünkü ilk yıl hiç çiçeğini görememek de çok yaygın bir durum. Seneye daha güzel çiçekler verecektir. Ama asıl siz onu bir sonraki sene görün...

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2010, 16:27   #11
Ağaç Dostu

Fatoş's Avatar

Giriş Tarihi: 19-12-2009
Galeri: 120
Sevgili snowman'den geçen ay aldığım clametislerin beyazı açtı.
Name:  DSCN1706.jpg
Views: 995
Size:  33.2 KB
Name:  DSCN1732.jpg
Views: 986
Size:  41.2 KB

Fatoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2010, 17:52   #12
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Evet,sanırım sevdi ) Hızla büyüyor (Ama büyüme şampiyonları Justa ve Negritjanka.Onları hanımelinin yakınına dikmiştim.Hanımelini adeta işgal ettiler.Henüz tomurcuktalar. Nasıl açacaklarını çok merak ediyorum) Pilu kalınca gövdeli bir mor salkımın yanında. Mor salkıma ve arkadaki bahçe demirine sardırmayı düşünüyorum eğer herşey yolunda giderse.

Eski 19-05-2010, 09:21   #13
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2006
Daha dikeli 15 gün oldu : Clematis 'Warszawska Nike'

Eklenen Resimler

drhegeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2010, 09:32   #14
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
Clematis Armandii 'Apple Blossom'

Tebrikler sonunda beni de kendinize benzettiniz .
Minik ama bol çiçek seven biri olarak Clematis Armandii 'Apple Blossom' aldım .
Evine bir gelsin resmini sizinle paylaşırım .
Şimdilik netten bunu buldum .

Name:  Clematis Armandii 'Apple Blossom'.jpg
Views: 1402
Size:  29.0 KB

çok uçuk pembe çiçekleri var , adı üzerinde " Elma çiçeği "

Emine Akman beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2010, 17:57   #15
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Clematis integrifolia Bells

Clematis integrifolia Bells

Name:  Clematis integrifolia Bells.jpg
Views: 1133
Size:  36.0 KB

bir de bunun tohumunu aldım .
Tohumdan yetişme yüzdesi düşük olabilir belki , bilmiyorum denerim...
kısmet .

Eski 19-05-2010, 19:02   #16
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Clematis rehderiana

Bir de bu var Füsuncuğum , karar veremedim bir turlü ...
Clematis rehderiana , çinli klematis .

Name:  Clematis1rehderiana.jpg
Views: 2108
Size:  65.8 KB

Sadece 10 tohum .
Bunları üreteceğimden emin olsam keşke ;(

Name:  Clematis rehderiana.jpg
Views: 3737
Size:  31.1 KB

O zaman elimizde ne kadar çok çeşit olur , bir düşün

Eski 19-05-2010, 20:36   #17
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Jakmani group vino türü clematisim 2 tane çiçek açtı biri büyük diğeri küçük4 tane de tomurcuğu var.Tam rengi vişne çürüğü ama her nedense cep tel.ile çektiğimdem tam rengi yansımadı.

Eklenen Resimler

Eski 20-05-2010, 08:10   #18
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-07-2008
Arkadaşlar,

Bana da bulaştı sonunda sizleri okudukça, güzellikleri gördükçe heveslenenlerin arasına katılıverdim birden.

Benim gibi yeni başlayanlar için güzel bir kaynak buldum.

-clematis çeşitleri,hangi türün hangi mevsimde çiçeklendiği, hangisinin kokulu olduğu, budama metodları(ki çiçeklenme için çok önemli imiş ve türlerine göre farklı budama yapılıyor), saksıda yetiştirmeye uygun türleri, kuzey cephesi sevenler, çelikde çoğaltmada hangi türün kolay olduğu, hastalıları..ve de en önemlisi bazı türlerin köpekler için toxic olduğu.

Okuyabildiğim sayfalardaki en ilginç nokta, gübre olarak" kemik tozu" öneriliyor?

http://www.gardenaction.co.uk/plantf...clematis_1.asp

Karşılıklı soru cevaplar şeklinde, sayfadaki bilgileri burada türkçe olarak paylaşma şansımız olabilir düşüncesi ile taşıdım.

fizban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2010, 09:37   #19
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fizban Mesajı Göster
Arkadaşlar,

Bana da bulaştı sonunda sizleri okudukça, güzellikleri gördükçe heveslenenlerin arasına katılıverdim birden.

Benim gibi yeni başlayanlar için güzel bir kaynak buldum.

-clematis çeşitleri,hangi türün hangi mevsimde çiçeklendiği, hangisinin kokulu olduğu, budama metodları(ki çiçeklenme için çok önemli imiş ve türlerine göre farklı budama yapılıyor), saksıda yetiştirmeye uygun türleri, kuzey cephesi sevenler, çelikde çoğaltmada hangi türün kolay olduğu, hastalıları..ve de en önemlisi bazı türlerin köpekler için toxic olduğu.

Okuyabildiğim sayfalardaki en ilginç nokta, gübre olarak" kemik tozu" öneriliyor?

http://www.gardenaction.co.uk/plantf...clematis_1.asp

Karşılıklı soru cevaplar şeklinde, sayfadaki bilgileri burada türkçe olarak paylaşma şansımız olabilir düşüncesi ile taşıdım.
Bu linktedeki bilgileri bir arkadaşımız Türkçeye çevirse çok makbule geçecek, bizlere çok faydası olacak

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2010, 17:35   #20
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

bravo

Sevgili Füsun Clematis Warszawska Nike ' n çok güzel .
Salkım salkım bol çiçeklerini de gör umarım .

Benim adını bilmediğim (hediye ) Clematis açtı nihayet

Name:  DSC01924.jpg
Views: 1139
Size:  34.9 KB

Adını bilen var mı ?

Eski 21-05-2010, 18:24   #21
Ağaç Dostu

Yukaridaki sayfadan minik bir alinti:

Öncelıkle Clematisleri kullanım şekli ile 3 e ayırıyor.

1-Büyük duvarları kaplayan,geniş alan;
2-kısmen küçük alan;
3-Korunmasız alan, sarılıcı yeri olmayan..

Yukarıdaki kullanım amacına göre de türleri sıralanmış.

1-Büyük alanlar için tavsiyesi "Clematis montana". İlkbahar sonunda muhteşem bir renk patlaması sergilermiş. "Clematis montana 'Tetrarose" en güzeli imiş çiçekleri iri.

Bir diğer cins ise Huldine, 5 metre yüksekliğe kadar tırmanırmış.

2- Kısmen küçük alanlar için ise popüler olanları 'Nelly Moser'
Name:  clematis nelly moser.jpg
Views: 1843
Size:  22.8 KB
ve 'The President'.
Name:  clematis the president.jpg
Views: 3309
Size:  10.6 KB

yapraklarını dökmeyen ise Clematis armandii.

3-alpina veya macropetala clematis. Bunlar ise korunmasız bölgeler için ideal.Yılboyu açık havada yetişebilen, güçlü kuvvetli kolay yetişebilen türler.Bu türün popülerleri ise alpina 'Helsingborg' ve the macropetala 'Markham's Pink'.
Name:  clematis macropetala markhams pink.jpg
Views: 3811
Size:  26.0 KB

.........

Düzenleyen fizban : 21-05-2010 saat 19:22
Eski 22-05-2010, 19:06   #22
Ağaç Dostu

Clematisleri çali ya da agaçlar sayesinde nasil geliştirebiliriz?

Birçok ağaç ve çalı, clematisler için hoş bir büyüme mekanıdır. Renk uyumlarına dikkat edilmesi ideal bir bütünleşmeyi sağlar.

Clematisleri ağaç ya da çalı diplerinden biraz öteye dikin. Birbirleri ile gıda ve nem sorunu yaşamayarak güzel gelişirler. Seçtiğiniz clematisleri ekeceğiniz bölgeyi mümkün olduğunca kompost gübre ile çevreleyin.Clematisleri öyle dikin. Bazı ağaçların kökleri, clematisilerin nemini ve besleyici maddelerini çalarlar.Bu tip ağaç ya da çalıların yanına clematis ekmekten sakının. KAyın, gürgen ve kiraz agaçları gibi..

En hoş kombinasyon leylak agaçlarıdır. Buna en uygun clematis ise "clematis alpina" dır. Güçlü kuvvetli agaçlara "clematis montana" sardırırsanız,çok hoş bir ilkbahar görüntüsü elde edersiniz.

2 ve 5 metre yüksekliğindeki agaçlar için, en ideal olanı büyük çiçekli "hybrid" türleri ve "viticellas" dır. Manolyanın dalları ise,alpina ve macropetala clematis için idealdir.

Clematisler için en uygun ağaç ya da çalılar şunlardır.

Name:  clematis-.jpg
Views: 1089
Size:  31.7 KB

Güller ve clematisler

Güller Clematisleri taşıyan en ideal bitkilerdir. Toprağın işlenmesi aynıdır ve birbirlerini her yönden tamamlarlar.

The alpinas ve macropetalas, gülleri saldırılan en ideal Clematislerdir.Old-fashioned roses(bunun türkçesini bilemedim!)lar için en ideali,geniş çiçekli clematis hybrids ler, ve özellikle küçük çiçekli viticellas dir.

Old fashioned roses ların çiçeklenmesi bittiğinde Clematisler açmaya başlar. Bu Clematisler koyu mor renklidirler ve ilkbahar başlangıcında açarlar, yazın çiçeklenmelerini keserek yerlerini güzel Clematislere bırakırlar.

................

Emine Akman beğendi.

Düzenleyen fizban : 22-05-2010 saat 21:27
Eski 23-05-2010, 19:26   #23
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Sevgili Limon, bazı yayınlarda Pilu'nun ilkbaharda katmerli, yazınsa düz çiçeklendiğini okumuştum. Bazı yerlerde ise yeni sürgünlerden katmerli, eski yıla ait dallardan ise düz açtığını söylüyor. Benim örneğimde her iki tür çiçek de yanyana açtığına göre ikici söylemin daha doğru olduğunu düşünüyorum. Yazın açacağı ikinci dönem çiçeklerinin nasıl olacağını çok merak ediyorum. Bakalım, yaşayarak öğreneceğiz. Galiba en sağlam bilgi de bu yolla ediniliyor ))

Eski 23-05-2010, 20:22   #24
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın Mesajı Göster
Ben de Bayrampaşa Bauhouse'den 24 Nisanda almıştımBenimki de 1,5 metre civarındaydı aldığımda.İnşallah sizinki gibi güzel katmerli açarBahçeye mi yoksa saksıya mı diktiniz,hangi yönde dikili ve kaç saat güneş görüyor?
Ben de hemen hemen aynı zamanlarda Beylikdüzü'nden aldım. Boyu şimdilik 60-70 cm. kadar ama uzuyor. Bahçeye diktim. Güneye bakıyor ama bahçenin batı yönü de açık olduğundan öğleden güneş batana kadar güneş alıyor. Yanında mor salkım ve çalı leylaklar var, onların yaprakları ışığın yönüne göre çok hafif gölge yapabiliyor zaman zaman.
Ben de katmerli bir çiçek hiç beklemiyordum. Görünce inanılmaz şaşırdım ve çok mutlu oldum

Eski 23-05-2010, 20:35   #25
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Sevgili Jezebel, nurcanaybay cok teşekkürler )
Sevgili fizban ,çiçeğiniz çok güzel ve şekil açısından benim katmerli açan Pilu'ma çok benziyor. Fakat rengi biraz daha açık gibi. Pilu'da çiçek yapraklarının ortasında koyu pembe bir hat olmalı. Türüne karar vermek için diğer açacak çiçekleri de bekleyin bence.

Eski 23-05-2010, 20:18   #26
Ağaç Dostu

Ben de Bauhouse dan aldim gecen hafta. Uzerindeki etikete bakarsam turu piilu.

Ama guvenemiyorum, etiketlerin karistigina rastladim/

Iste benim sevimlim.
Name:  Picture 001.jpg
Views: 1065
Size:  39.2 KB

Eski 25-05-2010, 20:19   #27
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazarolu Mesajı Göster
benim clematisim de Adalet hanımın ki gibi olacak mı acaba? daha 20 günlük multi blue
Kesinlikle olacak ama bunun için yerine alışması köklerini güçlendirmesi gerekiyor..Gelecek yıl daha çok tomurcuk verecek...Murat Plevneli üstadımız clematisi yerine dikince üst ucundan elimizle biraz kopartmamızı böylece kök kısmının gelişmesinin daha sağlıklı olacağını ve bu işlemin clematisin güçlenmesi sağlayacağını söylemiş eski yazılarında..

Eski 26-05-2010, 09:00   #28
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Clematis çiçeklerindeki renk değişkliğini bir arkadaşımız da paylaşmıştı. Bu Clematisin çiçekleri 4 yapraklı, geçen yıl rengi daha çok maviydi şimdiyse ise yanındaki Mor-Pembe karışımlı çiçekliyle hemen hemen aynı tonda çiçekler açtı. Ya Ortanca gibi toprak yumuşaklığına göre renk değiştiriyor ya da Sardunya gibi yanında dikili olandan etkileniyor diyeceğim ancak Snow Queen de onlarla beraber dikili, çiçek rengi hiç değişmedi. Sebebini bilemiyorum ama bu rengi daha güzel oldu.

Üstteki iki çiçek geçen yıl mavi açanlar, alttakiler ise benim ilk göz ağrım dediğim Clematisim.
Name:  IMG_6837.jpg
Views: 1431
Size:  53.2 KB

Renkler tamamen diğeriyle aynı olmuş. Bu rengini daha çok sevdim.
Name:  IMG_6839.jpg
Views: 1309
Size:  44.1 KB

Geçen yıl bu renkteymiş, farkı şimdi daha çok gördüm.
Name:  ib2qdju6 kopya.jpg
Views: 1184
Size:  54.3 KB

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2010, 09:30   #29
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Clematis çiçeklerindeki renk değişkliğini bir arkadaşımız da paylaşmıştı. Bu Clematisin çiçekleri 4 yapraklı, geçen yıl rengi daha çok maviydi şimdiyse ise yanındaki Mor-Pembe karışımlı çiçekliyle hemen hemen aynı tonda çiçekler açtı. Ya Ortanca gibi toprak yumuşaklığına göre renk değiştiriyor ya da Sardunya gibi yanında dikili olandan etkileniyor diyeceğim ancak Snow Queen de onlarla beraber dikili, çiçek rengi hiç değişmedi. Sebebini bilemiyorum ama bu rengi daha güzel oldu.

Üstteki iki çiçek geçen yıl mavi açanlar, alttakiler ise benim ilk göz ağrım dediğim Clematisim.
Eklenti 147133

Renkler tamamen diğeriyle aynı olmuş. Bu rengini daha çok sevdim.
Eklenti 147134

Geçen yıl bu renkteymiş, farkı şimdi daha çok gördüm.
Eklenti 147144
Sevgili Limon,
Size katılıyorum clematisler renk değiştirebiliyor..Benim de geçen yıl patlıcam moru açan clematislerim bu yıl biraz daha vişne çürüğü rengine döndü..

Eski 26-05-2010, 10:15   #30
Ağaç Dostu

Bitkiyi daha bol gunes alan bir bolgeye yerlestirdim. Resimledigim cicek renginde degisiklik olmadi. Gunun moda deyimi ile `pudra mavisi` sirin bir renk.

Bitmedi.. Daha da ilginc bir olayla karsilastim. Diger tomurcuklar patladi. Ve o cicek digerinden farkli. Renk olarak farkli sekil olarak da farkli.

Ilk cicek katmerli idi yeni gelisenler yalin kat. Farkli iki cins gibiler.

Bitmedi.. Bu acan cicekler nasil besleniyorlar gelisiyorlar anlamam mumkun degil. Dallari zedelenmis koptu kopacaklar...

Pillerimin sarji olsun mutlaka sizlerle paylasacagim.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025